Kimi insanlar sevgiden müdahale eder, kimileri ise “herkes kendi yolunu bulmalı” diyerek geri çekilir.

Müdahale edersem kırılabilir mi?
Geri çekilirsem daha büyük bir zarara mı uğrar?
Hangisini karar verirdin?
Kimi insanlar sevgiden müdahale eder, kimileri ise “herkes kendi yolunu bulmalı” diyerek geri çekilir.

Müdahale edersem kırılabilir mi?
Geri çekilirsem daha büyük bir zarara mı uğrar?
Hangisini karar verirdin?
Herkes kendi yolunu bulmalı. Kimseye müdahale edecek kadar çok sevmiyorum, isteyenler cehenneme giderler. Değer bilmeyenler müstahaklarını bulmalılar. Kimse benden daha değerli olamaz..
Sevdiğim birinin yanlış yaptığını düşündüğümde, genellikle tamamen geri çekilmek yerine önce nasıl bir yaklaşımda bulunmam gerektiğini tartarım. Çünkü her yanlış, aynı şekilde ele alınmaz. Eğer o kişi yaptığı şeyin farkında değilse ve bu durum ona ya da başkalarına zarar verecekse, nazik ama açık bir şekilde fikrimi paylaşırım. Yargılamadan, sadece kendi gözlemimi dile getirerek… Ama bazı durumlar vardır ki, kişi zaten uyarılara kapalıdır ya da o hatayı deneyimlemesi gerekiyordur. İşte o zaman biraz geri dururum. Sessiz kalmak bazen tamamen ilgisizlik değil, saygı göstermektir. İnsanların kendi yolunu bulmasına da alan tanımak gerekir. Yani aslında denge kurmaya çalışırım: ne çok müdahil, ne tamamen uzak. Çünkü sevgi sadece korumak değil, büyümesine de alan tanımaktır.
Eğer sevdiğim birinin yanlış yaptığını görürsem, geri çekilmek içimden gelmez. Çünkü gerçekten seviyorsa insan, sessiz kalamaz. Ama bu müdahale şekli çok önemli. Onu yargılamadan, incitmeden, sadece bir dost eli uzatır gibi yaklaşmak gerek. Belki bir cümleyle fark ettirebilirim, belki sadece bir bakışla... Ama tamamen susmak bana göre değil. Elbette kırılabilir ama sonra “iyi ki söylemişsin” de diyebilir. Geri çekilmek bazen daha büyük acılara sebep olur. Sevgi sadece güzel anları paylaşmak değil, zor zamanlarda da yanında durabilmektir. Ben seviyorsam, incitmeden müdahale ederim. Çünkü onun iyiliği, benim de iç huzurumdur.
Sevdiğim birinin yanlış yaptığını düşündüğümde sessiz kalamam, içim rahat etmez. Onu kırmadan, incitmeden ama açıkça söylerim ne hissettiğimi. Çünkü seviyorsam susamam, göz göre göre hataya sürüklenmesine izin veremem. Bazen sessizlik saygı gibi görünür ama aslında sevgisizliktir bence. Geri çekilmek yerine yanında dururum, elini tutar, doğruyu göstermek için uğraşırım. Belki canı sıkılır, belki anlaması zaman alır ama en azından dürüst olurum. Gerçek sevgi, yanlışta da yanında kalabilmek ama doğruya da birlikte yürüyebilmektir.
Cevap
12Cevap
Müdahale ederim. Yaptığı yanlışı onun anlayacağı bir şekilde anlatmaya çalışırım
Neden göz göre göre hata yapmasına musade ederim enseye şaplak atar cekerim yanima jsjsjss
Uyarır ve geri çekilirim
Ben şunu farkettim benim düşmanlarım beni tanıdığı için bunları yaptı mesela okuldaki kız biliyordu ben dışlanıyorum falan benle uğraştı kuzenlerim öyle arkadaşım öyle eşi öyle kuzenin arkadaşı öyle ilk olaydaki bu yüzden bu pisliği yaptı ben uyarmadım galiba ama kendi dedi biliyorum ben sana kötü şeyler yaptım doğruysa ettiğini bulmuş işsiz de kaldı Allahın adaleti
Doğruyu ve yanlışı ayırt edebilirim.
Bir insanın yanlışlarını dile getirebilmem için, o insanla belli bir samimiyete ulaşmış olmalıyım.
Yanlışını söylerim ve seçim yapar. Seçenekleri önüne koyarım. Seçim ona ait gibi görünse de, aslında ben istediğimi çoktan seçtirmişimdir.
Önemli olan benim insanlar üstünde kurduğum denge ve strateji. Karşımdaki insanı, hissettirmeden istediğim yere çekebilmem gerekiyor.
Senin için seninle kavga ettim ve kaybettim dediğim birisi vardı o geldi aklıma :D
Duruna bağlı müdahale eder ya da geri çekilirim
Müdahale etmem... Herkes kendi yanlışlarının sonucunu yaşar...
Bir kere uyarırım ama sadece bir kere gerisi onun bileceği iş
Aramızdaki iletişime göre ona söylemek istedğim şey onun hayatında bişey değiştirecek mi nasıl anlayacak bunlar önemli tamamen ters tepecekse kendi kendine anlamasına izin vermek daha mantıklı
Küçük dokunuşlar yaparım tam olarak müdahale sayılmayacak ama farkındalık oluşturacak şekilde..
Yanlış yaptığını düşündüğüm zaman uyarırım. Bir gözüm üstünde olur. Sonuçta değer veriyorum kötü bir şey yaşasın istemem.
Tabii ki ederim, ama o yanlışını görmek yerine yanlışinda ısrarcı ise artık yapacak bişey kalmamıştır.
Müdahale ederim izin vermem
Yanlışı uyarırım
Zorla yanlış yapmak istiyorsa karışmam.
Ederim hatasını söylerim açık açık
Müdahale ederim..
Direkt müdahale ediyorum.
Uyarırım kendi hayatı kendine kalmış.
Ederim tabiki
müdahale ederim
Başka Bahar'a kalsın
Geri çekilmek lazım
Ederim tab2
müdahale ederim etmezsen daha kötü olur bence
Uzaklaşırım bir süre ama sonra konuşurum.
Düşüncemi bildiririm son kararı ona bırakırım..
Kimseye karışmam
Ayrılırım
Müdahil olurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?