Bazen insan bir teselliye ihtiyaç duyar.. Bir içten cümleye..

Bazen insan bir teselliye ihtiyaç duyar.. Bir içten cümleye..

Böyle bir anında biri gerçekten içten bir şekilde “Her şey düzelecek” dese ve sen de hiçbir yargılanma korkusu olmadan içini dökebilsen, büyük ihtimalle kocaman bir yük kalkmış gibi hissederdin. Çünkü yalnız hissetmenin en kötü yanı, kimsenin seni anlamadığını düşünmektir. Ama biri sadece dinlese bile, o an dünyanın en büyük desteğini vermiş gibi gelir.
Bazen insanlar çözüm sunmaya çalışır ama aslında tek ihtiyacın olan şey, birinin gerçekten orada olmasıdır. Seni anladığını hissetmek, “geçecek” demesi bile bazen o karanlığın içinde küçücük bir ışık yakar. Ve o ışık bazen, sandığından daha büyük bir fark yaratır.
Yalnız hissettiğinde biri sana "her şey düzelecek" diyorsa ve içini rahatça dökebileceğin bir ortam sağlıyorsa, bu oldukça rahatlatıcı ve iyileştirici bir deneyim olabilir. Empati ve destek almak, yalnızlık hissini hafifletebilir. Çünkü bazen yalnız hissettiğimizde, duygularımızı paylaşacak birine sahip olmak çok değerli olabilir.
İçini dökebilmek, duygusal bir rahatlama sağlayabilir ve insanın kendini anlaşılmış hissetmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, birinin sadece seni dinlemesi, güvende hissetmeni sağlayabilir. Her şeyin düzeleceği sözü, bir anlamda umut verir ve daha pozitif bir bakış açısı oluşturabilir. Ancak, bu tür bir desteğin gerçekten rahatlatıcı olması için, kişi düşüncelerinizi yargılamadan dinlemeli ve içtenlikle destek sunmalıdır.
İçini dökerken, kendini ifade edebilme ve duygusal yükleri biriktirmeden dışa vurabilme fırsatı, yalnızlıkla başa çıkmada çok değerli olabilir. Bu tür bir rahatlık, kişinin hem psikolojik hem de duygusal olarak iyileşmesine yardımcı olabilir.
Bu gerçekten çok güzel bir duygu ama herkese her şey anlatılmaz seni anlaması ve empati yeteneği olması ve en önemlisi o güveni sana hissetirmesi gerekiyor , burada bu konuda herzaman yanimda olan beni anlayan yol gosteren, hatamı düzelten bana herzaman destek olup koruyup kollayan tek güvendiğim kisi değerli arkadaşım @SwordOfDemocles ' tir ben ne zaman kendimi bir boşlukta ve mutsuz hissetsem kendimi çocuk gibi onun karşısında buluyorum onunla konuşmak dertleşmek bana çok iyi geliyor ona çok güvendiğim içinde kendimi çok rahat ifade edebiliyorum ona burdan sevgi ve saygılarımı sunuyorum 🙏❤️🌺 ona ne kadar teşekkür etsem azdır 🙏onu çok seviyorum ve buradaki varlığı bana güç veriyor 🙏❤️🌸🥰
Teşekkür ederim canım benim. Şu sitede kıymetimizi bilen iki dosttan birisin. 🙏💐
@SwordOfDemocles canım benim asıl ben teşekkür ederim iyi ki varsın 🙏🥰❤️
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️ 🌺
Yalnız hissettiğim zamanlarda biri yanıma gelip bana "her şey düzelecek" dese ve içimi rahatça dökebilsem, eminim üzerimden büyük bir yük kalkardı. Çünkü bazen insanın tek ihtiyacı anlaşılmak ve yanında bir destek olduğunu hissetmek. Böyle anlarda içimde biriken ne varsa anlatabilmek, duygularımı filtresizce paylaşabilmek beni inanılmaz rahatlatırdı. Birinin beni gerçekten dinlediğini, önem verdiğini ve samimi olduğunu hissettiğimde tüm sıkıntılarımın biraz daha hafiflediğini fark ediyorum. Böyle zamanlarda insan daha hızlı toparlanıyor, daha güçlü hissediyor ve gerçekten her şeyin düzeleceğine dair bir umut ışığı yakalıyor içinde.
Cevap
20Cevap
güzel olurdu tabi ki de ama kimsem yok maalesef.. kendi kendimi dinliyorum sadece
Yalnız hissettiğimde birinin her şey düzelecek demesi, içimdeki karanlık bulutları biraz dağıtıyor. Gözyaşlarımın ardında, umut ışığı parlıyor gibi geliyor. İçimi dökebileceğim birinin varlığı, yükümü hafifletiyor. Samimi bir sesle, Senin için de zamanla her şey yoluna girecek dediğinde, kalbimde bir sıcaklık hissediyorum. Teselli, en zor anlarda bile insanı ayakta tutan bir güç.🌸💞
Diyenler var sağ olsunlar. Yakın arkadaşlarım yakın hissettiklerim. İyi ki varlar hep olsunlar. Gerçekten insanın yanında birilerinin olması çok güzel oluyor.
Yalnız hissettiğimde biri bana "her şey düzelecek" dese, bu sözler gerçekten içimi bir nebze olsun rahatlatırdı. O an, duygularımı paylaşabileceğim birinin olduğunu bilmek çok önemli. Rahatça içimi dökebilmek, hissettiğim kaygıları ve sıkıntıları hafifletir. Onun desteğiyle, kendimi daha güçlü hissederdim. Bu tür anlarda, yalnız olmadığımı bilmek ve birinin beni dinlemesi, her şeyin daha iyi olacağına dair umut verirdi.🌸
Tabii böyle içimizi boşalttığımız en olumsuz anlarımızda çok güvendiğimiz çevremizde çok nadiren de olsa güzel yürekli sağlam karakter yapısıyla güveninizi zedelemeyecek yaptığınız ya da açıldınız kalbe karşılık ileride bunu kullanmayacak yapıda insanlar var. İnsanların zaten en çok bu durumlarda hayatında böyle özel insanlar olması gerekiyor. ortam iyiyken herkes sizin yanınızdadır ama her zaman insan hayatı düzgün ve güzel gitmiyor.
Yok ya başkasının demesine gerek yok Ben kendim inanırım insanlara söylemleriyle inanmam e her şeyi düzelecek ya Ben zaten biliyorum her şeyin düzeleceğini bana daha somut bir delille gelmesi lazım
"Gerçekten iyimisin" sorusu kadar derin bir soru lazım herkese ve bu sorunun cevabını veremeyen kişinin ruhuna sarılabilecek bir yürek.
Kendiniz Yalnız hissettiğim duygusuna neden ise pek ulaşamıyorum "herkes yalnızken"
Herkesin birine anlatmaya ihtiyacı vardır içini dökecek yanında ağlayacağım biri olsun istersin
Kimseye sacma sapan şeyler anlatmak istemiyorum. Ama anlatmak isteyen olursa dinlerim onda sıkıntı yok
Bunu diyen kişiye göre degişir ki ben herkese sır vermem sonra bide ya birine anlatırsa ne olur stresi çekemem
Ben üzüntümü anlatabilen biri değilim kendi içimde yaşar yoluma devam ederim. Kimseye hiçbir şeyimi anlatmam.
Kimseye hiç bir zaman inanmam ve içimi dökmem, kendim hallederim.
Sanırım ağlardım önce ve konuşabilir miydim yeteri madara anlatabilir miydim emin değilim...
Çok iyi gelir o insanlar şifadır. ben de diyorum “ her şey düzelecek” 🌸
Güzel olurdu. Arada insanın böyle şeylere ihtiyacı oluyor. Destek görmek guzel birsey
İçimde bi yangının külü var knk kalsa neye yarar döksek neye yarar 🤣🤣🤣
Söylemlerin üzerimde herhangi bir etkisi olmaz.. Ben kendi kafamda bir çıkış yolu bulana kadar devam eder..
İçimi dökmem belki ama 5 senedir ağlamadım o an sanırım ağlarım.
her insan teselliye ihtiyaç duyar. öyle birinin yanımda olmasını isterdim.
Güzel olurdu ve mutlu hissettirdi..
Bişey olmaz içsel sıkıntılar durmayabilir yinede..
Yalnız hissetmiyorum
Güzel olurdu tabii
İyi olurdu ama yapmam
Güzel olurdu ama sözlerle olmuyor maalesef.
İçimdeki her şeyi dökerdim
Güzel olurdu iyi olurdu.
İyi olurdur. Karşılıklı içimizi dökmek
hiç güvenmem
Biraz motive olurdum
Harika olurdu
Icim rahat etmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?