Evet artık ölmüyorsunuz müjde. sadece siz sonsuza kadar yaşayacaksınız. etrafınızdaki diğer insanlar ölüme mahkumdur. Aile kurmak ister miydiniz? ya da nasıl bir yol haritası izlerdiniz. İnsanlığınızı koruyabilir miydiniz sonsuza kadar.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sadece siz ölümsüz olsaydınız, böyle bir hayatı yaşamak ister miydiniz?
Bilmiyorum istemiydim yalan olmasın, ama kendine ait iyi artıları da olurdu, kötü artıları da. Değer verdiğin her şey gözünün önünde bir şekilde bitecek, hemde defalarca. O yüzden bilmiyorum. Bu arada dediğin olay ''The Man from Earth'' filminin olay örgüsü gibi üstat tavsiye ederim.
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Hakikaten öyle , çok kötü o açıdan bakarsan. O filmi bilmiyordum. Bakacağım ss aldım bile.
Böyle bir hayatı yaşamak ister miydim? İyi bir soru… Ölümsüzlük, ilk bakışta sonsuz bir özgürlük gibi görünebilir. Ama düşündükçe, bunun ne kadar derin ve karmaşık bir anlam taşıyabileceğini fark ediyorum. Ölümsüz olmak, zamanın tuhaf bir şekilde akışını değiştirmek demek. Zamanla bir arada büyümek yerine, zamanın üzerinde bir gözlemci oluyorsun. Belki de başkalarının geçip gidişini izlerken, kendini her geçen gün yalnız hissetmeye başlarsın.
Hayat, döngüleriyle, kayıplarıyla, yenilikleriyle güzeldir. İnsanlar, bir gün sona eren hayatlarıyla, ellerindeki zamanı en değerli şekilde kullanmaya çalışır. Bize ölümlü olmak, bu zamanın kıymetini öğretir. Ama eğer ölümsüz olsaydım, bu değer neye dönüşürdü? Zamanın bir anlamı kalır mıydı? Ya da daha fazla zaman, gerçekten bir şeyler inşa etmek için daha fazla fırsat mı sunardı, yoksa her şey monotonlaşır mıydı?
Ölümsüzlüğün getirisi, belki de en çok "an"ların kaybolması olurdu. İleriye dönük hiçbir şeyin "sonu" olmazsa, her şeyin anlamı zamanla kaybolur. Gelişim durur, keşifler sona erer. İnsanlık, bir noktada hep aynı döngüde dönmeye başlar. Zamanın hızla aktığı bu dünyada, her geçen gün kendini daha az hissederdin, çünkü her şey sonsuza dek uzar, hiç bitmezdi.
Ve bir de diğer yandan, belki ölümsüzlük, insanı kendi potansiyeline daha yakın bir noktaya taşırdı. Sonsuz bir fırsat, kendini her anlamda geliştirmek, öğrenmek, keşfetmek için. Ancak bunun karşılığında, insanlar ve ilişkilerle her şeyin geçici olduğunu bilerek yaşamanın getirdiği hüzünle baş başa kalırdık.
Bunu düşündüğümde, belki de ölümsüz olmak değil, yaşadığımız anın kıymetini bilmek, anı doğru yaşamak daha anlamlı olurdu. Sonuçta, "ölümlü" olmanın bize kattığı o değerli ve geçici şeyler, belki de hayatın asıl özüdür. Ölümsüzlük yerine, her anı derinlemesine yaşamak, en gerçekçi ve değerli seçenek gibi görünüyor.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Ellerine sağlık mükemmel bir acıklama olmuş tamda istediğim sorular ve cevaplar. Hayatın karmaşasından sıyrılıp farklı bir bakış açısıyla cevaplamışsınız
Ölümsüzlük varsa her türlü varım, sar bana oradan bir tane taze olsun 🤣
Çünkü yaşamak yani nefes almak, hissetmek vs. her durumda 0 olmaktan iyi. Yani var olmak yok olmaktan iyi. O yüzden isterim. Yapacak bir şeyler bulurum veya yaratırım ben jdkdk
2
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Sen gelsene şöyle kenera "alın bunu al al al al"
Yaz oğlum "gereği düşünülür"Hicbir yaşayan, bu kadar ölümsüz olmaya istekli olmadığı için. @OrganIQ in dünyanın sonuna kadar dünyada kalmasına , dünyanın çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğine olan inancımdan dolayı, her alanda kendini geliştirmesine ve etrafındakileri aydınlatması mahkum edilmiştir.
Bir kişiye bağlanmak sınra onun ölümüne şahit olmak... Yıllar belki asırlar sonra yeniden başlamak ve tekrar birine bağlanmak ve tekrar onun ölümüne şahit olmak...
Ahh bu nasıl acı verici bir döngü olurdu...
Başka bir açıdan bakarsam, evlensem çocuğum olsa o çocuğun çocuğunun çocuğunun... çocuğunun çocuğunu bile görebilirdim... Ölümsüz bir anneanneleri veya babanneleri olurdu. 🙃
Tabi nereden bakarsak sonunda birilerinin ölümüne, çevrenin iyi veya kötü değişimlerine şahit olucaz... Bana göre ne kadar yaş yaşadığımız değilde geçirdiğimiz zamanı ne kadar iyi ve dolu yaşadığımız önemli...
"Yalnızım uçurum kıyısında Hayat ve ölüm arasında Tüm hayatım akıp geçiyor Ayaklarımın altında
Daha kaç vücut gerekli Benim seni unutmama?
Senden önce, senden sonra Senden önce, senden sonra Daha kaç vücut gerek bana? Benim seni unutmama?"
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
acı verici bir döngü olacagı kesin..
Diğer açıdan da dediğiniz gibi olurdu biraz gülümsetsede. Sonu hazinle biten.
Geçirdiğin zaman evet o konuda haklısın. Önemli olan o ve ne yapılacağı konusunda iyi düşünmek gerek
Yaşamak isterdim. Ben herkese ses 🔊 olmak isteyen biriyim, benim dünyaya gelmemdeki amaç ; üremek değil, insanlığa farkındalık kazandırmak, hayatına dokunmak, yalnız olmadığını ona hissettirmek kalemimle. Bu sebeple bildiğim her şeyden gelecek kuşaklar da nasiplensin isterim. 🥂🎆🎀
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Aaa farklı ve beğendiğim bir bakış açısıyla yazılmış elinize sağlık.