Birçok insan ölümden korkar. Sınırsız bir yaşam fikri birçok insan için çekicidir. Peki siz ölümsüz olmak ister miydiniz, ölümsüz olsaydınız hayatınız nasıl değişirdi?

Birçok insan ölümden korkar. Sınırsız bir yaşam fikri birçok insan için çekicidir. Peki siz ölümsüz olmak ister miydiniz, ölümsüz olsaydınız hayatınız nasıl değişirdi?
Karamsar bir bakış açısı olmasın ama ölümü dört gözle bekliyorum 😃 çünkü ölüm bana göre bir özgürlüktür, asıl hayat ölümden sonra başlıyor ben buna inanıyorum. Bu dünya tanrının bir projesidir, okul gibi düşünebiliriz. Bedenlerimiz de birer üniforma. Biz insanlar seçimlerimizle sınanıyoruz
Teşekkürler
Rica ederim 🌸
hayır, istemezdim. çünkü bildiğim, sevdiğim ne varsa onların yok oluşlarını izlemek zorunda kalırdım. oldukça acı dolu bir son olurdu -hatta son olmazdı çünkü sonsuzum...
bence insan bu dünyaya çok bağlanmamalı. yeri geldiğinde, sanırım lucretius demişti, doymuş bir misafir gibi kalkıp gitmesini bilmeli bu sofradan.
gerçi bir yandan üzücü. ölümsüz değiliz ama yine sevdiklerimizi kaybedebiliriz. bence son, insanın beyin ölümü gerçekleştiğinde değil, onu seven herkes yittiğinde gerçekleşir.
kim dedi hatırlamıyorum, seni tanıyan herkes öldüğünde sende hiç var olmamış gibi olacaksın.
hayat çok ilginç. bizi yaşatan sevgi midir acaba? acaba uzaklarda aradığımız ölümsüzlük, birinin kalbinde yer edinmek olabilir mi?
Teşekkürler 💫💫💫
Evet kesinlikle isterdim çünkü ölümsüz olduğum zaman neredeyse sonsuz zamanım var denebilir ama bu iki şekilde olurdu ya beden olarak ölümsüz olacacağım yani kurşun geçirmez yanmaz gibi. ayda yaşlanmamak eğer birincisi ise zaten yaşlanabilir bir gün ölebilirim pek fark olmazdı. ama eğer ikisi de olacaksa dediğim gibi dünya var olduğu sürece yaşardım.
İstemezdim, sonsuz yaşam anlamsız olurdu.
Teşekkürler ✨
Ricalar ✨
Cevap
11Cevap
İmkanım olsa yarın ölmek isterdim. Hayat yeterince zor ve acımasız. Bu kadar zulme, kötülüğe ve insanlara sonsuza kadar tahammül edebileceğimi zannetmiyorum. Bana göre ödülden daha çok ceza gibidir sonsuz yaşam..
Güzel gibi görünüyor ama bir süre sonra insan yapısal olarak sıkılır sorunlarla baş edemez diye uzar bu böyle, korkuyor olabiliriz ama ölüm bence gerekli bir şey. Ölümden sonrasını bilemem baki olan orası ama bu dünya için bunları söyleyebilirim fazlasını bünye kaldırmaz
Hayır istemezdim, düşününce bile çok yorucu geliyor, bı süre sonra yaşamaktan sıkılır insan.
Teşekkürler
Rica ederim
İstemem herhalde, kimse dünyaya kazık çakmak için gelmedi. Hepimiz sıradan ölümlüleriz, o gün geldiğinde göçüp gideceğiz hepsi bu kadar.
İstemezdim ölümlü olan sevdiklerimin öldürdüklerini görmek beni üzmekten başka ne işe yarardi..
Bir süre sonra hayat sıkardı galiba istemezdim
Hayır istemem. Ölüm de bir kurtuluş gibi geliyor bana.
Iyy hayır. Bu hayata 35 yıldan daha fazla katlanamam.
Aman istemem, ben erkenden gideyim bu dünyadan, çekemem valla.
Evet genç ve sağlıklı bir beden ve ekonomik özgürlük ile birlikte bunu isterdim
İstemezdim, hatta mümkünse çokta kalmayım..
Dünya yeterince sıktı beni birazda ölümlu yaşamak istiyom
Istemezdim valla dünyanin kahrini cekmekten yoruldum
Asla istemezdim. Az ve öz yaşamak isterim...
İstemem ya sıkılırım yaşa yaşa nereye kadar
Yok bee zamanı geldiginde gidelim..
Hayır bu işkence gibi olurdu
Hayır
Peki teşekkürler
Hatır sonsuza kadar yaşamak bence sıkıcı olurdu
Hayır istemezdim
İstemezdim
Bi an evvel gebermek isterim olumsuz olup napcam
İstemezdim
asla istemem
Asla istemem