Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Sevdiğim birine karşı kendimi ister istemez sorumlu hissederim. Onun mutlu olması, iyi hissetmesi, güven içinde olması benim için önemli hale gelir. Zor bir gün geçirdiğinde yanında olmak, destek olmak ya da küçük şeylerle onu mutlu etmek benim için doğal bir refleks olur. Ama bu sorumluluk, baskı ya da zorunluluk gibi değil, tamamen içimden gelerek olur. Sevgi, sadece hissetmek değil, aynı zamanda emek vermek ve değer vermektir. Eğer gerçekten seviyorsam, onun iyi olması benim için de önemli olur.
Sevdiğin birine karşı ister istemez bir sorumluluk hissedersin ama bu ilişki içinde olup olmamakla değil, hislerin derinliğiyle ilgilidir. Sevgi tek başına sahiplenmek veya kısıtlamak değil ama karşındaki insanın iyi olmasını önemsemek, onun mutluluğuna değer vermek demektir.
Beraber olsan da olmasan da birini gerçekten seviyorsan ona zarar vermemek, onu incitmemek ve onun iyiliğini düşünmek gibi bir sorumluluğun vardır. Ama bu kendini unutacak kadar fedakârlık yapmak anlamına da gelmez. Sevgi, sağlıklı olduğu sürece sorumluluk güzeldir. Ama eğer bu sorumluluk bir yük haline geliyorsa veya tek taraflıysa o zaman sorgulamak gerekir. Sonuç olarak sevgi beraber olmayı gerektirmez ama seviyorsan, bir şekilde o insana karşı bir hassasiyetin ve sorumluluk hissin oluşur. Bu doğal bir şeydir ama önemli olan bunun sınırlarını iyi çizebilmek.
Sorumluluk birlikteyken de ayrıyken de devam etmeli.
İnsan, aşkım balım diyip eridiği insandan ayrılınca ona ağır hakaretler etmemeli, edip sonra yeniden birlikte olmamalı. Tükürdüğünü yalamamalı. Bunlar sorumluluk dışı hareketlerdir. Evet ayrılmış olabilirler ama hala birbirlerine ahlaken ve gizlilik unsurlarınca sorumlular. Eğer normal ayrılmışlarsa zor zamanlarında gene birbirlerine destek çıkarak sorumluluklarını yerine getirebilirler. Bu da bir örnektir.
Severken devam etmesi gereken sorumluluğa değinmiyorum bile zaten, o en önemli sorumluluk.
Sorumluluk hep olur ne zaman kalbinde yer edinmeyi bırakır ona ait hissetmezsin bağlılık biter. Nasıl ilişki esnasında ona ait sadakatini bağlılığını koruyorsan eğer seviyorsan ilişki bittikten sonra da bu devam eder bu sevginin derecesiyle alakalı
Sorumlu hissetmem için belli koşullar sağlanmalı. Beraber değiliz ama adam gününü gün ediyor her gün farklı kızla, niye ben enayi miyim?😄 sorumluluk hissetmek için iki taraf da aynı duyguları taşımalı. Yoksa enayi gibi hissettiğinizle kalırsınız
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
İnsan birine karşı bi gönül bağı kurduğunda ona karşı sorumlulukları başlar. Karşılıklı olmalı ama bunu da karşılık beklemeden içten içe yapar. Çünkü herkes kendinden mesul ve herkesin sevgi anlayışı ne yazık ki farklı. Kimi insan çok titiz davranırken kimisi yıpratır. Bu sorumluluklar ilişki içerisinde de bittikten sonra da devam eder. Güzel sevebilmek lazım sevdiğini gösterebilmek varken de yokken de sadık kalabilmek.
Birlikteyken sorumlu olursun ama ayrılık varsa, kendi sevginden ve seçimlerinden sorumlu oluyorsun. Karşı taraf için sorumlu hissetmek çok yorucu ve yıpratıcı olur.
Demek istediğim şu ki kendine saygısı olan bir insan seçimlerine dikkat eder yani bu kötülüğü ne kendine ne sevgisine ne de yeni olabilecek olan kişiye yapar! Neyse, peki 😅
Saygı yoksa sevgiyi aramak mantıklı gelmiyor bana 😕 karşı tarafın seçimlerine müdahale edemezsin ama kendi seçimlerinden sorumlusun her zaman… karakter meselesi
Müdahale edemezsin ama sorgularsın.. İlişki bitince hisler de aynı anda tükenmiyor.. en azından dinene kadar her şey eskisi gibi kalmalı.. Tabii benim düşüncem bu..
Hissediyorum, kendisine de ilişkiye de sorumluluk artıyor, zorunluluk gibi algılanmasın içten gelen duyguların yoğunluğu sonucu oluşan ve zamanla kendiliğinden gelişen bir durum
Yani, sevmiş biri için kolay değil hemen başkasını hayatına almak. Alıyorsa ya önceden vardır ya da benimleyken artık gözüne kestirmiştir, fırsatı değerlendirmişdir hep böyle düşünürüm.
Sevmek sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Ama tabi ki bu sevgi karşılıklı olursa.. Çünkü sevmek ve sevilmek, bütün benliğinle O'na yönelmek demektir.
Sevince hissetmeli.. Çıkar sağlamak değil bu.. Yaptığı her eylemde iki defa düşünmeli.. Çünkü artık yalnız değildir, hayatında biri vardır.. Hayatına almak demek sadece birkaç güzel mesajla olmuyor..