Yani seçmem istense fakirlik hatta hiç param olmamasını seçerdim. cunku okadar özgürlük beni huzursuz ediyor sürekli şunu da yapayım bunu da yapayım halinde olmak yorucu bence yani evde izole bı hayat arada yürüyüş bu bile daha huzurlu bence. evet her şeyi yiyip giyip eglenemem ama her şey bunlar değil huzur bende saklı mesela bunlarda değil
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Herseyin kiymetini bilip alcak gönülü kalmak önemli Allah bol bereketli kazanclar nadip edip helal yerde harcamak nasip etip mutluluk, huzur ve neşede versin derses hersey cok güzel olur sanki. Hayirli kazanclar ve risklar nasip olsun hepimize
Bence tamamen zihniyet ve kontrol ile alakali ama fakirlikten beter degil bence zengin kontrolsuz olmak
Kontrol manyağı olduğum için okadar param olursa her şeyi yapmak isterdim eminim o yüzden bana yaramaz bence. bu da sürekli eksik olduğum hissini getirirdi. sonra yarın her şeyi yapabilme imkanım olması mesela bana korkunç geliyor çünkü belirsizlik var ortada. ama sadece evde oturan biri olsam evdeki imkanlarla eglensem yesem içsem giyinsem çok mutlu oluyorum çünkü aklımda kalan bı aktivite, bir elbise bir yemek olmuyor
Valla insan nasil mutluysa oyle olmali ben tam tersi yarin uyandigimda belirsizlik beni daha mutlu eder
Ya ben İrademi kullanmak istemiyorum nedense neden böyleyim bilmiyorum seçenekler beni korkutuyor. belirsizlik evet mtlu edici güç veren bı şey bunu evde otururken ben bile yaşıyorum ama asıl sorun irade kullanmak sanırım benim için. ben kullanmaya korkuyorum.
Her insan bir degil
bu hayatta birşeyi anlayın.. insanalrın doğasında açgözlülük var ne kadar olursa dahasını ister..
yani öyle maalesef insan oglu hic bi zaman doymaz üstelık zenginlerin doymaması fakırlerin cogalmasını artırır
Yooo bence sen yaşamaya üşeniyon o yüzden sevmiyon para temposu yüksekler için iyidir
Yani ben de çok şey yapardım ama delirirdim her gün okadar çok şey yapabiliyor olmak bilmiyorum ya belirsizlik oluşturuyor kafamda. mesela yarin istersen ülke değiştirirsin, istersen restoran da yersin etkinlige gidersin alışveriş yapabilirsiniz teknoloji gecesi yaparsın bar gecesi araba sefası okadar çok şey var ki bukadar belirsizligi kaldıramıyorum. biru bana senin hayatın bu burada otur yaşa şunları yap tek eğlencen bu falan dese sanki daha çok mutlu olurdum. usenmekten çok psikolojik bi şey. hayati kaçırma korkum olurdu mesela. veya yarın napacaginin belli olmamasinin getirdiği belirsizlik hissi olurdu. duzenli bı hayatmis gibi gelmiyor bana kısaca paramın olması.
Paran olup da düzenin olabilir paran olur yatarsın ister 1 gün ister 1 ay ister 1 yıl paşalar gibi istediğin planı hayali kurar planına göre yaşarsın bu problem değil ki
Ama param olursa hepsini yapma imkanım var işte seçenekler doğmuş oluyor param olsun yine minimalist yaşayayım diyosun sanırım ama paramın olması da bırsuru seçenek doğurmuyor mu illaki yapmak isticem yani parayla yapılan şeyleri param olursa. yani mesela param var diyelim şuandaki hayatımi mı yasicam hala sadece internet ve ev oturması ozaman parayi kazanmanın anlamı ne olcak. illaki harcamak gerekiyor onu yani. bu da bana sorun gibi geliyor alışık değilim yani. bir alışveriş bile birsuru seçenek demek. her şeye sahip olmak isterdim her şeyi almak. buna ömür yetmez orası beni psikolojik olarak rahatsız ediyor. para geçti elime zaman zaman burslarla falan ama bu haldeydim işte ne olacağımı gormus oldum aslında
Msmcmdmcmms sen bunları düşünme boş ver sen al eline çayı sahilde dolaş smcmsmxmsm
Kendini kısıtlamanın da anlamı yok paran olsa daha iyi diyosun sen ama o doyumsuzluk aşırı rahatsız ediyo beni ya bunu nasi cozcem ozaman. parayı yoneterek mi. mesela gereksiz şeyler almayarak? Ama bu mümkün değil illaki alırdım ben her şeyi. yarin da her yere gitmek isterdim o heyecanı kaldıramıyorum
git bakayım markete sana parasız sakız veriyor mu
Kendi param olmasını istemiyorum bu özgürlük beni mutsuz ediyor her şeyi yapabileceğini bilmek sürekli eksik kalmak demek aklım sürekli yapamadıklarımda olacagina aile evinde oldugu kadar yaşamak bana huzurlu geliyor
Mutluluk getirmeye yardimci olur
Evet ama evde hiçbir şeyin yoksa? ozaman mecbur çünkü evde hiçbir seysiz yasanamaz eğlence şart.
Ee parayla. eglenirsin. evlenip aile kurarsin
Para olmasa da doyumsuzluk vardır
neye doyamicaz parasız doyamayacak bı şey yok ki ortada evde tüm gün oturuyorum diyelim ne aktivite ne yemek ne alışveriş her şeyden yoksunsun neye doymayacaksin
Cidden doyumsuzluğu paradan ibaret mi sanıyorsun? Doyumsuzluğun en büyük örneklerinden biri arzudur ve arzunun para ile bir alakası yok. Arzu en temel iç güdülerdendir ve herhangi bir şeye yönelik olabilir.
Ben iradesiz biriyim işte her şeye arzu duyardım çoğu insan da böyle dilenci olsak her günümüz sokakta gördüklerimizi istemekle geçerdi resmen. ama aşırı zengin olsak da aynı şey oluyor çok zenginler de sokakta her gördüğünü istiyor bunun çözümü ne ki iradeli arzusuz biri olmak mı. olmuyor mümkün değil her şeyi isterdim ya.
Bazı felsefi fikirler arzunun yok edilmesinden veya bastırılmasından yanaydı ki bir bakıma da haklılar. Örneğin Schopenhauer "Mutluluğu ne kadar fazla istersen o kadar mutsuz olursun" der ve çok güzel bir cümledir bence fakat diğer taraftan mutlu olmak için arzuların tamamen ortadan kalkması veya bastırılmasını da saçma buluyorum, yani stoacılara da tam olarak katılmıyorum, çünkü fazla bastırılan şeyler ileride tehlikeli bir boyuta ulaşır ve patlama noktasına gelir. Ortayı tutturmak gerektiğini düşünüyorum, ne fazla ne de baskı kuracak kadar az veya arzuyu kendine yönelik daha güzel rotaya çevirmek.
Ozaman sorun mutluluk istememde. hicbir şey beklemeden uyumak gerek yaşamak gerek bunu paranın yardımıyla bile olsa yapmak gerek sanırım. ama insan heyeecanlaniyor işte elinde değil yarın için heyecanlı oluyorum para daha da heyecanlı yapıyor. param olursa daha da zor olurdu mutluluk istememek. yani bunun ortası ne sence? Param olsun ama parayı sadece yaşamak için kullanayım gibi bir şey mi? Ama param olursa illaki Baska şeyler de yapmak istiyor insan. tamamen bastırmadim param var diyelim yani evde kendini mutsuzluğa mahkum etmiyorum diyelim. hep paradan söz ediyorum ama normal örnek de bu zaten herkesin parası var öyle bı hayatı var mantıken ben de o yüzden arzuyu para üzerinden düşünüyorum. yani normal hayatım var diyelim param olunca kendimi kısıtlamayan normal bir hayatta olabilirim sadece mantıken çünkü şuanda kısıtlanmış oluyorum param yokken değil mi? Yani mutluluğu isteyeceğiz ama nasıl çok istememeyi başaracağız öyle bı duygu aralığı mı var ya. duygularin isteklerin ortası yok işte ya.
Bence herkes ortayı bulamaz ortayı bulamayan iradesiz doğmuş kişiler mutsuz olur. ister fakir ister zengin olsun iradesiz dogduysak mutsuzuz. yani dogdugumuz Halle de alakalı bence biraz ne olduğumuz ile ilgili
Ben de şanssızım iradesiz biri olarak doğduğum için aklıma duygularımma bile sahip çıkamıyorum gerçi çıkabilen var mı orası da meçhul ama en azından ben kadar takmayan vardır
Mesele mutluluk değil. "Mutluluğu ne kadar fazla istersen o kadar mutsuz olursun" olarak söylediğim alıntının anlamı, "Mutluluğu ne kadar arzu etmezsen o kadar mutlu olursun" demek değil. Neden daha sonra bu görüşe yönelik bir eleştiride de bulundum sence? Aynı filozofun bir diğer sözü daha açıklayıcı o hâlde: "Doguştan gelen bir kusurumuz var, hepimiz mutlu olmak için dünyaya geldiğimizi sanıyoruz." Ayrıca "duyguların isteklerin ortası yok" diye bir şey de yok, insan zıt bir varlıktır ve bu yüzden birçok şeyin ortası vardır, insana tamamen rasyonel diyebilir misin, karşına içgüdü çıkar, tamamen içgüdüsel diyebilir misin, karşına bilinç çıkar. Bu da insanı ortak noktaya zorlar.
Bazen öyle olur
Genel bakış açım bu bazen değil
Yook
Guzel bakış acisi