"... sürüyor gecenin karnında şafağa bakan oyun masa üstünde üşüyen bir sigara yanında küçücük bir cam bardak içinde rengi bu gecenin cılız titrek bir kibrit kağıt kalem sandalye geride flu yağlı büküm büküm bir ip ve çingene kuralına uygun değişmez dekoru mudur idam mahkumunun
kırılacak cammışım gibi davranıyorlar yüzlerinde zoraki çatılmış bir hüzün oysa birazdan boynumu kıracaklar pul pul dökülecek yaz siyasi eylül’ün
ben ölümü asıl az ötede titreyen çingenenin kara killi ellerinde gördüm anladım ki küllenen sigaradır soğuyan bir bardak çaydır benim ömrüm ..." Soğuk iklimler ve şiirler bazen tek yoldaş olur...
Onları içimdeki küçük çocukla paylaşıyorum o benim en iyi arkadaşım.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Her insanın korku, hüzün sıkıntıları başa çıkmak için sevdiğim Bircan Yıldırım yazar kendisi okurlara "içinizdeki çocukla konuşun ona annelik yapın" derdi. Duygularını özgürleşmek için "İçinizdeki çocuk o sen değilsin anne babalarına ait" derdi. Çok güzel düşünmüşsün. ✌🏻💫
Çok defa yaptım bunu belki yüzlerce defa.. Yorucu zor ama imkansız değil.. Gerçi herkes yaşıyor aslında.. Ama bendeki bu durum "özgürleşme " karakterim.. Bağımsızlık benim karakterinde var.. Gelip geçmeyecek hiçbir şey yok bu dunyada