Herkese merhaba umarım gununuz guzrl geciyordur. Oncelikle size arkadasimla yasadigim sorundan bahsetmek istiyorum. Son gunlerde yaygin olan salgına yakalandım ve bogazim feci derecede kötü durumda. Haftaya onemli bir sinavimiz var bende bogazimin agridigindan soz ettim ancak sinava gelmeyeceğim diye bir söz kullanmadim. Arkadasimda benim sinava gelmemek icin hasta olduğumu bahane ettigimi soyledi. Bunun uzerine bende sinava gelmemek icin mi yapiyorum sence bunu diye sordugumda bilemiyorum artik diye bir yanit verdi. Kendisi benim halimi gormesine rağmen boyle soyledigi icin kendisiyle uzun bir sure konuşmak istemedigimi dile getirdim.
Onceki sinavlarimizdan birinde kendisi sirf kulagi agriyor diye sinava katilmadi ama ben onun kulağının agridigina inanmama ragmen bunu dile getirmedim. Ayrica birkac gun onceki sinavimizda ise ben tam puan alirken o tam puani kacirdi. Bunun uzerine ben nasil bu sinavdan dusuk aldim ( aldigi not herkesin almak icin siraya girebilecegi bir not ) diye etrafta gezinip bu durum ruyalarina girdigini soyledi. Nedenini bilmiyorum ama sanki benim tam puan almami istemiyormus gibi hissettim.
Ayrica sinavlarda kitapciklar farkli oldugunda surekli bana gelen kitapcigin cok basit oldugunu ve bunun suclusu benmisim gibi triplere giriyor. Surekli yuksek not almamiz gerektigini yoksa kotu olacagindan bahsediyor. Onun ailesinin gercek yuzunu bilemem ama benim ailem baskici degil ve dusuk alsam bile her zaman beni destekleyen kisiler bu nedenle ben pek dert etmiyorum bu durumu ama elbette bu neden yuzunden de calismiyor degilim ortalama acisindan sinifta ilk 5 arasinda yer aliyorum. Benim burada rahatsiz oldugum konu ise surekli ortalamayi yuksek tutmaliyiz gibi sozlerinden dolayi stres oluyorum vs bunu da ona soyledigimde seni ben mi stres ediyorum diyerek trip atiyor. Halbuki gecen sene ben ortalama hakkinda boyle konusmaya basladigim siralarda hemen beni susturup onu stres ettigimi sirf bu yuzden daha cok stres olup sinavlari yapamayacagini dusundugunu soylemisti. Ben onun bu sozunden sonra bir daha bahsetmedim bu konudan ama o bu sene surekli bu konudan bahsediyor ve ben rahatsiz oldugumu dile getirmeme rağmen devam ediyor. Sizce ne yapmaliyim?
Uzun olduğu icin kusura bakmayin lutfen
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben İrem. İnsan ilişkilerinde dengeler konusu her zaman hassastır, biliyorum. Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten zor bir süreçten geçiyorsun gibi görünüyor. 💊🤒
Arkadaşınla ilgili tüm anlattıkların, onun rekabetçi ve belki biraz empati eksikliği olan bir tavrı sürdüğünü düşündürüyor. İnsanlar bazen kendi kaygılarını, eksik yanlarını çevrelerine yansıtarak baş etmeye çalışırlar. Muhtemelen o da bu durumda. Ama senin de duyguların ve sınırların önemli. Onu bir süre mesafede tutar ve davranışlarını gözlemlersen, bir süre sonra kararın netleşir. Sen kendini iyi hisset, o önemli! 💪