İnsanların bizi yanlış anlaması bazen söylediğimiz sözlerden, bazen de hareketlerimizden kaynaklanır. Kimi zaman bir kelimeyi nasıl söylediğimiz, nasıl bir ifade kullandığımız ya da o anki ruh halimiz bile farklı algılanabilir. Bazen de niyetimizle karşı tarafın anladığı şey arasında büyük bir fark oluşur. Bu, iletişimde kaçınılmaz bir durum olsa da, zamanla hangi yönlerimizin daha fazla yanlış anlaşıldığını fark ederiz.
Senin en çok yanlış anlaşılan yönün hangisi?
İnsanların seni yanlış anlamasına sebep olan en büyük özelliğin nedir?
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
beni kim yanlış anlıyor ben bunda takmıyorum hiç bir şekilde ben kendim oluyorum sadece bazen iyi niyetim fazla geldiği için yanlış anlıyor olabilirler ama dediğim gibi umursamıyorum kim nasıl anlarsa anlasın beni
İnsanların beni en çok yanlış anladığı yön, bazen fazla açık sözlü olmam. Düşüncelerimi doğrudan söylemeyi seviyorum, ama bu bazen kaba ya da umursamaz biri gibi algılıyor çoğu insan. Halbuki amacım sadece dürüst olmak, lafı dolandırmak değil. Özellikle yazılı iletişimde konuşma ses tonu eksik olduğu için bazı zaman yanlış anlamalar oluyor. Oysa ki, gerçekten önem verdiğim insanlara karşı çok düşünceli davranıyorum, sadece bunu herkes aynı şekilde anlamıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Ben kendimi her anlamda yeterince net ve açık şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum. Bazılarına fazla sivri ve acıtıcı gelebiliyor sözlerim ama dost acı söyler tabirine bire bir uyuyorum. Sırf bazılarının duymak istedikleri şeyleri anlık tatmin olsunlar diye söyleyemem, ne görüyorsam, ne düşünüyorsam aynen onu söylüyorum ve bu da kiminin hoşuna gidiyor, kiminin zoruna. Ben yanlış ifade etmem, karşı taraf nasıl anlamak isterse onu anlar.
Yanlış anlaşılma sebeplerinden negatif düşünceleri nedeniyle insanoğlu duygu, düşünce ve inançlarımız farklı olduğu için söylediğimiz sözleri, niyetleri ve konuşma üslupu farklı algılar yanlış anlaşılma yol açar. Aileden atalardan gelen duygu ve düşünceleri çocuklara aktarıldığı için yanlış anlaşılmasının nedeni şikayet etmek yerine çözüm bulmasını bilmezler.
Bilmiyorum ki, beni başlarda egolu sanıyorlar egoluyum ama onların tahmin ettiği kadar değil
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Doğruyu erken söylemek …. Sonra sen haklıymışsın diyip … bir çok arkadaşım sonrada hatta yıllar sonra anladığı oldu bazı şeyleri … İyilik ve doğrular iyi niyet uzun vadede hep değer kazanıyor
Mevlana'nın dediği gibi anlattıklarının ne olursa olsun bilgi seviyen karşındakinin anladığı kadardır. O yüzden yanlış anlayan kendisinde kusuru arasın