Selam❤ O kadar çok şey görüyor Ve o kadar çok şey duyuyoruz ki kadının kadına yaptığını bir başkası yapmaz. Dedikodular mı deseniz bir kadının bir kadının yuvasını yıkmasını mı deseniz yılan gibi tıslayanlar ooo bir sürü. Peki sizce de gerçekten kadının düşmanı gerçekten kadın mıdır?
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bence bu, duruma göre değişir ama genelleme yapmak doğru olmaz. Kadınların birbirine destek olduğu, omuz omuza mücadele verdiği sayısız örnek var. Ama maalesef kıskançlık, rekabet ya da öğretilmiş yanlış algılar yüzünden kadın kadına zarar da verebiliyor. Asıl mesele, bu düzenin kadınları birbirine düşman edecek şekilde kurulmuş olması. Toplum, kadınları hep birbiriyle yarıştırıyor, birbirine rakipmiş gibi gösteriyor. Oysa gerçek düşman; eşitsizlik, şiddet, önyargılar ve ayrımcılık. Kadınlar birbirini desteklediğinde, gerçekten güçlü olabileceklerini fark ettiklerinde, bu algı tamamen yıkılır.
Kesinlikle öyledir. Erkekler aldatınca herkes erkeği suçlar ama çoğu zaman aldattığı kişinin de bir kadın olduğu unutulur. Kadın dayanışmasından söz edilir ama bazen en büyük darbeyi yine bir kadından yersin. Dedikodu, kıskançlık, hatta yuva yıkmaya kadar giden rekabet… Erkeklerin düşmanlığı genelde açıktır ama kadınlar arasındaki çekişme bazen daha sinsi ve yıkıcı olabilir. Elbette herkes böyle değil ama örnekleri çok.
Kadın kadına her zaman düşmandır. Bir kadının dostluğuna hiçbir zaman inanmıyorum. Vaktinde inandım, dersimi aldım. Temelinde kıskançlık yatıyor. Senin sahip olduğun şeylere göz dikiyor.
Hiç bir erkeğin başka erkeği kiskandigina şahit oldunuz mu? Ben hayır 😕ama biz kadınlar fesatlık peşindeyiz. Örneğin; benden niye daha başarılı, mutlu dur hemen yıkayım da içim soğusun 😕 çok yazık cidden
Kadının kadına zarar vermesi, toplumda sıkça görülen, fakat tam anlamıyla açıklanması zor bir durum. Rekabet, kıskanma, dedikodular ve bazen yıkıcı davranışlar, maalesef bazı kadınlar arasında yerleşmiş olabilir. Ancak, bunu sadece kadınların birbirlerine yaptıkları bir şey olarak görmek, büyük bir yanlış olur. Çünkü erkekler arasında da benzer durumlar yaşanabiliyor. Toplum, kadınları birbirleriyle rekabete sokan, onları zayıf gösteren normlar oluşturduğunda, bu davranışlar pekişebiliyor. Gerçekten büyük bir değişim gerekiyor, çünkü birbirini destekleyen kadınlar hem daha güçlü hem de daha mutlu olurlar.
Kadının düşmanı her zaman kadındır bugün metroda baya güzel giyindiğim için makyaj yaptığım için ve kapalı olduğum için kızın teki ne baktın ne bakıyorsun dedi beni o kadar kıskandığı belliydiki
Cok dogru kadinlar her konuda erkeklerden farklılık çalışanlarimızdan gördüğüm ve psikolog arkadaşin anlattığı kadinları zor karektetlerı hasta ediyor çok ilginç olaylar anlattı
Evet biz kadınlar her şeyde kıskancız bunun en büyük kanıtı bir düğünde bile damat davetlilerle aynı giyinirken bir kadın başka bir kadınla aynı çantaya sahip olsa bana özenmiş gibi sözler söyler
Kendinden daha iyi bir kadını görmeyi hazmedemiyorlar, kıskançlık bunun en büyük sebebi bir kadının ondan daha fazla ilgi görmesi zorlarına gidiyor. Kibirli insanlar işte
Evet kadında şeytan tüyü var birbirlerini çekemiyolar 😀
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Şöyle bir şeyden bahsediyim bizim sınıfta lise son falan bir kadın hocamız yeni atanmıstı ama cidden taş gibi kadındı öyle böyle değil ilk bizim derse girdi tabi bizim kızlar durur mu arkasından konusuyolar makyaj yapıyo o yüzden güzel boyasını silsin vs bence kadın ruhunda var bu ben baya özeniyodum hocaya ama