Uzun suredir depresyondayim psikoloğa da gidiyorum aynı sonuca hep vardım turkiyedeki insanlara adepte olamıyorum benim seviyede değiller anlaşamıyorum
Ben azerbaycanlıyım farklı yetistirildim eğitimim degerlerim farklı burdaki insanlardan ve hep kendimde hata gördüm kendimi değiştirmeye çalıştım sırf adopted olabilmek için kendimden çok verdim kendimi degerlerimi görmezden geldim ezdim ama olan bana oldu hiçbir iyi şeyden ve kaliteden anlamıyor bu insanlar
Nasıl normal kaliteli insanlarla cevremi olusturabilirim bir fikriniz var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
cahil çoktur maalesef
Bence de ve çok basit dusunuyorlar siğ dusunceliler
Görünüşe aldanmamak lazım diycem ama gorunuslwri de öyle sade giyinmeyi de pisiriklik olarak görüp dalga geciyorlar bunlar
Bizim insanlarımız yeni bir dünyaya kültür olarak alışamadı
Neden peki niye böyle
Ben türkleri severdim azerbaycanda çok sevilir ama her trden dönen aynı şeyi diyorlar ben inanmamıştım herhalde gitmeyim diye diyorlar sanıyordum ama öyleymiş gerçektende niye varoş davranıyorlar kalite neden yok
Ve en önemlisi kaliteli insanlarla ben nasıl denk gelebilirim
Gittiğiniz mekanlar ve düşünceleriniz elit kısım çok türkiyede siz denk gelememişsiniz
Hm mesela kimler öyle
Elitten kasıt aşırı zenginler de değil normal hayat yaşayan insanlar cahil olmayanlar
İyi insanı kendin tanıman lazım nasıl anlatıyım sana konuşmasından çıkarırsın davranışından
Hayır
Biz Osmanlı gibi cihan devketi kurmuş necip bir milletiz
Ama öyle davranmiyorsunuz
Kaliteden kastın nedir dostum
Kaliteli ilişki kurabilmek bunu yapamiyorlar
Anlayisla kibar davrandigimda veya o insanla konuşmak istemedigimi kibarca ifade ettigimde ya da ilgilenmedigimde zorluyorlar sınırlarıma saygı duymuyorlar
Saygı nedir kibarlik nedir bilmiyorlar samimi değiller
Ben samimi ve misafirperver olduklarini duymustum ama 4 senedir burdayım tam tersini yaşıyorum
Saygılı davranmami enayilik olarak görüyorlar
Medeniyet yok
En basiti biriyle kurulan iletişim çok kötü, yolda araba kullanan soforlerin saygisizliklari egitimsizliginden her konuya kadar bu böyle
Kendi isimde günümde de olamıyorum yolda yürüyorum bakiyorlar otobuse biliyorum kızların o nefret dolu bakışları anlamıyorum saticilar olsun o bu çok insan bu şekilde
Kendini geliştirmeyi de geçtim bu kişinin kendi tercihi bu da az ama bu beni ilgilendirmez temel şeylerden yoksun gibiler
Evet biraz haklısın da otobüsü falan biraz abartmışsın gibi
Yok öyle
Hatta ben gozumle neler gördüm antalyaya giderken bir anne bir de 4 yaslarinda bi kızı vardı kadın bagiriyordu birtaraflarini yaymis bunlar oturmus burada ulkenize gidin ve daha neler neler diye yerin divine girdim utandım o kadın adına kimse de bisey demedi ve kadını desteklediler indikten sonra bile kalbim o kadar acidification aglayasim geldi ne demek ya bu bide fiziksel olarak da dokunuyordu yazık soylense yine delidir filan dersin ama bagiriyordu çocuk da korkum annesinin sarilmisti
Satici bi kız vardı o da yabancı musteriyle aynı o dedigim bakisi atıp siz de turkce bilmiyorsunuz demişti nasil bu kadar cok cahil kalabilmis güzel de kız 20li yaslarda nasıl bu yaşa kadar bu kız yaşamış orada da onun adına utanmistim
Bana da öyle davraniyorlar sen şöyle yapicaksin bilmem ne ivir zivir ilk önce ben seni tanımıyorum sizle konuş diyesim geliyorondan sonra ona anlatsam da olayı anlamayacak kadar cahil ne yapabilirim diyorum bişey bulamıyorum mecburen katlanıyorum çünkü a latsam da kavga edecek bir millet anlamadığını bilmediğinin bile farkında değil
Cahillerle muhattap olmayacaksın senin hatan o, ben giyiminden tipinden nerde oturduğunu nerde yaşadığını neler düşündüğünü neler diyebileceğini tahmin ederim mesela, sen yabancı olduğun için o değerllemeyi yapamıyosun. Başkası olsa deli der geçer o tiplerle muhattap olmaz.
Bide tc’de Türk uyruklu herkesin yaşama hakkı var
Evet aynen bu
Ben yapamıyorum mesela bir azerbaycanlı olsa yaparım ki yapıyorum da bölümümüzde var kızlar anlatınca hayır öylr biri değil diyorum dediğim doğrj çıkıyor ama türkiyedeki insanlara yapamıyorum bunu
Bu da beni depresyona sokuyor ve çevre yapamıyorum doğru dürüst rahat bir şekilde yaşayamıyorum atapte olamamamın nedeni de bu
Kendime göre insan bulamadım ben ve hala öyle o yüzden herkesten uzağım şu an ama nereye kadar böyle olacak ki kendime göre kaliteli bir çevre oluşturmak istiyorum 1 kişi bile olsa olur benim için
Eskiden dediğim gibi sırf tek kalmamak adepte olabilmek için kendimden verdim hep ama çok zararını gördüm
Bide doğru çevre olmayınca ne kadar gerilediğini ve daha kötüye kendimi sürüklediğimi farkettim
Yaşam motivesi bile kalmıyor insanın biryerden sonra pes edip geri azerbaycana dönemk istemiyorum amacım bu değil herkes pes etmemi bekliyor herkes dönmemi istiyor zaten balarmamı isteyen biket benim ama zorlanıyorum çok fazla
Evet bu başka bi ülkede yaşamanın zorluğu, insanları bi fikrinden hareketinden bile çözersin nasıl biri olduğunu aslında ama başka ülkede bu zor
Haklısın düzgün insanlarla takıl ve kimseye güvenme başlangıçta maddi manevi bir şey verme
Evet
Biz mesela yabancı gördüğümüzde ona yardım ederiz her anlamda tek diye ama burada bide kızım diye bunu kullanmaya çalışanlar oldu arkadaş olan kızlar bile en çok da kız arkadaşım olmuyor anlamıyorum neden neyim eksik ki
Ben de kızım yani ne olabilir ki burdaki sorun
Yüzeysel şu an öylesine merhaba merhaba ilişkim var başka yok uzaydan gelmişim gibi davranıyorlar hatta bazıları
Burdakiler çıkarcı ne alcağına bakar önce ne verebilirsin eğlence para polularite çevre gibi gibi
Düzgün dediğin insanlar bulamıyorum sorun bu
En son biriyle hatta stajdan konu date döndü buluştum o kadar kötü ki hiç tabımadan etmeden direk otel filan diyince ben 1 ay kendime gelemdim
Neden diye sorguladım hep eskidwn 1ay sevgili olduğum biri oldu onun arkadaşıymış meğer
Bu kadar mı kötü bu insanlar dedim bunu da geçtim sürekli kendini zenginim ben diye pazarlamaya çalışması
Ben senin parana mı bakıyorum sanki
Hiç beni anlamıyor olmaları üzüyor beni
Nerde hata yapıyorum diye çok sorguladım artık sorgulamıyorum onların sorunları bunlar sonunda anladım ama kendime göre ilişkilerim nasıl olucak nasıl yapsam bilmiyom
Biraz zor bulursun burdakiler bile bulamıyo. Erkeklerin tek amacı bu yeni bir şey değil çokta kendinde arama sorunu, zengin gizemli bir profil çizer sırf ı iş için, sonra bulamazsın
Zatwn onunla kavga eder gibi bitti
İstemiyorum zaten de öyle birini
Normal arkadaş veya sevgili olacaksa da normal birini istiyorum
Kimseyle muhattap olmuyorum artık
Bahse girip bu kızı tavlarım diye düşünen biriyke sevgili olup aldatıldıktan sonra benim güvenim kalmadı hiç bunu kızlar da bildiği halde beni uyarmamışlardı türklere güvenim %2 filan kaldı artık
Sadece hayat günlük motivasyon açısından iyi olmaya ihtiyacım var bu da belki arkadaş çevresi olur diyorum
Haklısın olur illa çevren ama seçici ol
Ppdeki kedi çok tatlı kfjdj
Nasıl bulurum mesela içime kapandım ben bayadır 4 sene oldu yani
Sporu bile bıraktıracak kadar kötü olduğum bir dönemdi şimdi tekrar başlamam lazım
Zaten hayat zor hep ilişkilere tutunan biriydim yani ne kadar zor olsa da dışarda biriylr konuşup mutlu hisedebiliyordum veya trde okuycam ordan yurtdışına çıkıcam hayalime tutunurdum hep şu an umudumu kaybettim diyim inanmıyorum artık bunlara gerçekten çok kötü burdaki insanlar yabancı tek ve bir kız görünce herşeyi yapabileceklerini dişünüyorlar saygısızlar sahteler
Erkekleri geçtim kızlar bile beni aşağılamaya çalışıyor nefret ediyorlar hiçbir şey yapmadığım halde
Yani başka sosyal ortamlara gidebilirsin hobi amaçlı yerlerde falan bulursun belki keko değilde iyi insanların olduğu heö elit hem kültürlü insanların olduğu yerleri bulmalısın
Evet
Keko dediğin insanları da ben sokakta olan serseri tipler sanıyordum ama sadece onlar keko değilmiş normal insan gibi duran ama öyle olanlar da varmış
Beni beni dışlayan insan kültürlü olur mu? ben bunu dişünmüştüm acaba onlara göre bi eksiğim olanilir diyr mi düşünüp dışlıyorlar?
Mesela diyorsun ya görünüşünden anlıyorum diye benim acaba görünüşüm yüzünden mi öyle imaj yaratıyorum ve dışlanıyorum bu olabilir mi
Evet olabilir kimi ürkek bakar kimi ciddi kendinden emin ona göre sana bir şeyler söylemeyi kendilerinde hak görürler. Sadece fakirlik zenginlik değil düşünce tarzı kültür yetiştirilme bunlarda kekoluk yapar.
Fakir olması sorun değil kültür zihin yapısı önemli zaten insanı değerli yapan şeyler bunlar para çok önemli değil
Zaten zemgin olacak ülke değiliz neyin kasintisi bu
Peki nasıl göründüğümü kendimde neyi değiştirmem gerektiğini nasıl çözerim
Napabilirim bu konuda
Çevrendekilerin fikrini alabilirsin laf arasında, birde davranış psikolojisi kitapları okuyabilirsin vizyon katar.
Bişey demiyorlar onlar
Sormultum sende bişey yok diyorlar genelde veya normalsin filan
Sevmediğim arkadaşlar vardı hani o eski sevgilim ve arkadaşları onlar soğuksun diyorlardı çünkü sevmiyordum ve soğuk davranıyordum o yüzden
Sence nasıl duruyorum beni tanımayan biri daha objektif olur bence
Bence biraz saflık var onun dışında bilemem yani nasıl biliyim 😂
Saf miyim tamam
Teşekkür ederim yine de
Iyi gibi davranmisti o da ama değilmiş sonradan öğrendim bence şans işi bu
Evet o da var maalesef :/
Sen in seviyen ne? Jdjd
Normal kalitede bir insanım ben
Saygılı, kendini dişünen diğerlerinin hayatını merak etmeyen , herkesi aşağılayıp kendini yüksek görmeyen , spor ve hobilerimle uğraşan biriyim
E bizde böyleyiz
Bana hiç denk gelmedi
Pardon 1 kişi oldu o da aşık olmuştum onun haricinde hiç denk gelmedi
Peki
Evet sen farklısın
Doğru