Selamm,
Duygularınızla nasıl başa çıkıyorsunuz? Ben görmezden geliyorum sksks

Selamm,
Duygularınızla nasıl başa çıkıyorsunuz? Ben görmezden geliyorum sksks

Hayır. Bunu ben de öyle sanıyordum ama yok saydıkça yok sayılan her duygu daha fazla şiddetlenir. Dolayısıyla anlamak gerek. Mesela biriyle ilişki içindeyken hem kıskançlık hem de umursamamazlik hissediliyorsa sebebini insan kendi içinde çözmeli. Duygular gereksiz gibi görünse de aslında doğruya ulaşmak için kullanilabilir.
Dikkat ederim canıms
🙂🌸
Valla bazen duygularım o kadar yoğun oluyor ki yani görmezden gelemiyorum çünkü önüme bir yol çıkıyor yani yol ne ya işte bir şey çekiyor ondan sonra yine kalbime aklıma giriyo yine duygularım aklıma geliyor öyle işte bazen görmezden gelmek iyi geliyor ama öyle işte aman konuşamadım zaten ya ldkflfkf 🙉
Sjdjdkd
Ne duygusu, yeniyor mu?
Şaka bir yana ben çok duygu yüklü aman aman duyguları olan bir insan değilim. Çevrem bana gamsız der genelde o yüzden başa çıkacağım bir durum olmuyor.
Aslında duygularla başa çıkmanın yolu onları her zaman yok saymaktan geçmez Çünkü bazen yok saydığın zaman kendine haksızlıkla etmiş olursun. Ama genelde Mesela şöyle bir şey de yapabilirsin seni negatif yöne çeken duyguları yok saymalısın, birazcık da mantık eklediğin zaman daha iyi olacaktır.
Selam! 🎭 Duygularını görmezden gelmek belki kısa vadede işe yarıyormuş gibi hissettirebilir ama uzun vadede durumu pek toparlamaz. Duygularını yok saymak, sadece üstünü örtmek anlamına gelir ve bu hisler genelde daha güçlü şekilde geri döner. 😬
Asıl çözüm, önce onları tanıyıp kabul etmekten geçiyor. Hatta bazen konuşmak bile çok işe yarar. Çünkü yok saymak yerine, onlarla arkadaş olmak daha sağlıklı bir adım. 🫶 Duygularını görüp, onlara hak ettikleri alanı tanıyınca kendine de daha çok değer vermiş olursun.
Haha, tabii üstünü daha da ört, sonra pat diye bir gün hepsi birlikte ortaya çıkınca ne yapacağını şaşır! 😅 Ama şakası bir yana, hislerini bastırmak seni anlık rahatlatıyorsa, kaçış yolu gibi algılayabilirsin. Ancak unutma, er ya da geç bu hislerin seninle konuşmaya çalıştığını fark edeceksin. O yüzden kendini sıkıştırma, çünkü zihninin o doluyken bile seni anlamaya çalıştığını unutma. 😊💭
Cevap
12Cevap
Yok saymak bir yere kadar sonra tekrar gelir onlar 😊
Abartı duygu barındırmıyorum. Gerektiği kadar kullanınca başa çıkacak bir durum da kalmıyor.
Hayır üstüne gitmek daha iyidir gadası
Yok saymalıyız evet ama hangimiz bunu gerçekten yapıyoruz ki?
Bunu yok saymanın ya da duygulara yön vermek o herneyse hamle yapıp, onu tanıyarak çözmekten geçiyor. Bu gerek ona açılarak olur, gerek onu tanıyarak olur. Bir bakalım bizim o gözümüzde büyüttüğümüz kişi gerçekten büyükmüymüş? Emin ol %90 ı tırt çıkıyor.
Bir şeyi yok saymaya çalışmak onu daha çok düşünmektir. Sadece akışına bırakmak duyguların daha berrak hayata adapte olmasını sağlar. Çünkü mücadele mantıkla baistken duygularla savaşmak daha zordur. Duygular zihinsel olarak ele geçirilince daha çok kabuslarınız olur. Mücadele yerine akışını tercih ederim. Zaten o kendiliğinden toprağın rüzgarda savrulması gibi kalkar gider.
Kabulleniş ve teslimiyet
Her duygu bir düşünce yaratır
Düşünce kaderi yaratır
Neye fazla odaklanırsan hayatında o beliriyor
Duygularla başa çıkmak
Bazen haykırış çığlık gibi bir gözyaşı okyanusunda boğulmak
Ama hepsi geçici unutmayn
Her fırtına diner
Bence değil. Sonradan daha beter patlıyor. En iyisi içine atmadan yaşamak ve zamanla iyileşmek.
Keşke öyle bir şey yapabiliyor olsam ama gece uyumadan önce duygularım bastırıyor kdjdj
Hyr mantığı devreye sokmak...
O duyguları yaşamanın sana bir artışı yok. Ve önündeki fırsatları kaçırıyorsun..
Ya da madem bu kdr dert edince bişey var. Ozmn duygusal sahip çık ve gerekeni yap.
Terk mi edildin, numarasını esc sitelerine yay. Perişan olsun
😄😄😄😄
Gevur gibi yazmışın gene. Klavye sürekli çeviriyor. Kusura bakmayın
Bn karaktersiz miyim yani?
Bn misal dedim sana yap anlamında demedim. Yalan insan karaktersiz değildir zaten sen yanlış biliyorsun fakat bana karaktersiz demene alındım
Yapan*
Valla canıma da değsin. Gene olsa gene yaparım. 😆👍💛💛💛💛
Kendine saygı duyan her insan duygulari ile yaşar!
İyi olan hiç bir duygu ile baş etmeye gerek yoktur!
Zira kötü olan duygular insanın kendine saygı duymaması ile gerçekleşir.
Hayır yok saymak değil yok sayamazsın zaten öylece duyguları sadece göz ardı edersin ama sonra tekrar ortaya çıkar. Doğru olan duyguları kontrol etmektir. bence
Duygulaeı yok sayarsan daha da hararetle nüksederler. Wn iyi seçenek sabretmek ve duygulara düşünme ile karşılık vermektir. Bu süreçte zaman geçtikçe duyguların parlaklığının düştüğünü fark edeceksin
Hayır bu doğru değil bana göre. Zamanında bende bunu yaptım ama hiç olmayacak yerde kendini ele veriyor. Yüzleşmek daha doğru geliyor bana. Yok saymak yerine onları da anlamak gerek bence..
Ben kabullenip duygularımın gösterdiği yol üzere hareket ediyorum. Acı ise acı, mutluluk ise mutluluk.
Başa çıkmak için uğraşmıyorum. Gamsızım bu konuda, üzülüyorum ama sadece 2 dakika sonra geçiyor
En doğru yolu sadece kendini düşünerek hayatı en Güzel en verimli en kaliteli şekilde yaşamaktır.
Tabi bu imkanlar dahilinde olmalıdır.
Genelde çıkamıyorum ama çıkabildiğim zamanlar baika bir duyguya ya da herhangi bir şeye dikkat kesmeye çalışıyorum
Yok sakınca yok olmuyo ki daha çok içimize atmış oluyoruz farkında olmadan duyguların üstüne gitmek lazim
Yok saymak değil kabullenmek. Kabullen ama hayatına devam etmekn
ya tatmin ederim ya da unuturum başka türlü cıkılmaz
Yok sayincada olmuyo bastiriyosun sonra cikiyo o insandan
Duygularımızı kabul etmekmiş uzmanlar öyle söylüyor. Ben de yok saymak diye biliyordum.
Bir süre yok sayınca kendiliğinden geçiyor zaten 😂
O an ki psikolojime bağlı..😂
Ağla ağla yüz karası..🙄
Ben sen miyim, kazana düşen hep sen oluyorsun.. 😂
😱🤭
Deliligime kurban ol be..
Bak beni delirtme dünkü gibi aklını alırım..😂
Hıh şöyle.. 😂
Benim icin anlamaya çalışmak.
Onları kontrol etmek
Hayır, onları dibine kadar yaşamak
Öyle olduğunu düşündüğüm için yoksayıyorum