Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Bilinçli yapıyorum genellikle ama az çok öngörülebilen konular olması gerekir. Yani sonunu kestiremediğimiz konular elbette var ve olacak. Sezilerimize ve öngörümüze güvenerek verdiğimiz kararların yanı sıra tamamen anın akışına uyum sağlayarak verdiğimiz kararlar da yaşamın doğal akışında var. Ve şu da var ki, verdiğimiz karar planlı da olsa, bazen hayatın bizden daha iyi planları olabiliyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Genelde seçimlerimi bilinçli yapmaya çalışırım. Hayatımda önemli adımlar atarken, çoğu zaman düşünerek, neye değer verdiğimi, neyin doğru olacağını göz önünde bulundurarak karar veriyorum. Ama tabii ki bazen tesadüfler de oluyor. Bazen, anın içinde spontane bir şekilde verdiğim kararlar, çok iyi sonuçlar verebiliyor. Ama büyük seçimlerim konusunda, duygusal ya da mantıklı bir değerlendirme yaparak bilinçli bir şekilde hareket etmeyi tercih ediyorum. Yine de hayatın bazı anlarında tesadüflerin de keyifli sürprizler getirdiğini düşünüyorum.
Hayatımızdaki seçimlerin çoğu bilinçli olduğunu düşünebiliriz ama bilinçaltımız bazen bu durumu farklı şekillendirir. Kimi kararlar açıkça düşünerek alınır, çünkü ihtiyaçlarımızı veya hedeflerimizi net bir şekilde fark ederiz. Ama bazı durumlarda tesadüfi gibi görünen seçimler bile aslında bizi etkileyen geçmiş deneyimlerden, duygusal yönelimlerden ve içsel motivasyonlardan kaynaklanıyor olabilir.
En önemlisi, farkındalık seviyemizi artırarak bu bilinçli ve tesadüf gibi görünen kararları daha etkili bir şekilde yönetebiliriz. Kendimizi, isteklerimizi ve değerlerini anlamak bu süreçte güçlü bir rehber olur. Özetle; tesadüf diye gördüğümüz şeylerde bile bir "seni sen yapan" yan her zaman bulunuyor.
Bilinçli yapsam da tesadüfen gelişen şeyler sayesinde aslında ne kadar bilinçsizce yapıldığını koyuyor önüme.. Aynı davranışlar, her zaman aynı geri bildirimi sağlamıyor..