Türkçu birinden Türkiye nin sadece %5 inin gerçek Türk olduğunu Kendine Türk diyen insanların Çoğunun Arap, Rum, Ermeni, Kürt, Çerkez, Laz ve Gürcü kokenli olduklarını Gerçek Türklerin sadece ülkede %5 civarında olduklarını söylüyordu önemli olan Türk gibi hissetmek diyordu siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında
Orta Asya'dan göç eden sadece hanedanlıklar ve halkın bir bölümüydü. Anadolu'nun yerli halkı olan Ermeni, Fars, Acem, Arap, Yunan, Rum ve türevi ırklar bu topraklarda yaşıyordu, hali hazırda onlar yaşarken değişen tek şey devlet oldu. Bu da devleti yönetenlerin Türk olmasıyla, yerel halkı da otomatikman Türk yaptı. Hiçbirimiz Türk değiliz, ne idiğü belli olmayan ırkların karmasıyız, ırkçılığın mantıkta tezahürü olmadığını başından beri savunurken bunları bilerek savunuyorduk..
Soruyu soran sen bunu sinsi şekilde planlı ve yanıltıcı şüpheci bir algı vermek için sorduğun çok belli😡😡😡😡
Türkiye TURK YURDUDUR VE COGUNLUGU SELCUKLU TÜRKÜDÜR
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu kesinlikle benim iddam değil mantıklı düşündüğümüzde Türk görünüşüne Türk fenotipine sahip degiliz demekki kendinden şüphe ediyorsun ki böyle bi tepki verdin
Bilemezsin ama ben BİLİRİM. KİCİNLA OKUMA BENİM ELİMDE AİLE SECEREM YAZİLİ EVRAK SABİT, AMA SENİN SOYUNDA RUS KARIŞIMI OLDUGUNDA SABİTTİR.
AYRİCA AZERBAYCANDA Anadolu Selçukluların Horosan/ Erzurum taraflarına yerleşen Türklerin ve daha öncesinde Gazneliler sen kalan Türkler sayesinde çoğalmış nufuslanmis Türklerdir. Tabi senin gibi soyu Rus karisimi bozuklar hariç👍
Hayırdır 2 dk da bana dna testi mi yaptırdın da Rus olduğumu çözdün ya da soyumu mu öğrendin yemin ederim 5 yaşındaki çocuk gibi konuşuyorsun Rus muş işte bu ırkçı zihniyet bitmeyecek ya ona yanarım benim Türklugumun yanindan bile gecemezsin
Siverek Zazasıyım, bizim ilçemizde kimse Kürtçe bilmez ve anlamaz. Senin söylediğin yerde olan dili güncelleme var🤷♀️Zaten bakarsan Tunceli'de her ırktan insan var, değişmesi normal.
Valla bizde zazayiz eskiden dımili veya kırd /kirmancki deniliyordu ve binlerce akrabamiz tanıdığımız bildiğimiz onlarca büyük köy akraba tanıdık var biz Kürt değiliz diyene rastlamadım aksine en orjinali biziz diyoruz çünkü zaten senin Kürtçe dediğin ve aslında bizimde kurma nci dediğimiz bir lehcedir ve o lehceyi çok iyi bilen kesinlikle diğer lehceleride (sorani , gorani , hewrami sıxbızıni vs.) en az yüzde 50sini anlar ve buna da çokça sahidim kaldı ki zazakiye en yakın lehce kurmanci lehcesi değil gorani lehcesidir ben bizzat bunu gorani bilen arkadaslarimlada tecrübe ettim ve yaptığım araştırmalar sonucu neredeyse yüzde 70-80 aralığında benzer olduğunu farkettim siverekli çok arkadaşımda var senin gibisini de ilk defa gördüm
Birde şöyle birşey var bizde hiç başka milletle evlilikler olmamış bildiğimiz 10 kuşakta ve ayrıca kurmanclarlada evlilik yok çünkü herkes zaza geçen sene fransa da yaşayan akrabamiz dna testi yaptirmislardi biri yüzde 97 diğeri yüzde 98 civarı Kürt dna sina sahip oldukları zatende çıkmıştı ben her zaman derim atalar dedeler büyük bilgi kaynağıdır biz ne zaman sorsak bize evet bizler kurmanc değiliz ama Kürdiyiz derlerdi ikisi arasındaki farkı anlamak için büyümek ve bilgi sahibi olmak yetti