Suçu kabul etme veya etmemek cinsiyete özgü bir durum değildir. Her birey, kişiliği, deneyimleri ve yetiştirilme tarzına bağlı olarak farklı tepkiler verebilir. Bazı insanlar hatalarını kabul etmekte zorlanabilirken, diğerleri bu konuda daha açık olabilir. İlişkilerde önemli olan, her iki tarafın da sorumluluk alması, iletişim kurması ve birbirini anlamaya çalışmasıdır. Suçun veya hatanın farkına varmak ve bunu kabul etmek, ilişkinin büyümesine ve sağlamlaşmasına yardımcı olur. Empati ve iletişim, bu süreçte çok değerlidir.
Ben haklıyımdır genelde hatta çok sıkıcı haklı olmak o sebeble belki de ben ederim hatta yanımda ki kadının suçunu da alırım suçla sorunum yok… Tüm Suçlar benim ;)
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Suçunu kabul etmemek tamamen cinsiyetten bağımsız bir durum, daha çok insanın karakteriyle ve egosuyla alakalı. Ama genel olarak bakınca, erkekler bazen gururlarından dolayı, kadınlar ise kendilerini haklı görmeye daha yatkın oldukları için hatalarını kabul etmekte zorlanabiliyor. Erkekler çoğu zaman hata yaptıklarını bilseler bile bunu açıkça dile getirmemek için konuyu kapatmaya çalışabiliyor. Kadınlar ise duygusal taraflarını ve olayın arka planını öne sürerek, hata yapsalar bile kendilerini haklı çıkarmaya çalışabiliyor. Ama sonuç olarak, olgun ve gerçekten kendini bilen biri, ister kadın olsun ister erkek, hatasını fark ettiğinde kabul etmekten kaçmaz.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Erkeklerin mi yoksa kadınların mı suçlarını kabul etmede daha dirençli olduğu karmaşık bir sorudur ve net bir cevabı yoktur. Bazı toplumlarda, erkeklerden güçlü ve hatasız olmaları beklenirken, kadınlardan daha itaatkar ve kabullenici olmaları beklenir. Bu durum, erkeklerin suçlarını kabul etmede daha dirençli olmasına yol açabilir. Ancak, bu durum her toplumda ve her bireyde aynı şekilde görülmez. Kişilik özellikleri, suç kabul etme davranışını etkileyen önemli bir faktördür. Örneğin, narsist veya savunmacı kişilik özelliklerine sahip kişiler, suçlarını kabul etmede daha dirençli olabilirler. Bu kişilik özellikleri, hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Suçun ciddiyeti, sonuçları ve kişinin içinde bulunduğu durum, suç kabul etme davranışını etkileyebilir. Örneğin, ağır bir suç işleyen veya ciddi sonuçlarla karşılaşan bir kişi, suçunu kabul etmekte daha dirençli olabilir.
Erkekler sık sık daha sorunu anlamadan geçiştirmek için veya konuyu kapatmak için boş duvara özür diler. Kadınların ise bunu egodan ve bencillikten yaptığını düşünüyorum. Zaten pek çok şeyi üstlendiğini düşünüp anlaşılmadığı zamanların hırsını haksız olunca da üste çıkmaya çalışarak almaya çalışıyor olabilir. İki taraf içinde kısa ömürlü bir ilişiki. Evlilik devam etse bile saygı ve sevgi biter.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Kadınların söylemeyemediği, okuyamadığı bazı kelimeler vardır;
Özür dilerim, haklısın... gibi : )) İzle bakalım : ))
Genellikle erkekler hatalarını kabul etmekte zorlanır çünkü gurur yapabilirler veya yanlışlarının farkına geç varabilirler. Bazen hata yaptıklarını bilirler ama itiraf etmek egolarına ağır gelir. Ancak bu her erkek için geçerli değil. Kimi erkek öz eleştiri yapar, hatasını kabullenir ve telafi etmeye çalışır.
Kadınlar.. Daha doğrusu bazı kadınlar kabul etmez.. Her türlü rezilliğe yol açar, sonra "ben yapmadım o yaptı, ben söylemedim o söyledi, ben karşılık vermedim o başlattı.." gibi komik savunma yaparlar..
Erkekler vakit kazanmak için "Ne alaka, kafanda kuruyorsun, ben öyle bir şey demedim..." gibi tepkilere başvuruyorlar. Kadınlarda da var ama erkeklerde daha fazla.