Ölümsüz olmak değil. Ölüm değer li bir şey. Ve her canlının bir gün ölüm denen şeyi tadacağını biliyorum. Bunu bilmek, ona göre yaşamımı şekilllendirmemi ve, neyi neden istediğimi ve yaptığımı bana sürekli hatırlatıyor. Ve bu benim için değerli. Bir insan ölümünü düşünmez ise, kalbini, vicdanını, değerlerini ve karakterini kaybeder.
Ancak, zamana hükmedebilmeyi isterdim. Ütopik olsa da, bilim ile uğraşsaydım diyorum Albert Einstain gibi. ( Bu arada zaman teorisi eşsizdir )
Değerli bir insan tanımıştım. Bir sözü halen kulaklarımda. '' hayatta satın alınamayan tek şey zaman '' ... derdi. Zaman gerçekten önemli.
İsterdim de yaşlanmak da istemezdim yani. Ne öyle 300-400 yaşına geldiğinde her yerim pörseyecek. Anlaşmayı baştan yapacağım. Cilt kırışıklıklarına sarkmalara ve çatlaklara karşı olacağım bu durumda. Maksimum 32 33 yaşında görüneceğim o zaman kabul ediyorum ölümsüzlüğü.
Asla istemem. Sevdiklerim ölürken onlara bir daha kavuşamayacağımı bilmek ölümden beter olurdu benim için. Düşünmeden cevap verince evet diyesi geliyor insanın ama bir düşünün; anneniz babanız eşiniz çocuklarınız hep gidecek... tekrar tekrar yeni bir hayat kuracaksınız ve her seferinde tekrar kaybedeceksiniz 🥲
Zaten yaradılışımdaki bir parça ölümsüz o da ruhum insani bedenimi kaybettikten sonra sonsuzlukta yaşamaya devam edeceğim bu evrende hepimiz edeceğiz. İnsani bedenimde ise sonsuza kadar istemezdim.
Ölümsüz olmayı değil de, kendi seçtiğim zamana kadar ölmemeyi isterdim. Uzun bir süre sonra, artık hayatımda kimse kalmadığında; yaşlanıp hastalandığım zaman son verirdim.
Kişilik & Karakter konusunda 47,2b cevap paylaştı.
Evet isterdim çünkü sonsuza kadar var olursam sadece bu hayatın anlamı olurdu. ama yine de ölümsüz olmak mümkün değil pek. çünkü bildiğimiz dünya veya uzay bir gün yok olacak büyük ihtimal.
En İyi Cevap