Bazen her ne kadar doğru söylesek dahi ruh halimiz ve duygularımız etki eder. Peki en çok neden yanlış anlaşılıyorsun?

Bazen her ne kadar doğru söylesek dahi ruh halimiz ve duygularımız etki eder. Peki en çok neden yanlış anlaşılıyorsun?

Her şeyin normal olduğunu düşünüyorum. İstediğine inan, istediğini hisset hiçbir insan durumu bana anormal gelmiyor.
Ayrıca empati duygum yüksektir birinin savunduğunu da savunabilirim, kendim öyle düşünmesem de haklı taraflarını görüp söylerim. İkili oynamak gibi, böyle düşünenlere de hak veririm mesela hahdjf.
Bazen, çok doğrudan ve açık olmayı tercih ettiğimde, insanlar bunu soğuk ya da mesafeli olarak algılayabiliyor. Aslında, düşündüklerimi ve hissettiklerimi net bir şekilde ifade etmeyi seviyorum, ama bazen bu, karşındaki kişiye biraz fazla keskin ya da sert gelebiliyor. Bunu fark ettiğimde, daha yumuşak bir dil kullanmaya çalışıyorum, ama bu bazen bir denge meselesi oluyor. Ben net olmayı seviyorum. Dolambaçlı konuşmak dolanbaçlı sözler benim işim değil. Kimseye şimdi git sonra gel hallederiz demiyorum. Doğru neyse onu söylüyorum yaparsam yaparım yapamazsam yapamam diyorum. O yüzden beni fazla sevmezler ya. Kimseye istediğini söylemiyorum çünkü. Olur neyse olur benim için kimseyi mutlu etmek için yalan söyleyemem. Mutlu etmek için elimden geleni yaparım ama kandıramam onları.
Beni yanlış anlamalarına sebep olan en büyük özelliğim, bazen fazla net ve direkt olmam. Düşündüğümü olduğu gibi söylediğimde, insanlar bunu sert ya da umursamaz bir tavır olarak algılayabiliyor. Oysa ki niyetim kesinlikle kırmak ya da terslemek değil, sadece açık ve dürüst olmak. Lafı dolandırmayı sevmediğim için bazıları yanlış yere çekebiliyor ya da soğuk biri olduğumu düşünebiliyor. Bir de bazen fazla kendi içime kapandığım anlar oluyor, o zaman da insanlara ilgisizmişim gibi gelebiliyor ama aslında sadece kendi dünyamda bir şeyleri düşünüyor oluyorum. Beni gerçekten tanıyanlar nasıl biri olduğumu anlıyor ama tanımayanlar için bazen ilk izlenim yanıltıcı olabiliyor.
Ben en doğal, en samimi halimle ve kendimi en iyi ifade ettiğim tavrım neyse öyle davranırım. İsteyen yanlış anlasın, isteyen doğru. Kim nasıl anlar diye bir endişe taşımıyorum.
Cevap
19Cevap
fazla iyi niyetli olmak diyebilirim ama takmıyorum kimseyi
Sanırım en çok yanlış anlaşılmama sebep olan şey, bazen fazla direkt konuşmam. Lafı dolandırmayı sevmem, ne düşünüyorsam söylerim ama bunu pat diye söylediğimde bazıları sert veya umursamaz biri olduğumu sanıyor. Halbuki niyetim kırmak değil, sadece gereksiz samimiyetsizliklerle uğraşmak istemiyorum. Bir de bazen ciddi bir şey söylerken yüz ifademden dolayı soğuk görünebiliyorum, halbuki içimde öyle bir kasıt yok.
Hızlı düşünüp teşhisi, çözümü veya olurunu söyleyip bunu kabul ettirene kadar
Ben yorulup o işten vazgeçecek kadar sıkılıyorum...
Onlar yola çıkmaya niyet edene kadar ben yolculuğu bitirip terk etmek üzere oluyorum meseleyi
Anlaşılmadığım bir özelliğim bu sanırım.
Bir de bazı şeylerde hassas ve duyarlı olmam...
Sanırım fazla düşünmem ve derinlemesine analiz etmem bazen insanlara mesafeli veya gereğinden ciddi görünebilir. Oysa ki niyetim sadece anlamak ve doğru ifade etmek. Bazen de sessiz kaldığımda yanlış anlaşılabiliyorum; aslında sadece gözlem yapıyorum ya da düşünüyorum ama insanlar bunu ilgisizlik olarak algılayabiliyor.
İnsanların beni yanlış anlamasının en büyük sebebi fazla iyi niyetim olabilir. Herkese yardım etmeye çalışmak ve onların ihtiyaçlarını öncelikle düşünmek, bazen yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor. İnsanlar, bu iyi niyetin altında başka niyetler arayabiliyor ya da benim beklentilerim olduğunu düşünebiliyor. Bu durum, samimiyetimi sorgulamalarına neden olabiliyor. Ayrıca, fazla iyi niyetli olmak, sınır koyma konusunda zorluk yaşamama sebep oluyor.
Sanırım doğrudan ve net konuşmam bazen insanları yanlış anlamaya itebilir. Açık sözlü olmak benim için önemli ama bazı insanlar bunu fazla sert ya da umursamaz olarak algılayabiliyor. Halbuki niyetim genelde tamamen dürüst olmak ve işleri netleştirmek.
Bazen de ifade tarzımın mizah içermesi, ciddi şeyleri bile hafif bir dille söylemem, bazı insanların söylediğimi ciddiye almamasına veya farklı yorumlamasına neden olabiliyor.
Zaman ne yaparsan yap yanlış anlamak istediğinde yanlış anlar doğru anlamak istediğinde de doğru anlar
Sıkıntılarımı anlatmayı sevmiyorum arkadaslarıma ciddi bir sıkıntımı anlatırken sürekli saka yaptıgımı düsünüyorlar bu sebeple cogu meseleyi anlatma ihtiyacım olmasına ragmen kendi içimde hallediyorum
Saçma sapan niyet okumaya meraklı insanlar yapıyor bunu. "Amacın belli, şu yüzden böyle yapıyosun" heee anasını satiim
Bazen duygusal yaklaşıp aniden parlamalarım ve bazen de aynı olaya çok daha sakin tepki verdiğim için sessiz, korkak sanmaları.
Samimiyetim bazı kişilerce yanlış anlaşılabilir ama kendileri bilir yani kendimi hiçbirine kanıtlama çabasında değilim
Öfke. Sırf öfkemi kontrol edemediğim için ilişkim bitti yanlış anlaşıldım. Zamanla bunu atmayı başardım.
Sonuçları ne olursa olsun doğruları söylemem
Samimiyim. biraz ama herkese karşı bunu yo. llu olarak algılıyor canım. erkekler.
Olduğum gibi olmak. İnsanlar rol yaptığımı düşünüyor bi süre
Mizacım olabilir. Kelimelere hakim olmama durumu olabilir.
Küçük dolunay'ı yanlış anlıyorlar o benim küçüklüğüm..
Doğruları söylemek.. Bazılarının işine gelmiyor..
Anlatma şeklim ve insanlara samimi bir şekilde davranmak olabilir
Onların iyi niyetini onlardan daha fazla önemsiyorum ve maalesef hayatı boyunca sevgi ve iyi niyet nedir bilmeyen varlıklar oldukları için sanki kötü bir şey yapıyorum gibi algılıyorlar
Her şeyi uzun uzun ve detaylı açıklamamı bekleyebiliyorlar, oysaki alt metni okumaları gerekiyor..
Kısa ve net cümleler kurmam bazan ortalığı karıştırıyor illa detay vereceksin
her seyi makaraya vurmam , bundan dolayi ciddi olaylarda beni ciddiye almiyorlar
Bi türlü kendimi anlatamamam doğru kelimeleri seçemiyorum sanırım
Sinirli olmam 😄
Çok gereksiz detaylara gitmem olabilir
Het konuya ılıman bir şekilde yaklaşmam
sanırım kendimi ifade edemiyor oluşum. cümlelerim
Benim mimiklerim çok sert ondan dolayı
Açık sözlü oluşumdur.
Zaten hep yanlış anlaşılıyorum
İyi olmam diyebilirim
Kalpleri kötü kötü düşünüyorlar haliyle
Gülüp geçiyorum diye kırıldığımı anlamıyorlar
İnanki hiç umrumda değil o yüzden yok diyorum.
Fazla iyi niyetli olmam
Doğalım
Açık sözlü oluşum
Ciddi hallerim
Sinirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?