Hangi alanda derinleşmek isterdin ve bu sana ne katardı?

Hangi alanda derinleşmek isterdin ve bu sana ne katardı?

Eğer tek bir konuda uzmanlaşma şansım olsaydı, insan beyninin çalışma prensiplerini ve bilincin doğasını anlamak üzerine uzmanlaşmak isterdim. Neden mi? İnsan beyni, evrendeki en karmaşık yapıdır. Bilincin, düşüncenin, duyguların ve hafızanın nasıl oluştuğunu anlamak, insanlığın en büyük gizemlerinden birini çözmek anlamına gelir. Beynin çalışma prensiplerini anlamak, Alzheimer, Parkinson, depresyon gibi nörolojik ve psikolojik hastalıkların tedavisi için yeni yöntemler geliştirmemizi sağlayabilir. Beyin hasarı veya felç gibi durumlarda, hastaların iyileşmesine yardımcı olacak yeni rehabilitasyon teknikleri geliştirilebilir. Bilinçli bir yapay zeka yaratmak, yapay zeka araştırmalarının en büyük hedeflerinden biridir. İnsan beyninin çalışma prensiplerini anlamak, bu hedefe ulaşmamızı kolaylaştırabilir. Ayrıca, yapay zekanın etik ve ahlaki sorunlarını çözmek için de bilinç konusunu anlamamız önemlidir. Beynin nasıl öğrendiğini anlamak, eğitim sistemlerini daha etkili hale getirmemizi sağlayabilir.
Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere yardımcı olacak yeni yöntemler geliştirilebilir. Beynin çalışma prensiplerini anlamak, insanların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olabilir.
Yaratıcılığı, hafızayı ve odaklanmayı geliştiren teknikler geliştirilebilir.
Son zamanlarda astroloji ye merak salmıştım ancak bugüne ulaşan eserlerinde bizlere bir çok şaşırtıcı delil, bilgi sunan ilim adamlarından Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri gibi
Fizik, kimya, matematik, tıp, astroloji, İlm-i Simâ gibi birçok ilim dikkatimi çekmişti.
Bazen böyle kalbimin istediği bir mesleği yahut bir konuda derinleşmeyi mümkün görmüyorum bu saatten sonra, bazen ise hiçbir şey için geç değil diye düşünüyorum...
Aslında yaptığımız işi dört dörtlük yapmaya gayret edip iyi bir insan olmak çok daha önemli olabilir
Yanlış hatırlamıyorsam Malezya'da insanların müslüman olmasına vesile olan kişi dürüst müslüman bir tüccar idi
Farkında olmadan kumaşı fiyatından (misalen 10) lira fazlası ile sattığını fark edince uzun bir müddet müşteriyi arıyor çarşıda pazarda her yerde ki hakkını geri versin. Nitekim müşteriyi buluyor, anlatıyor durumu. Müşteri hayret ediyor sen bunun için mi bu kadar beni aradın diye..
Ve Müslüman oluyor. Bu kulaktan kulağa yayılınca insanlar da İslam'ın bu yönüne hayran kalıp İslam ile müşerref oluyorlar
Evet meslek önemlidir
Ancak bu mesleği ne şekilde, nereye ve nasıl kullanacağımız seçtiğimiz meslekten daha önemlidir kanaatini oluşturuyor bu söylediklerim bende...
Teşekkür ederim
Lütfen yanlış anlaşılmasın, ancak sağlık alanı dışındaki mesleklerin, günümüz teknolojisine ve gelişimine katkılarını yok saymıyorum, Ancak insanlık adına sağlanan faydalar verdikleri zararların yanında devede kulak misali gibi oldukça küçük kalıyor. Bugün yapay zeka dan korkuyoruz, Aslında kendi ürettiğimiz bu yazılımdan değil yine onu insanlığın zararına kullanabilecek insandan korkuyoruz tıpkı bir zamanlar atomu parçalayıp bugün saysız adet de bombalar korkusu altın da yaşadığımız gibi.
İnsanlığa fayda sağlamak amacıyla geliştirilen faydalı pek bir şey geliştirilmiyor, Bugün okuduğum bir bilim teknik bilgisinde insanımsı robotlar ve asker olarak eğitime hazır robotlar olarak konuşulmaya başlanılmış durumda yani insanlar ve meslekler nerde ise varlığımıza zarar verici yönleri insanlığın daha çok ilgisini çekiyor. Öyle görünüyor ki, artık dünyada insanlığa ve gezegenin geleceğine tamamen zararsız bir meslek kalmadı.
Spiritüel alanla ilgileniyorum, boyutlar arası geçiş yapmak , dokunduğum her şeyi iyileştirme , can verme konusunda bu alanlarda uzmanlaşmak isterdim. Farklı şeyler beni çekiyor.
İkinci olarak herkeste olmayan bir özellik bende olsun isterdim ve bu alanda Nobel Ödülü almak isterdim.
Üçüncü olarak. İyi bir ekonomist , veya ilişki koçu olmak isterdim, çünkü bu alanlarda tanıdığım çoğu kişi danışıyor genelde.
💓✨🌺
Cevap
27Cevap
Eğer sadece bir konuda uzman olabilseydim, muhtemelen psikoloji alanını seçerdim. İnsan davranışlarını, duygularını ve düşünce süreçlerini derinlemesine anlamak bana hem kişisel hem de profesyonel anlamda çok şey kazandırırdı. Başkalarına yardım etmek, zorlu duygusal durumları aşmalarına destek olmak ve insan ilişkilerini daha sağlıklı hale getirmek için bu bilgi ve beceriyi kullanabilmek harika olurdu. Psikolojiye olan ilgim, insanların iç dünyasına dair daha fazla bilgi edinme ve bu bilgiyi onların yaşam kalitesini artırmak için kullanma isteğimden kaynaklanıyor. Kısacası, psikoloji uzmanı olmak, hem kendimi geliştirmek hem de çevremde olumlu bir fark yaratmak için seçebileceğim en anlamlı alanlardan biri olurdu.
Buz pateninde uzmanlaşmak isterdim.. Daha özgür hissetmek.. Hem fiziken hem duygusal olarak ahenk içinde ve dengede olabilmek.. Buzda bale yapmak..
Ben zaten çalıştığım alanda uzmanım. Türkiye’de bu işi en iyi bilen 4-5 kişiden biriyim.
Tek bir konuda uzman olabilsem, kesinlikle psikoloji alanında olmak isterdim. İnsan zihnini, duygularını ve davranışlarını anlamak her alanda işe yarar. Hem kendimi daha iyi tanırdım hem de çevremdeki insanlara daha doğru yaklaşıp yardımcı olabilirdim. İletişimde, ilişkilerde ve hatta iş hayatında bile büyük avantaj sağlardı. İnsan ruhunu çözebilmek, bence en değerli uzmanlıklardan biri.
Kanser konusunda uzman olmak ve ilacını bulmak isterdim. Bütün insanlığı kurtarmak isterdim bu beladan.
Bir çok konuda tam uzamanım diyemesem de yüksek seviyede bilgim vardır. Bir çok konuda da vardır. Ne işime yaradı? Para kazanıyorum bilgim sayesinde.
Diğer konularda da beni dinleyenleri aklım ile etkileyebiliyorum :)
Eskiden olsa yemek konusunda derdim ama şu an olsa bir işi veya problemi çözmek için iletişim derim. Çünkü iletişim ne kadar iyi olursa o kadar yeni insan tanıyabiliriz. Bu da istediğimiz konularda bize yardımcı olur.
Psikoloji, bilimsel ve kuantum alanları olmak isterdim çok ilgiliyim. Duyguları düşüncelerini anlamayı ve farkındalık kazandırıyor.
Psikoloji sanırım çünkü insanları dinlemeyi, çözüm bulmayı ve dertleşmeyi seviyorum bana iyi geliyor.
Finans üzerine. Hatta olmaya çalışıyorum da. Yatırımcı kitapları okurum. Girişimcilerin videolarını izlerim.
Bubcok önemli bir konu. Sadece bir konuda uzman olanlar çok başarılı oluyor. Herhangi bir meslek dalı olabilirdi bu
Psikoloji ve pskiyatri. Bu alanda insanlara derman olabilmek iyi hissettirirdi..
Yazılım. Ama bayağı bir uzman olmalıyım ki bunu kötü amaçlarla kullanmak isteyenleri engelleyebilecek donanıma sahip olmalıyım
Herhangi bir sanat alanında deneyim kazanmak çok keyifli ve anlamlı olurdu.. Katkısı çok fazla her yönden.
Psikoloji konusunda. Yıllardır uğraşıyorum ve okyanus demek bile hafif kalır. Çok geniş ve derin bir saha.
Uzay ve havacılık, oldum olası severim.
Veteriner olmak isterdim.
Insan analızı ve nokta atısı yorumları
Psikolog olmak isterdim bu ara düşünüyorum bunu
Deepweb bilgisayar
Masaj ve bakım üzerine ya da terapi konusunda
@sarıdilber: olabilirsin şimdide geç değil. Ben oldum bu alanda egitim aldım. Sifalandim ne kadar önemli bir çalışma olduğunu gördüm.
Güzellik salonum var zaten işim onlar dünyaca gelişimde uzman olarak dedim ben ya da psikoloj terapist olarak
Sevindim başarılar diliyorum 🙏🥰
Zamanla olabilir 🙏
Yazılım olabilir
Yemek olabilir
Astroloji
insan beyni çözme çözümleme analiz uzmanı 😅
Yazılım işleri
Duygular..
Veterinerlik ilgimi çekiyor.
İslami bilimler de
Yemek konusunda
Din, tasavvuf