"Gerçekçi Olduğun Sürece İmkansızı İsteyebilirsin" Gerçi Olduğunuz Ne İstiyorsunuz?

İnsan hayatı boyunca hep daha iyisini, daha güzelini arzulayan bir varlıktır. Konforlu, rahat, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam hayal ederiz. Peki, bu "iyi bir yaşam" tam olarak neyi ifade ediyor? Çoğu insan zengin olmayı, lüks içinde yaşamayı, seyahat etmeyi, maddi sıkıntılar yaşamadan dilediği gibi harcamalar yapmayı ister. Ancak çoğu zaman bu hayallerin içinde, zenginliğin getirdiği sorumlulukları ve stresi hesaba katmayız.

Bazen Dünyanın En güzel Yerinde Yaşayan Dünyanın En Fakir İnsanı Sayılırsınız
Bazen Dünyanın En güzel Yerinde Yaşayan Dünyanın En Fakir İnsanı Sayılırsınız

"Gerçekçi ol, imkansızı iste" sözü bu noktada farklı bir bakış açısı getirir. Gerçekçi bir şekilde hedef belirleyerek, zor görüneni başarma fikrini destekler. Ancak burada önemli olan, sadece istekte bulunmak değil, bu isteğin getireceği sorumlulukları da kabul etmektir.

Birçok insan "Eğer zengin olsaydım çalışmazdım, sadece gezip eğlenirdim" diye düşünür. Ancak gerçek hayatta, fakirken böyle hayaller kuran pek çok kişi, zengin olduğundaki deneyimleriyle bu düşüncenin yetersiz olduğunu fark eder. İlk bakışta basit gibi görünse de, büyük bir servetin getirdiği kaygılar da büyüttükleri servet kadar artar.

Bir zamanlar sadece sabah erken kalkıp işe gitmenin zorluklarından şikayet eden biri, zengin olduğu zaman bambaşka sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir. Çünkü artık kaybetme korkusu başlar. "Eğer işime gitmezsem sadece maaşımı kaybederim" diye düşünmekle, "Eğer yanlış bir karar alırsam servetimin tamamını kaybedebilirim" kaygısı aynı değildir.

Zengin bir insanın aklında, "Servetimi bir gün içinde kaybeder miyim?", "Dolandırılır mıyım?", "Biri beni kaçırıp tüm mal varlığımı elimden alır mı?" gibi korkular olabilir. Serveti yönetme sorumluluğu, hız kesmeden çalışma gerekliliği ve yanlış bir kararın getirebileceği büyük kayıplar, zenginliği beklenenden daha çetrefilli hale getirebilir.

Bir de sağlık konusu var. Servetiniz dünyanın en iyisi olsa bile, ani bir hastalığa yakalandığınızda sahip olduğunuz her şeyi sağlığınız karşılığında vermeyi düşünür müsünüz? Dünyanın en zengin insanları bile, sağlıklarını kaybettiklerinde, sahip oldukları tüm parayı geri vermeye razı olabiliyorlar.

O halde gerçek mutluluk ve huzur nerede saklı? Belki de çok fazlasına sahip olmadan, sade ama anlamlı bir hayat sürebilmekte. Seyahat etmek, kendini mutlu edecek deneyimler yaşamak, ancak gereksiz sorumlulukları sırtlanmadan ömrünü idame ettirebilmek, en değerli yaşam biçimi olabilir.

İşte bu nedenle, gerçekçi bir bakış açısıyla "imkansızı istemek" sözünü yeniden değerlendirmek gerekir. Gerçek dünyada imkansız olan, sonsuz mutluluk ve sıfır kaygıya sahip bir yaşam olabilir. Ancak dengeli ve bilinçli isteklerle, huzurlu ve anlamlı bir hayat kurmak kesinlikle mümkün.

"Gerçekçi Olduğun Sürece İmkansızı İsteyebilirsin" Gerçi Olduğunuz Ne İstiyorsunuz?