Doğada çiçek yoktur, varlık değeri algımızdadır. Oysa doğada çiçek olarak gördüğümüz şeyler -varolanların bütünleşmiş halidir-. Atomlar, moleküller birşekilde toplanmış ve tutarlı bir bütün oluşturmuştur. Bizler -zihnimizde ki varlık olan çicek tanımını- bu tutarlı bütünlüğe yakıştırmışızdır. Doğa çiçeğin ne olduğunu bilemez. Doğada sandalye yoktur örneğin. Ona en yakın şekle, önceden varolan nesneleri şekillendirerek ulaşırız ve algımızda ki sandalye fikrini uygularız.
Bu nedenle varlığa delil sunulamaz fakat varolana kanıt sunulabilir görüşündeyim. Gerçeklik algısının insanı şüpheye düşürmesinin nedeni bu iki kavram arasında ki karmaşadan kaynaklı bana göre.
Evet oldu, gördüğüm rüyayı gerçek sandığım bir zamam dilimi olmuştu ve aşırı gerçekçiydi. Gerçekliği eskiden çok düşünürdüm. Şimdi ve şu an benim gerçekliğim ve onu yaşıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Delil bulamamak, varlığın için verilebilecek bir delil. Yani varlığının olamasına dair verebileceğin bir delil yok çünkü bu delili ararken bile kendi varlığının farkındasın.