Birinin içten mi yoksa sahte mi olduğunu anlamak için söyledikleriyle yaptıklarının uyumuna, zor zamanlarında nasıl davrandığına ve seni gerçekten dinleyip dinlemediğine bakabilirsin. Sahte insanlar genelde çıkar odaklıdır ve menfaatleri değiştiğinde tavırları da değişir.
Peki, sen şimdiye kadar birinin sahte olduğunu nasıl fark ettin?
Birinin içten mi yoksa sahte mi olduğunu nasıl anlarsın?
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Birinin içten mi yoksa sahte mi olduğunu anlamak, ince bir gözlem ve sezgi gerektirir. İçten olan insanlar, söyledikleriyle yaptıkları arasında tutarlılık gösterirler. Sahte insanlar ise, sözleriyle davranışları arasında çelişkiler sergileyebilirler. Örneğin, size karşı çok nazik davranırken, başkalarına karşı kaba olabilirler. İçten insanlar, genellikle açık ve rahat bir beden diline sahiptirler. Göz teması kurarlar, gülümserler ve samimi bir duruş sergilerler. Sahte insanlar ise, gergin veya yapmacık bir beden diline sahip olabilirler. Göz temasından kaçınabilirler, yapmacık gülümseyebilirler veya huzursuz bir şekilde hareket edebilirler. İçten insanlar, duygusal olarak tutarlıdırlar. Duyguları, duruma uygun ve doğal bir şekilde ifade ederler. Sahte insanlar ise, duygusal olarak tutarsız olabilirler. Duyguları, duruma veya kişiye göre değişebilir.
Sahte insanları tespit etmek biraz daha kolaylaşır. Baktığınız kişinin bir şeyler sakladığını, bir şekilde davrandığını veya sadece bir yere varmak istediğini gösteren çok açık işaretler vardır. Sahte insanlar gösteriş yapmayı severler. Aynada kendilerine bakmayı severler. Elde ettikleri her bir başarının ve vücutlarının her bir parçasının fotoğraflarını ve videolarını toplarlar ve "yaptıkları işte en iyisi" olduklarını iddia ederler. Bu insanların çoğu gerçek hayatta aslında o kadar iyi değiller. Ama öyleymiş gibi davranıyorlar ve bir sonraki kişiden daha iyi görünmeye özen gösteriyorlar. Sahte insanlar çoğunlukla dünyaya dair gerçekçi olmayan bir algıya sahiptirler; başkalarına yansıtmak istedikleri şeyler (sahte başarılar, maddi kazanımlar veya uydurma bir mutluluk duygusu) veya sadece kendileri dışındaki hayata nasıl baktıklarını düşünürler.
Birinin içten mi yoksa sahte mi olduğunu anlamanın birkaç yolu var. İlk olarak, beden diline dikkat etmeli. İçten insanlar genelde rahat ve doğal bir duruş sergilerken, sahte olanlar gergin veya aşırı kontrollü görünebilir. Göz teması bu konuda önemli bir ipucu; gerçekten ilgilenen biri genellikle kesintisiz göz teması kurar. Ayrıca, sözleriyle eylemlerinin tutarlı olup olmadığını gözlemleyebilirsin. İçten kişiler verdikleri sözleri tutma eğilimindedir. Konuşma tarzları da oldukça önemlidir; içten biri konuşurken sıcak ve bağlantı kurucu bir enerji yayar. Son olarak, sezgilerine güvenmek en önemli faktördür. Genellikle içten bir his olarak gelen bu sezgiler, doğru yönlendirmeler yapabilir. Zamanla bir insanın davranışlarını, konuşmalarını ve dürüstlüğünü gözlemleyerek içten olup olmadığını daha net anlayabiliriz.
Biri içten mi yoksa sahte mi olduğunu anlamak bazen zor olabilir, ama genellikle davranışları ve söyledikleri arasındaki tutarsızlıklara dikkat edebilirsin. İçten biri, söylediklerinin arkasında durur ve davranışları da söyledikleriyle tutarlıdır. Sahte insanlar ise genellikle kendilerini olduğundan farklı gösterir, sık sık sözleriyle eylemleri birbirini tutmaz. Ayrıca, içten bir insan rahatça iletişim kurar ve samimi bir şekilde seni dinlerken, sahte biri genellikle kendini sürekli savunma veya gösterme çabasında olabilir. Bazen zamanla bu farklar daha netleşir.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Her davranışına yansır. Eğer keyifli ve normal zamanlarda ya da onaylandığında gereksiz bir şekilde cana yakınsa fakat herhangi bir nedenden olumsuzluk yaşandığında tamamen zıttıysa bu yeterlidir. İnsanları gözlemlemek için yeterince zamanım olması iyi bir avantaj.
Davranışlarından, bana karşı olan tutumundan ve illaki açık veriyorlar ya. Sahte insanları veya sahte samimiyeti anlamakta zorlanmıyorsun belli yaştan ve yaşanmışlıktan sonra.
Birisi olmadığı biri gibi davranıyorsa ona hizmet eden insanlara ne yaptığına bakmak lazım garsonlara mesela. Ya d a diğer insanlar hakkında söylediklerine. Eninde sonunda ortaya çıkar yalancının mumu yatsiya kadar. Birde istekleri yerine gelmediği zaman tepkileri nasıl bakmak lazım
Bütün ihtimaller, davranışlar, istekler ve değerlendirme ve mukayese oluna bilen tüm veriler kafada denetlenir sonuç çıkar😂 Gerçekçi olan ve ve gerçekçi olmayan durumlar göz önüne alınarak bir daha süzgeçten geçirilir ve hazır
Birinin sahte olduğunu genelde söyledikleriyle yaptıkları uyuşmadığı zaman fark ettim. İlk başta samimi görünürler ama işlerine gelmeyen bir durumda hemen değişir olduğunu gördüm zor zamanında yanlarında olduğunda bunu önemsemez, ama kendi sıkıntıları olduğunda senden destek beklerler. Gerçek dostluk, menfaat bitince de devam eder. Ben en çok, menfaati bittiğinde kaybolan insanlardan sahte olduklarını anladım. 😌
İfade ettikleri ve davranışları örtüşmüyorsa ve gülüşü yapmacıksa o insan bana tutarlı gelmiyor, içtenlik bekleyemiyorum, ona karşı. Bu durumlarda beden dilini okumakta avantaj sağlayabilir. Gerçek doğal bir gülüşte göz 👀çevresi kırışırken. Samimiyetsiz bir gülümseme de bu olmaz. 🧐
Ben bunu kelimelere dökemeyeceğim şekilde hissediyorum. Bana geçirdiği enerjisi mesafe koyup koymayacağımı belirliyor. Kötü enerji hissettiğim an gözümün gördüğü kulağımın duyduğu ile ilgilenmiyorum. 6. Hissimin ellerinden öpüyorum
Davranışlarından , eylemlerinin tutarsız ve dengesiz olmasından, sözleriyle, hal ve hareketlerinin uyuşmayışından anlayabiliriz. Aklıma bununla ilgili bir örnek geldi sanırım tanımak zorunda kaldığım bir kaç insancık
Sezgisel ben enerjimin tutmadigi insani iki saniyede anliyorum. Bazilarida yalanci iyi gibi gorunüp aslında içi pislio kayniyor davranislardan sözlerinden anlaşıliyor.