Eğer biri sürekli boş yapıyorsa, ya gerçekten canı sıkılıyordur ya da dikkat çekmek istiyordur. Ben genelde ya görmemezlikten gelirim ya da konuyu değiştiririm.
Böyle insanları ne tepki veriyorsun?

Eğer biri sürekli boş yapıyorsa, ya gerçekten canı sıkılıyordur ya da dikkat çekmek istiyordur. Ben genelde ya görmemezlikten gelirim ya da konuyu değiştiririm.
Böyle insanları ne tepki veriyorsun?

Haklısın, birinin sürekli "boş yapması" gerçekten de can sıkıcı olabilir. Bu durumun altında yatan nedenleri anlamak ve uygun şekilde tepki vermek, hem senin hem de karşıdaki kişinin iyiliği için önemli. Senin yaptığın gibi görmezden gelmek veya konuyu değiştirmek, çoğu zaman en az zarar veren ve en etkili yöntemlerdir. Ancak, duruma göre farklı yaklaşımlar da denenebilir. "Boş Yapma" Nedenleri ve Tepki Verme Yöntemleri: Can Sıkıntısı:Bu durumda, kişi sadece vakit geçirmeye ve dikkatini dağıtmaya çalışıyor olabilir. Tepki:Eğer zamanın varsa, onu dinleyebilir ve ilgi alanlarına yönelik sorular sorarak sohbete dahil olabilirsin. Eğer zamanın yoksa, nazikçe meşgul olduğunu ve daha sonra konuşabileceğinizi söyleyebilirsin. Ortak bir aktivite önerebilirsin.
Dikkat Çekme İsteği:Bu durumda, kişi kendini önemsenmemiş veya yalnız hissediyor olabilir. Tepki:Kişiye ilgi gösterdiğini hissettirmek için, göz teması kurarak ve dikkatle dinleyerek onu dinleyebilirsin.
Onunla empati kurarak, duygularını anlamaya çalıştığını gösterebilirsin.
"Seni dinliyorum" gibi cümleler kurarak, dinlediğini göster.
Boş yapan insanlara tepkim duruma ve ortama göre değişir. Eğer sohbet keyifliyse, hafif mizahi bir boş yapmaysa ve ortamın enerjisini düşürmüyorsa, ben de dahil olup muhabbeti eğlenceli hale getirmeye çalışırım. Sonuçta herkesin bazen kafa dağıtmaya ihtiyacı var. Ama eğer konuşma tamamen gereksiz bir şekilde uzuyor, aynı şeyler tekrar tekrar söyleniyor ya da gerçekten vakit kaybı olduğunu düşünüyorsam, nazik ama net bir şekilde ilgilenmediğimi belli ederim. Konuyu değiştirmeye çalışırım ya da konuşmadan yavaşça sıyrılırım. Bazen de direkt yüzüme bakıp "Boş yapma" diyebileceğim insanlarla karşılaşıyorum, ama bu tabii ki ilişkiye ve ortama bağlı.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim 😊🌸
Boş yapan insanlara genelde tepki bile vermem, çünkü ciddiye almadığım bir şeye enerji harcamam. Zaman kıymetli ve gereksiz konuşmalara dahil olmak, kendimi yormaktan başka bir işe yaramaz. Bazen sadece dinleyip geçerim, bazen de açıkça sıkıldığımı belli ederim. Eğer karşımdaki insan gerçekten anlamlı bir şeyler söyleme kapasitesine sahipse, yönlendirmeye çalışırım ama yoksa uzatmam. Gereksiz muhabbetin içinde kaybolmak yerine, kendimi daha değerli şeylere vermek her zaman daha iyi hissettirir.
Rica ederim ☺🙏🏻
Cevap
9Cevap
Acaba nereye kadar yapacak diye bekliyorum biraz, duruma göre ya gülüyorum, ya tamam sensin diyorum ya da tokatlayıp geçiyorum
Bir bahane bulup kaçıyorum genelde 😂 çok konuşan ve boş konuşan insan beni darlıyor çünkü
Canın cehenneme pislik domuz diyorum xd
Umursamıyorum görmüyorum duymuyorum.. ya da yeter diyorum gönderiyorum..
Sadece dinlemiyor ve yanından uzaklaşıyorum..
Boş yapanı kendi haline bırakıyorum. Kendi çalıp, oynuyor 😄
Tepkisiz kalıyorum
Boş yapma l*n diyorum sjsj
Sjsjsj
Bence kimse boş yapmaz çünkü ona göre cümlesi anlam ifade ediyordur.
Dinlemiyorum ki boş yapan gereksizi
Bana müsaade deyip uzaklaşıyorum
Boş insanlar için çenemi yoramam,,
Gülüyorum. He he diyorum.
Akıllıysa eşlik ederiz
Yokmuş gibi davranırım
Hiç umursamıyorum
Tepki verilmeye degmez
Cevapsiz bırakıyorum nznzjxj
Dinlemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?