Ben yine mesleğim olan çocuk gelişim alanında uzman olmak isterdim. Onların minik yüreklerine dokunabilmek hem zihnen, hem de kalben ve ruhen geliştiriyor beni.. Peki siz?

Ben yine mesleğim olan çocuk gelişim alanında uzman olmak isterdim. Onların minik yüreklerine dokunabilmek hem zihnen, hem de kalben ve ruhen geliştiriyor beni.. Peki siz?

Eğer tek bir konuda uzmanlaşma şansım olsaydı, insan dilinin ve iletişiminin karmaşıklığı üzerine uzmanlaşmak isterdim. Dil, insanlığın en temel araçlarından biri ve iletişim, insanların birbirleriyle bağ kurmasının, bilgi paylaşmasının ve toplumu şekillendirmesinin anahtarı. Dil ve iletişimin derinlemesine incelenmesi, insan psikolojisini, kültürel farklılıkları ve toplumsal dinamikleri anlamama yardımcı olurdu. Farklı kültürler, diller ve iletişim tarzları arasındaki engelleri aşarak, insanların daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olabilirdim. Dilin inceliklerini anlamak, yapay zeka sistemlerinin insanlarla daha doğal ve etkili bir şekilde iletişim kurmasını sağlamama yardımcı olurdu. Etkili iletişim, anlaşmazlıkların çözülmesine, işbirliğinin güçlenmesine ve toplumsal uyumun artmasına katkıda bulunabilir.
Psikoloji alanında uzmanlaşmayı tercih ederdim çünkü insan zihni ve davranışları beni her zaman büyülemiştir. İnsanların düşünce yapıları, duygusal süreçleri ve karar alma mekanizmaları üzerinde derin bir anlayış geliştirmek hem kişisel olarak tatmin edici hem de başkalarına yardımcı olma konusunda çok anlamlı olurdu. Bu uzmanlık sayesinde, hem kendi hayatımda hem de çevremdeki insanlarla olan ilişkilerimde daha bilinçli, daha duyarlı ve daha etkili olabileceğimi hissediyorum.
Eğer sadece bir konuda uzman olabilseydim, psikoloji alanında olmak isterdim. İnsan zihninin derinliklerini anlamak, duyguların ardındaki nedenleri keşfetmek ve insanlara gerçekten yardımcı olabilmek beni en çok tatmin eden şey olurdu. Zamanla fark ettim ki, çevremde birçok kişi dertlerini benimle paylaşmayı tercih ediyor. Onları dinleyip doğru yönlendirmek, hayatlarına dokunabilir olmak bence bana büyük bir manevi tatmin sağlardı diye düşünüyorum.
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Cevap
16Cevap
İnsan sarrafı olma konusunda
Kesinlikle Psikoloji konusunda uzman olurum.
Alanında bayağı uzman bir mühendis olmak isterdim sanırım
İnanın ki halen bilmiyorum ama şifa ile alâkalı bir şey olmasını isterdim
İnsanları yargısız yok etmek konusunda uzman olmak isterdim dünya o zaman daha güzel olurdu
Kalp hastalıkları, buna çok ihtiyacım var. Tedavi etmeye kendimden başlardım. :)
Borsa piyasasında uzman olmak isterdim. Spk lisansları ve bütün tekniklerini öğrenmek isterdim.
Müzik
Psikoloji üzerine olsun isterdim
Psikoloji insan ve sorunlari
Psikiyatrist olabilirdim.
Terapi konusunda iletişimde
Gastronomi alanında uzman olmak isterdim
Nöropsikoloji alanında uzman olmak isterdim.
Yeme içme yaşayamam asla yemek yapmadan 😂
Futbol. Hayatın kurtulur
Sağlık
Elektronik..
Almanca
Hukuk
Gelecek size emanet
Psikoloji
Müzik.
İnsan ilişkilerinde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?