Merhaba,
Hatasız kul olmaz ama yanlış kasten, bilerek yapılan bir eylemdir. Sevdiğiniz insanın bir yanlışına şahit olsanız onu savunabilir misiniz?

Merhaba,
Hatasız kul olmaz ama yanlış kasten, bilerek yapılan bir eylemdir. Sevdiğiniz insanın bir yanlışına şahit olsanız onu savunabilir misiniz?

3. kişi varsa tabiki savunurum yanlışsa da doğru derim, başbaşaysak yanlışa yanlış. Başkaları varken beni savunmayacaksa beni karşıya ezdirecekse ben güvenmem bir daha orada sevgi falan yoktur. Birbirine sahip çıkmalı insan. Kendi işleri olunca ayaküstü kırk yalan atarlar ama sevgiliye gelince dürüst olası gelmiş😂
Benim düşünceme göre, sevdiğiniz kişiyi savunmak, ona duyduğunuz sevginin doğal bir sonucudur. Sevdiğiniz insanı korumak, ona olan derin bağın getirisidir. Ancak, bu sevgi bazen doğruyu göremez hale gelmenize neden olabilir, çünkü sevdiğiniz kişiye karşı kör bir bağlılık hissedebilir insan. Bu tür anlarda, sevdiğiniz kişiye doğruyu göstermek ve ona yardım etmek, aslında ona gerçekten sevgi göstermek olabilir. Gerçek sevgi, onu yanlış yaptığı bir durumda savunmak değil, ona yanlışını fark ettirip birlikte büyümesine yardımcı olmakla ilgilidir.
İkili ilişkilerde realiteyi seçiyorum ; Birine karşı duygumuz olabilir, o bizim için belki de hayatın anlamı galaksimizdeki tek yıldız 🌠 Onun canı yanmasın diye gerekirse kendimizden feragat edebilecek kadar.. Lakin şunu unutmamak lazım biz bu kişiyi seviyorsak yanlışlarını örtmek yerine ; doğru olanı anlatıp iyiye güzele yöneltmek görevimiz değil mi? .. Peki iki insan neden bir araya gelip eş oldu.. 💭 birbirini tamamlamak, doğruyu yanlışı öğretmek beraber büyüyüp yol 👣 almak için değil mi..
Kesinlikle bu bakımdan hatalar da söylenilip doğruyu öğretip tamamlayıcı parça olabilmeli. ✨
Anlattığım gibi biriyle mi?
Öyle bir insana kim hayır diyebilirdi. Kendim gibi biri olması kâfi olurdu.
İyi yazılmış kitapları imlası bozuk insanlar anlayamazlar. Jklşşş
Kimsenin önyargısını parçalayıp izafiyet teorisi yazmasını beklemeyin Einstein bile atomu parçalamaktan güç olduğunu söyler. İnsanları kendi haline bırakmak en doğrusu kllşş
İnsanlar konuşur sen yaşarsın hep derim hklşş
Gklşş
Hayır. Yanlışa yanlış derim doğruya doğru. Sırf seviyorum diye haksız olduğu yerde savunamam. Bu bana yakışmaz zaten en başta.
Haklı gösterecek bir şey yok?
Döveyim mi?
Yanlışı savunuyor musun? 😬
Cevap
18Cevap
Aynı yanlışı bende yaparımmk savunmak ne ki
Yaptığı yanlışı söylemek zorundayım
savunum evet
Kim olduğunun önemi yok bir yanlış varsa tarafsız olarak yaptığı yanlışı söylerim. Kötü zamanında elbette yanında olurum. ama haksızca haklı çıkaramam. Haklı olması lazım. Hatasız kimse olmaz evet. Yani belki yaptığı yanlışın farkında değil. Bunu farketmesini en azından sağlarım. Sevdiğim, değer verdiğim için
Savunmam. Yanlış yapıyorsa cezasını çekecek sonucuna katlanacak. Haklı kim ise ben onu savunurum. Benim için doğru tektir.
Kral ✌️👏
Hayır haksızlığa gelemeyen bir yapım var ama düşüncemi söyleyip destek olurum yine. Herkes yanlış yapabilir insanız sonuçta
Savunmam yaptığı şey çok ters bir şeyse soğurum bile
Mesela kendi ailesine kötü davransa, hayvanlara zarar verici davranışta bulunsa, ona buna yalan söylese…
Ortama göre hareket ederim. Yanlışsa bile yalnız hissetmemesi için fiziken yanında dururum, ses çıkarmam veya müdahale edip bir yorumda bulunmam. Konunun uzamasını engeller, olay kapandıktan sonra yalnız kaldığımızda yanlışını ona söylerim
Bunun tartışmasını başkalarının yanında yapmam, küçük düşürmem asla.. ikimiz yalnızken düşüncemi söylerim açıkca
Sevdiğim kişi bana kusursuz hatasız mükemmel biri gibi gözüktüğü için onun yanlışlarını bile tolere edebilrm kolayca umursamaz davranabilirm
Hayır, yanlışını söyler düzeltmesi gerektiğini söylerim yapılabilecek bir şey var ise yardımcı olurum.
Bazen sevdiğin için savunuyorsun ya ben savunmuyorum diyemem ama hatasını bire bir kendisine söylerim
Bir şekilde savunurum yüz üstü bırakmam ama müsait bir yerdede hakkını veririm yanlışını yüzüne vurarak
Hayır onun suçuna ortak olamam doğruysa doğru yanlışsa yanlış
Yaptığının doğruluğunu savunmam ama laf da ettirmem yanında olurum.
Hayatta yapmam yanlısı varsa alkış tutacak halimiz yok mutlaka uyarırım
Nasıl bir yanlış olduğuna bağlı savunmayadabilirim
Onu orada ezdirmem ama tek kalınca mutlaka söylerdim hatasını
Yani başkasının yanında her zaman evet ama sonra hesabını ben sorarım
Karşısında ki benim ailemden biriyse savunurum.
Yüz kızartıcı ya da insan ve hayvan haklarına aykırı bir durum yoksa sonuna kadar savunurum
Savunmam ama ona saygısızlık yapılmasına da izin vermem
savunurum eger yanlisi benim kirmizi cizgilerimden degilse
Napim seviyorum savunacam tabi evde keserim hesabini
Göz göre göre yapılan hiçbir yanlışa masum yaklaşacak değilim
Yaptığı yanlışa göre değişir.
Savunulması gereken yerde savunurum kimse dokunamaz ona.
Karım yanlış bir şey yaptıysa tabi ki savunurum. Olay olduktan sonra onla sakince konuşurum ve yanlışını söylerim orası ayrı.
Yanlış savunulmamalı seninle ilgili ise affedici olabilirsin
Bosandim. Keske bosanma olmasaydi. Esimin yanlisini savunsaydim.
Sevdiğim bir film serisi... Savunurdum sanırım..
Yaptığı yanlışa bağlı
Suç bile işlese yanında olurum
Pozitif ayrımcılık her zaman olacaktır.
Sessiz kalırım gördüm demem banane derim 😄
Çok kötü bir şey yapmadıysa evet savunurum
Her zaman ne olursa olsun haklıyı savunurum
Savunuruz ya savunulcak bir şeyse
Yanlışı savunmam, yanında olurum ama
Savunmam hayır
Hayır savunmam
Her zaman değil
savunurum