Tesadüfler istesek de istemesek de hayatın akışında olan şeyler. Bu bizim elimizde olan bir konu değil. Ben yine hayatı tesadüflere bırakmaktan yana değilim. Elimden geldiği kadar belirleyici olmaya çalışıyorum.
Tesadüfler seçenekleri belirliyor ama biz içinden uygun olanları seçiyoruz.. Sanırım.. Bir film izlemek istiyorsun ve vizyon filmlerine bakıyorsun.. akabinde seçtiğin filme gidiyorsun gibi düşünüyorum.. Film izlemek için filmi çekmeye çalışmıyoruz ya da filmdeki oyuncuları seçebilmek gibi bir durumumuz yok.. Belirleyiciler ve belirleyenemeyenler :)
Ben komple tesadüfüm. 20 milyon spermli kardeşimin arasından sıyrılmış liderim. Bu tesadüfi müstesna ile hayatımda aldığım her kararın temelinde zaten bir tesadüf olmuş oluyor. Her ne kadar seçimler etkili olsa da her şeyde bir tesadüf vardır. Dolayısıyla ben, sen, onlar, kediler, fareler, böcekler... Hepsi. Bütün hâl ve eylemleri birer tesadüf.
Çabaladığım kaderi yaşıyorum. Ne kadar isteyip ne kadar istemediğime ve belkide ne kadarını hak ettiğime bağlıyorum.. Bazense düşünüp fikrimi kullanamadığımda oluyorki bu da yanılma payımın göstergesi. Benim için tesadüfler yok tercihler vardır..
Tesadüfler oluyor hayatımızda ister istemez.. Kötü ya da iyi.. Ama bunlar belirleyici ve iz bırakacak derecede olmuyorlar.. Küçük detaylar misali sadece..
Tesadüf diye bir seyin var olduguna inanmıyorum ama tabiki hayatımızı sekillendiren tek seyde secimlerimiz degil bazen bazı seyler elinde olmuyor sen secmesende yasamak zorundasin