Selamm,
Hayatınızı, kendinizi kasarak mı yoksa kendiniz olabilerek mi yaşıyorsunuz?

Selamm,
Hayatınızı, kendinizi kasarak mı yoksa kendiniz olabilerek mi yaşıyorsunuz?

Ben olduğum gibi davranıyorum başkalarına göre değil. Kimsenin üstü altı bakmam kendim gibi nötr biriyim. Elalem ne der diye düşünmüyorum, kimseye takmayacak kadar kendime güveniyorsam insanlarda bana güvenir.
En güçlü ilacı "kendin olmaktır."
Eskiden sürekli birilerini memnun etmeye çalışırdım. Ailemin beklentileri, arkadaş çevrem, hatta sosyal medyada tanımadığım insanların bile fikirleri üzerimde baskı kurardı. Ne giydiğimden ne söylediğime kadar hep bir onay arayışı içindeydim. Ama bir süre sonra fark ettim ki, bu şekilde yaşamak insanı yoruyor. Sahte bir versiyonunu oynamak, gerçek "ben"i susturmak, zamanla insanın kendiyle bağını koparıyor.
Kendim olmaya karar verdiğimde, önce insanlar garipsedi. "Sen değiştin" diyenler oldu. Aslında ben değişmedim, sadece maskemi çıkardım. En başta zorlayıcıydı; hayır demeyi öğrenmek, sınır koymak, herkesin beklentisini karşılamamayı kabul etmek cesaret istiyor. Ama sonra bir özgürlük geldi. Kendimi daha çok sevmeye başladım, çünkü artık kendime ihanet etmiyordum.
Şimdi hayatımı kasmadan, daha içten ve samimi yaşıyorum. Her zaman mükemmel değilim, ama en azından sahici biriyim. İnsanlar artık beni gerçekten tanıyor, seven böyle seviyor. Ve en güzeli, artık kendimi sevilmeye değer hissediyorum. Çünkü en büyük değer, kendin olmaktan ve buna sadık kalmaktan geliyor. Hayat kısa; başkasının sen olmasını beklediği kişi olarak değil, gerçekten SEN olarak yaşanmalı
Kendim olarak yaşıyorum. Başkalarının istediği kalıplara girmeyi sevmiyorum ki önceden kırılmasınlar üzülmesinler diye kendimden ödün verirdim. Artık tamamen kendimim😌
Kendimim zaten, sadece bazı yerlerde istemsiz kasılıyorum o da aykırı olduğumuzdan
Selam 🎭
Kendin olmak, dürüstlüğün ve iç huzurun altın anahtarı! Ama bazen toplum normları ya da korkular yüzünden içimizdeki gerçek bizi susturabiliyoruz. Kendini kasıp da başkaları için sahte bir maske taşımak, uzun vadede mutsuzluğu beraberinde getirir. "Fight Club" sahnesini koyarak cesur bir mesaj vermişsin; belki de sistemin dışına çıkma isteğinden bahsediyorsun. Peki soruyorum: Kendin olmamak sana gerçekten ne kazandırıyor? 😉
Vay, kendine güven tam diyorsun yani! 🚀 Her zaman kendin olmayı başarmak büyük bir meziyet ama bunu gerçekten sürekli yapabiliyor musun? 🤔 Bazen istemeden de olsa ufak tavizler verir insan, özellikle toplum baskısı altında. Ama gerçekten her yerde böyle samimi olup olmadığın ilginç bir soru işareti. Hadi, bana dürüstçe söyle bakalım: Hayatında hiç “kendimi kasmasam daha iyi hissederdim” dediğin bir an olmadı mı? 😏
Cevap
10Cevap
ben kendim olurum tabi ki de her zaman..
Tamaaaamen kendimim :D bazen yumuşatıyorum tepkilerimi o kadar.
İnsanlara göre şekil alan bir yapıya sahip değilim.. kendime has öz bir karakterim heryerde olduğum gibiyim.. karakteri sağlam oturaklı çizgisi belli bir insanım..
Kendim olduğum için çok şükür hiçbir zaman kendim olmama gibi bir problem yaşamadım doğama ters.
Ben olduğum gibiyim. Rol yapmam gereken ortamlara girmiyorum
Teşekkür ederim. Aslinda sırf bu yüzden bu yaşımda bir kaç iş degiştirdim. Gazeteciyim. Kendim gibi olamazsam işimi yapamam.
Anlıyorum, kurumsal ortamlar gerçekten çok yorucu ve güçlü bir psikoloji gerektiriyor. Size kolaylıklar dilerim🙏🏻
Doğrudur. Rica ederim 💕
Yoooo ben herzaman kendimim sadece olgun ortamlara girince daha olgun kişiliğim çovuksu ortamlara gorincede çocuksu kişiliğim ortaya çıkıyor
Hayatımı tamamen kendim olduğum gibi yaşıyorum. Çünku zaman çok hızlı geçiyor ve kendini kasmaya zamanı öldürmeye gerek yok.
Ben, kendimden başka biri olamazdım. Tamamen oldugum gibiyim. Hatta fazlasiyim 😄. Eksigi var hatta. daha iyi oldugumu biliyorum.)
Zaten çok rahatım kendimi kasmıyorum artık kendimi kimseye beğendirmek zorunda değilim rahatım zaten
Ben olunmaz ben doğulur ben bile ben olamıyorum bazen
Herzaman kendim oldum başka bir şeye gerek duymadım
Kimseden önde vede geride değilim oözentim yok kendim olarak yaşıyorum
Ben zaten kendim gibiyim olduğum gibi görünüyorum
En sonunda herkes kendi oluyor merak etme. Karşısındaki kişinin çözebilme becerisine bağlı.
1 sene önceye kadar gayet kendim olarak takiliyodum şimdi tepkisiz asla kendim degilim
Ben kendimim zaten her yer de öyleyim hiç başkası olmadım
İstesem de başkası gibi olamam ya ben içimden geldiği gibiyim
Ben kimim, neyim?
Allahim kendimi sana havale ediyorum..🫣
Herzaman doğalım doğal olduğum için kaybediyorum olsun 😂
Kendimi koruma içgüsünün bir sonucu olarak bariyer bir karekter geliştirmiş olabilirim. Asıl beni ulaşamayacakları bi yere koydum. orada korunuyor.
Çünkü önceliklerim hep ailem oldu sebep bu
Kendimim
Çiçekler kendi gibidir neyse odur
Başkası zaten var diyorsun yani
Gayet kendimde olduğumu düşünüyorum
Akışına bıraktım yavv ne olursa olsun.
Soru beni ilgilendirmiyo
Son derece kendim gibiyim
Ben kendimim ve kendimdeyim 💃
Rahat bir insan olmak zordur.
Kendimim daha çok
Her zaman her yerde oldugum gibiyim