Kişisel gelişim olarak istediğiniz yerde misiniz? Yoksa daha önünüzde uzun bir yol mu var?

Kişisel gelişim olarak istediğiniz yerde misiniz? Yoksa daha önünüzde uzun bir yol mu var?

Merhaba 😇 evet, kişisel olarak geliştiğimi düşünüyorum. Bunu anlamamı sağlayan bazı sebepler şunlar;Kendimi daha yapıcı bir şekilde eleştirebiliyor ve hatalarımdan ders çıkarabiliyorum, bu da kişisel değişim yolunda ilerlediğiminDuygularımı daha iyi kontrol edebiliyor ve ani duygu değişimleri yaşamıyorum, bu duygusal olgunlaşmanın bir işaretidir. Farklı fikirlere ve bakış açılarına daha açık hale geldim, Kendi düşünce kalıplarımın ve inançlarımın farkına varmaya başladım, bu da önemli bir değişim belirtisidir. Daha önce karamsar ve negatif düşünen biriydim, artık olaylara daha olumlu ve yapıcı bir şekilde yaklaşmaya başladım, bu da kişisel değişimin bir işaretidir.
Evet, kişisel olarak geliştiğimi düşünüyorum ama hala öğrenmem gereken çok şey var. Hayatın her anı yeni bir ders gibi ve zamanla fark ettiğim şeyler, eskiye göre daha olgun düşünmemi sağlıyor. Hatalarımdan ders çıkarmaya çalışıyorum, kendimi daha iyi tanıyorum ve bazı şeylere eskisi kadar takılmamayı öğreniyorum. Tabii ki tamamen mükemmel bir noktaya ulaşmak mümkün değil ama her geçen gün bir adım daha ileri gitmek önemli. Kendimi geliştirmek için çaba harcadıkça, geçmişteki halimle kıyasladığımda ne kadar değiştiğimi fark ediyorum ve bu da bana motivasyon veriyor.
Can Yücel’in 20 yaş şiir gibidir insan. Farkında olmadan değişir, dönüşür, gelişir. Ben kendimde bu değişim ve gelişimi farkında olarak yaşıyorum. İzlediğim videolar, okuduğum kitaplarla hayatın dikey yolculuğunda kendi kendimi değiştirip geliştirmek üzere çaba harcıyorum.
Teşekkür ederim
@SwordOfDemocles Ne güzel ifade etmişsin gülüm eline emeğine sağlık 🙏🌺 ❤️
Gelişim hiç bir zaman bitmez bence. Öğrenmek isteyene öğrenecek çok şey var. Hayat sadece teorik bilgilerden ibaret değil uygulamada lazım illaki.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Cevap
30Cevap
Çok geliştim ama halen yetersiz. Ulaşmak istediğim çıta Çok yüksek. Planlarım zamanlama olarak tutarsa 2 yıla hepsi olur ve olgu olarak devam eder. Olaylar ise hissedilir 😉 Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun
Öğrenmenin , gelişmenin sonu yoktur , hergun yeni bir şey öğreniyor ve keşfediyorum , yanlışlarımi düzeltiyorum , ve kişisel olarak ta gelisiyorum
evet düşünüyorum tabi ki de
Okuduğum kitapların gezdiğim yerlerin yapmış olduğum hobilerin bana katkısı olduğunu düşünüyorum gadası
Tabiki aynı hataları yapmıyorum mesela onu farkettim ben 2017 2018 civarında hatalar yaptım daha onları yapmıyorum mesela dersler aldım sonra ilk olaydaki kişiyle muhattap olmuyorum ama gördüm yani şans eseri oldu eski komşumuzdu ama o çok rahattı bence herşeyi hatırlıyor sarılmak istedi dedi ki ne kadar büyümüşsün bu ne demek? ben seni iyi hatırlıyorum dikkatli ol sonra kuzen olayında korkutuldum kötü şeyler yaşattı Allah'tan ilkten uyandım sonra hep kurtarıldım sezdim sonra baya sene sonra iki arkadaş tuzak kurdular bu kez aynı tuzak için izin vermedim tacizler edemedi zorla sahip olamadı korkutamadı arkadaşı için de oda hiç bir şey yapamadı izin vermedim arkadaşım dersek tehditler edildim aramızı bozmaya çalıştı sonra yine aynı sınavla sınandım ve bu kez umursamadım kurtuldum kendimi düşünmeye başladım yeteneklerimi keşfettim düşmanlarımı tanıdım ve bu baya iyi oldu her şey için
Bence bu yol. olsum bitti denecek bir yol değil. İnsanı kamil olana kadar devam ediyor ömür yettigi sürece devam etmek var. Yol bitene kadar devam edeceğim. Yol bitince de yolun sahibi memnun olur inşallah diye umut ediyorum. En azından Allah'ın huzuruna varınca "elimden geleni yaptım Rabbim inşallah sen kabul etmişsindir" derim.
Kitaplar okuyorum uygulamada yapıyorum kendimce öncekine göre iyiyim tabiki eksiklerim oldu olucakta insanım kusursuz olamam ama kendimi güncelleye bilirim daha kaliteli yaşam ve birgün fazla sağlıklı insanlığa faydalı olmak adına ki daha yolum uzun ömrüm yettikçe de ilerlicem
Evet, geliştiğimi düşünüyorum. Zamanla daha fazla şey öğreniyor, farklı bakış açıları kazanıyorum. İnsanlar ve duygular hakkında daha derin bir anlayışım olduğunu hissediyorum. Her gün yeni bir şey keşfetmek, kendini biraz daha tanımak gerçekten değerli bir şey.
Evet, kişisel olarak geliştiğimi düşünüyorum ama her zaman daha iyi olabilirim. Geçmişte yaptığım hatalardan ders alıyorum, olaylara daha olgun bakıyorum. Eskiden takıldığım şeyleri artık kafama takmıyorum, sabrım ve kendime güvenim arttı. Kitap okuyarak, yeni şeyler öğrenerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Gelişim bir yolculuk ve ben bu yolda ilerlemeye devam ediyorum.
Halen gelişme aşamasındayım. Ve kişisel gelişimin hiçbir zaman tamamlanacağına inanmıyorum. Çünkü daimi bir süreç bu, zaman zarfında sürekli yeni bir şey ekleniyor insana. Ben de bu nedenle sürekli kendime yeni bir şeyler katmayı hedefliyorum.
Herkes hayatının her evresinde gelişmeye muhtaç arkadaşlar, sanki biraz daha geliştirdim kendimi önceden beni üzenlerin cennet yüzü görmeyeceğini dilerdim şimdi ise sadece Allah'ın takdirine bırakıyorum o benden daha iyi bilir
Tam olarak geliştiğini söyleyen kendini kandırıyordur, çünkü insan her zaman her alanda gelişmeye müsait bir canlıdır, ben de tam olarak geliştiğimi düşünmesem de bu konularda epey yol kat ettiğimi düşünüyorum.
Gelişin hayatın sonuna kadar devam eder ama bu yaşıma kadar da bir miktar geliştiğimi düşünüyorum
Gelişim hiç bitmez. Bakış açımı değiştirdiğimde baktığım şeylerin de değiştiğini öğrendim son yıllarda. En iyi gelişim dersim budur.
Gelmek istediğim noktadayım, bundan sonra yaşayıp göreceğim şeyler sadece bonus olur hayatımda
Hayır düşünmem. İnsan bence son nefesine kadar kendini gelistiren bir canli.
Yok be. O zor iş. Öyle olduğunu söyleyen de kendinden habersiz bir egoisttir.
Çok düşünüyorum. Nerde eski beenn nerde şimdiki ben
Günden güne gelişiyorum insan durursa zaten yaşlanır tükenir biter
gelişim insan ölene dek devam eder ve öldüğünde hala baştasındır
Kesinlikle kendimi bu konuda hayat açısından çok geliştirdiğini düşünüyorum
Yol bitmez. Bittiğini düşündüğü an düşmüştür. Elbette benim felsefeme göre.
Her gün geçmişten daha bilgili olduğumu biliyorum hissediyorum
İçe dönük gelişim kaydediyorum. İnşallah sonu da güzel olur.
Halâ yolun başındayım.
Hayat, bakalım daha neler çıkaracak karşıma
Geliştirmeye çalışıyorum
Her geçen gün gelişiyorum
Zaman insanı geliştiriyor...
3-4 senede bayağı bir yol kat ettim
Düşünüyorum ama daha da gelişmem lazım
Daha çok var çooooooook.
Fazlasıyla evet umarım gelecekte daha da gwlişirim
Gelişiyorum ama baya ilerleme kaydettim
tam istediğim noktada değilim
Bence kişisel gelişim bitmez ömür boyu sürer.
Düşünüyorum soruyorum öğreniyorum..
Çok yol katettim ama hala var
Bence daha çok yolum var
Geliştik beyin patlamak üzere fazla gelişmekten
Önümde uzun bir yol var
Evet düşünüyorum
Düşünmüyorum
Kesinlikle
Herzaman
Hiç gelişmedim
Henüz değil
Düşünmüyorum.