İnsan var. Öyle ki, vardan var eden bir var. Ahsasına köle olsa da, şu Dünya denen canlıya, çok şey katmakta. Kimi yararlı, pek çoğu zararlı mikropluk yapsa da, dünya bizi sırtlamak ta. Samimiyetle söyler misin, varlığın sana neyi kanıtlamakta?

İnsan var. Öyle ki, vardan var eden bir var. Ahsasına köle olsa da, şu Dünya denen canlıya, çok şey katmakta. Kimi yararlı, pek çoğu zararlı mikropluk yapsa da, dünya bizi sırtlamak ta. Samimiyetle söyler misin, varlığın sana neyi kanıtlamakta?
O tür konuları düşünmüyorum.
Varsam varimdir, sadece hayatımın değerini bilip kendime ve çevreme, sevdiklerime iyi davranmam gerektiğini bilirim.
Vahdetten kesret doğar, varda çokluğu gördüm.
Aldığım nefes.
Evrenin mükemmelliği.
Yaratılmış olanların eşsizliği.
Teşekkür ederim abicim 🙂
Cevap
2Cevap
Düşünüyorum öyleyse varım
Yaşamı yaratanın verdiği kural içinde yaşayan kalp kırmayan ve vatanını seven sevilen sayılan biri olarak kanıt olsa gerek.
Varligim bana evrimi kanıtlıyor
Bak bunu saatlerce tartışırım ama sana öyle kanıtlamış ise saygı duyarım. Şu kadarcık velşrtmeme kızma lütfen, yemek yaparken bile doğru malzeme, doğru zamanda, doğru kıvamda, doğru ısıda pişmez ise, o yemek çöp olur. Doğru ısıyı bulamayan bir biber büyümez, bir çekirdek kapısını eçmaz. Çok kısa sürede bozulbilen Fosfat, şeker ve azot kendi kendilerine, milyonlarca yılda bir aya gelip, adenin, guanin, sitozin ve timin gibi A. G. C. T birde RNA da bulunan Urasil yani U harflerini bir bilgisayar yazılımı gibi düşünelim, maddi özellikleri geçtim, katirilyonlarca harfin, kendi kendine en doğru dizilimi bulup, voltranı oluşturmaları benim mantığıma sığmıyor. Zira ben, bir kaç günde bozulacak gıdaları, bir yere bırakıp, milyonlarca yıl sonra, kendi kendilerine yemeğe dönüşeceklerine inanmıyorum. deyip, profil resmin ne kadar da güzel olmuş der kaçarım🙂
Zaten evrim milyon yıllar süren bir şey. ve bu olurken bir çok hata meydana geliyor zaten farklı bir çok tür böyle oluluyor zaten normal olan farklı olması. aynı olsaydı saçma olurdu bütün hücreler :)
@Barış_LonelyForever ben orasında değilim, bu ilk şeker nerden geldi? ya da amino asit? Bir anne nin, babadan kendisin de eksik olan, alması gereken genetik parçaları alması, yüz binlerce genin arasından seçip, kendi vücudunda birleştirip bir canlılıkları birleştirip, bir insan meydana getirmesi için 20 en fazla 40 dakikası var. Bu sürede ayıklar birleştirir, kendisin de ne eksik bilir ve pazardan alır gibi alır. Bu bile muhteşem bir şey..! Dünyanın en büyük ve gelişmiş laboratuvarını kursak, binlerce çalışan koysak bile bu dizilimin binde birini bu sürede yapamazlarken, bir kaç santimlik laboratuvar da kolayca olması ayrıntılı düşünülmeli iken, böyle bir laboratuvarın olmadığı bir ortamın, bunları yoktan sağlaması imkansız kanımca.
Sizin düşünceniz saygı duyuyorum
@Barış_LonelyForever bende sana saygı duyuyorum. Fikir alış verişi benimki 🙂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?