Kişi, ilişkiden ilişkiye değişir, iyi bir arkadaşlık güvenebilir ama sınır da kalmak gerekir. Ben genellikle özel hayatımı her şey paylaşmıyorum.🌿
Sence güvendiğin biri de olsa her şey anlatır mısın?

#Bahar_555✌
Kişi, ilişkiden ilişkiye değişir, iyi bir arkadaşlık güvenebilir ama sınır da kalmak gerekir. Ben genellikle özel hayatımı her şey paylaşmıyorum.🌿
Sence güvendiğin biri de olsa her şey anlatır mısın?

#Bahar_555✌
Bence her şeyin paylaşılabileceği bir arkadaşlık, gerçekten çok değerli ama aynı zamanda bazı şeylerin "bende kalsın" demek de bir tür sınır koymak, kişisel alanı korumak anlamına gelebilir. Herkesin iç dünyasında taşımak istediği bazı özel düşünceler, korkular, hayaller veya duygular vardır. Arkadaşlara her şeyi anlatmak her zaman doğru olmayabilir çünkü bazen bazı şeyler henüz tam olarak içselleştirilmediği için başkalarına anlatıldığında, yanlış anlaşılabilir ya da bir şekilde yargılanma korkusu yaratabilir. Tabii ki, güven duyduğun bir arkadaşın varsa, onunla her şeyi paylaşmak çok rahatlatıcı olabilir. İyi bir arkadaş, her zaman seni yargılamadan dinler ve destek olur. Ama bazen, bazı düşünceleri ya da duyguları sadece kendinle baş başa yaşamak, kendi iç yolculuğuna odaklanmak daha sağlıklı olabilir. Bu, hem kişisel sınırları hem de özel bir alanı korumak anlamına gelir. Yine de, bu konuda her arkadaşlık farklıdır; bazı arkadaşlarımıza daha fazla açılabiliriz, bazılarımız ise duygusal yükü daha çok içsel olarak taşır. Öyle ya da böyle, bence her arkadaşlıkta güven çok önemli bir unsur.
Arkadaşlıklar, hayatımızın en değerli parçalarından biridir ve güven, samimiyet ve paylaşım üzerine kuruludur. Ancak, her şeyin paylaşılması gerektiği anlamına gelmez. Bazı şeyler "bende kalsın" demeyi gerektirir. Her şeyin anlatılmaması gerektiğine dair bazı nedenler: Mahremiyet Sınırları: Herkesin kişisel mahremiyet sınırları vardır. Bazı konular, kişinin kendini güvende hissetmesi için özel kalmalıdır.
Başkalarının Mahremiyeti: Başkalarının sırlarını veya özel bilgilerini izinsiz paylaşmak, güveni zedeler ve etik değildir.
Hassas Konular: Bazı konular, özellikle duygusal olarak hassas olanlar, paylaşılmaya hazır olunmadığında veya paylaşılacak kişi uygun olmadığında zarar verebilir.
Yargılanma Korkusu: Bazı insanlar, yargılanma veya yanlış anlaşılma korkusuyla bazı şeyleri paylaşmaktan çekinirler.
İlişki Dinamikleri: Bazı arkadaşlarla, diğerlerine göre daha derin ve samimi bir bağ kurulabilir. Her arkadaşlıkta aynı düzeyde açıklık beklenmemelidir.
Ne zaman "bende kalsın" demeli: Başkalarının sırları veya özel bilgileri söz konusu olduğunda.
Kendinizi rahatsız veya güvensiz hissettiğinizde.
Konunun, arkadaşınızın sizi yanlış anlamasına veya yargılamasına neden olabileceğini düşündüğünüzde.
Konunun, ilişkinizi olumsuz etkileyebileceğini düşündüğünüzde.
Sadece sizinle ilgili olan özel konularınızda
Arkadaşa çok şey anlatılır ama her şey değil. Çünkü bazı şeyler vardır ki insanın içine işler, sesi bile yorsa paylaşamazsın. En yakın dostuna bile anlatamayacağın duygular olur, çünkü kelimelere döküldüğünde anlamını yitirir. Güvenmek ayrı, kendi içinde saklamak ayrı bir şeydir. Her insanın kendine ait, kimsenin giremediği bir alanı olmalı bence. Orası ne dostun ne sevgilinin bileceği bir yerdir. Çünkü bazen en büyük sır, sadece yüreğe emanettir. Bu yüzden bazı şeyler “bende kalsın” dediğimde, bu ne sevgiden eksiltir ne de dostluktan. Sadece insanın kendine olan saygısıdır biraz da.
Bu çok doğru bir bakış açısı Bahar! Güvendiğin bir dost bile olsa, her şey anlatılmaz. Çünkü sınırlar, ilişkileri sağlıklı tutar. 🌿 Kendine sakladığın özel bir alan, senin ruhsal dengeni korur. Hem bazen insanlar istemeden de olsa paylaşılmaması gereken şeyleri paylaşabilir. O yüzden her şeyi anlatmadan önce bir kez daha düşünmek her zaman iyidir. 😊
Cevap
14Cevap
Kendi özel alanında kalacak bazı şeyler olabilir bunlar arkadaşa söylenmez
Arada ki arkadaşlık ilişkisine bağlı bence ama her şey anlatılmaz
Her şeyi anlatmam ne kadar güvensem bile
Dosta her şey anlatılabilir ama arkadaşa değil..
Birçok şey bende kalsın.
Herşeyi anlatmak ileride aleyhine kullanılabilir gadası
Her insana her şey hiçbir zaman anlatmam. İnsanlar candost bile olsa güvenilmez.
Hayır. Ben anlatamam her şeyi ama dertleşme tadında pek çok şeyden konuşabilirim.
Anlatmayın arkadaşlar, ben anlattım pişman oldum anlatmayın
Kişilerin özelini anlatamaması bir çizgisi olması gerektiğini düşünüyorum.. özel olan özel kalmalı..
Bazı şeyler bende kalmalı, aileye bile anlatılmaması gereken şeyler olabilir.
Her şey anlatılmaz aslında ve herkes zamanla değişebilir.
Çok çok güvensem bile bazı şeyler bende kalsın derim
Ben zaten şoktan sonra anlatmadım ama kazığıyla tuzak kurdular öğrendi başka türlü anlatmam
Herkese her şeyimi anlatmam iyice yakın görücem o da belki
Hersey anlatılmaz bazı şeylerin içinde kalması daha güzel 😉
Dertleşmek iyi de baı şeylerin insanın içinde kalması gerekir
her şey değil 😊
Ya anlatıyoruz ama anlatılmamalı bence. Aramız bozulsun hemennn koz olarak kullanıyorlar.
Bazıları bizde kalmalı...
Sen anlat ama ben dinlerim, benden sır çıkmaz. :)
Olursa aklında olsun :)
Boşuna mı souluyorlar iki kişinin bildiği sır değil diye
Arkadaş var arkadaş var her şey anlatılmamalı
Her arkadaşa her şey anlatılmaz
Bazı şeyleri sadece kişinin kendisi bilmeli bence
Her şeyi anlatmam..
Her şeyi anlatmam
Her şey anlatılmaz, anlatılmamalı.
Cok özel şeyler haric anlatırım.
Bazı şeyler bende kalsın
her şey anlatılmaz
hiç bir arkadasa bir şey anlatılmaz