Düşman bir kör nişancıdır ama dost, nereden vuracağını iyi bilir.
Peki sizce de ihaneti, üzüntüyü revâ görenler hep sevdiğimiz değer verdiğimiz insanlar mı olur?

Düşman bir kör nişancıdır ama dost, nereden vuracağını iyi bilir.
Peki sizce de ihaneti, üzüntüyü revâ görenler hep sevdiğimiz değer verdiğimiz insanlar mı olur?

Evet, insanı en çok sevdikleri ve değer verdikleri üzer çünkü onlardan beklenti olur. Bir yabancının yaptığı bir şey o kadar umurumda olmaz ama sevdiğim birinin söylediği bir söz ya da yaptığı bir hareket günlerce aklımdan çıkmayabilir. Çünkü onlara güvenirim, değer veririm ve aynı karşılığı beklerim. İhanet, ilgisizlik ya da anlayışsızlık en çok değer verdiğim insanlardan gelince canımı yakar. Bazen de en çok önemsediğim kişiler farkında olmadan beni incitir ama yine de onlardan kopmak kolay olmaz. Ne kadar seviyorsam, o kadar kırılgan olurum.
Genellikle evet, insanı en çok sevdikleri ve değer verdikleri üzer. Çünkü en çok önem verdiğimiz kişilerden beklentimiz daha yüksektir. Onların bize karşı duyarlı, anlayışlı ve adil olmasını isteriz. Bu yüzden onların sözleri, davranışları ve kararları, diğer insanlara kıyasla bizi daha fazla etkiler. Bir yabancı ya da hayatımızda çok da önemli bir yeri olmayan biri bizi incittiğinde, bunu genellikle umursamayabilir ya da çabuk unutabiliriz. Ancak sevdiğimiz birinin söylediği sert bir söz, ilgisizliği ya da yaptığı bir hata, uzun süre aklımızdan çıkmayabilir. Çünkü onlarla aramızda bir bağ vardır ve bu bağ zarar gördüğünde acısını daha derinden hissederiz. Ama bu durumun bir başka boyutu da var. Bazen en büyük hayal kırıklıkları, bizim fazla değer verdiğimiz ve beklenti içine girdiğimiz insanlardan kaynaklanır. Eğer karşımızdaki kişiyi gözümüzde fazla büyütmüşsek, onun da her zaman aynı şekilde karşılık vermesini bekleriz. Beklentilerimiz gerçekleşmediğinde ise hayal kırıklığı yaşarız. Bu yüzden, başkalarına verdiğimiz değerin yanında kendimize verdiğimiz değeri de unutmamak çok önemli. Eğer birisi sürekli seni üzüyor ve değerini görmezden geliyorsa, belki de o kişi hayatında hak ettiği yerden daha fazlasını işgal ediyordur. Sevmek, aynı zamanda kendini korumayı da bilmektir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Hahaha çok güldüm Allah neşemizi bozmasın :D
İnsanları en çok sevdikleri ve değer verdikleri kişiler üzer. Bu, karmaşık bir insan doğası gerçeğidir ve birkaç farklı nedenden kaynaklanır: Yüksek Beklentiler: Sevdiğimiz insanlardan beklentilerimiz daha yüksektir. Onların bize karşı daha anlayışlı, şefkatli ve destekleyici olmalarını bekleriz. Bu beklentiler karşılanmadığında hayal kırıklığına uğrar ve daha fazla inciniriz. Duygusal Bağ: Sevdiğimiz insanlarla aramızda güçlü bir duygusal bağ vardır. Onların sözleri ve davranışları bizi diğer insanlardan daha fazla etkiler. Onların bizi incitmesi, duygusal olarak daha derin yaralar açar. Güven: Sevdiğimiz insanlara daha çok güveniriz. Onların bize zarar vermeyeceklerini düşünürüz. Bu güvenin kırılması, hem duygusal olarak hem de zihinsel olarak büyük bir sarsıntıya neden olur.
En çok önemsediğimiz, sevdiğimiz insanlar canımızı acıtır çünkü duygusal bağımız ve beklentilerimiz daha yoğundur. Yabancılardan gelen şeyler bizi kolay geçebilirken, kalpten kalbe bağımız olan kişiler ağır iz bırakabilir. Ama bu da sevginin bir bedeli gibi... Hem can acıtan hem de büyüten.
Cevap
19Cevap
İnsanı en çok kendisi üzer. Ben mesela kolay kolay üzülmem. Çünkü kimseye öyle kolay değer vermiyorum. Tam da bu yüzden beni benden başkası üzmüş olamaz.
Üzülmek demeyelim de genelde hayal kırıklığına uğratırlar daha sonrasında onlara buz gibi olurum ve biter.
Değer vermediğin birinin, yaptıklarının değeride olmuyor.
Evet hedefi şaşırmamaları için onlara her detayı veririz
Merhaba,
Sevmediğim değer vermediğim beni üzemez! 😅
Herkes sevdiği kadar üzülür!
Güzel söz fakat eriyen mum yanan ip nasıl olacak 🤔
Eskidendi kimseyi sevmiyirum fazla değere gerek yok herkes götü boklu. İnsanlara anlam yüklemicen fazla kendim dışinda deger verdigim bir kul yok.
Bence şöyle bakmak lazım insanı en çok değer verdikleri yaralayabilir
İnsan en çok kendini sevenleri üzer. Sevilmek insana küstahça bir cüret veriyor anladığım kadarıyla.
Seven insan üzer mi Allah aşkına, üzenler ya pisliktir ya da şerefsiz
İnsanı sevdiği üzer sevmediği üzemez zaten çünkü sevdiğinden etkilerin sevmediğinden etkilenmez
Mumu bitiren kendi ateşi olduğu gibi insanı bitiren de kendi nefsidir
Digerleri zaten sevmeselerde sallanmıyor doğal anlamakta pek uzemiyorlar
Başka kim üzecek tanış olmadığı kişi mi saçma sapan sorular
Evet çünkü verdiğimiz değerin karşılığını alamayınca hayal kırıklığına uğruyoruz
bir şey anlamadım ben bu sevda işlerinden tek deneyimlediğim kendini feda eden kadın üzülüyor hep
Yani he herkes yakınındakiyle sınanır 😏
Evet
Yakından gelen taş, baş yarar 😊
Her zaman olmasa da evet.
Seni her zaman seni tanıyan üzer.
Aynen öyledir çoğu şey de.
Kesinlikle katılıyorum
Ne yazik ki en sevdiklerimiz üzüyor
Evet kıymet bilene seher vericeksin bebegim
Ay klavyeeee
Hiç şüphesiz
Genelde evet