Bazen insanın hayatında büyük ya da küçük değişimler olabilir. Ve belki de zamanın akışı içinde bunu hemen hissedemeyiz. O an geçmiş ve geleceğin bir arada olduğu, bir dönüm noktası gibidir. Peki sizin hayatınızda neler değişti?

Bazen insanın hayatında büyük ya da küçük değişimler olabilir. Ve belki de zamanın akışı içinde bunu hemen hissedemeyiz. O an geçmiş ve geleceğin bir arada olduğu, bir dönüm noktası gibidir. Peki sizin hayatınızda neler değişti?

maalesef uzun zamandır hayatımda bir şey değişmiyor. ama elimden geleni yapıyorum yine de değiştirmek için zaten değişimler önemlidir. Değişim, kişinin kendini tanımasına, güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmesine olanak tanır. Bu süreç, kişisel gelişim ve olgunlaşma için temel bir adımdır. Hayatta istenmeyen durumları değiştirmek, kişinin daha mutlu ve tatmin edici bir yaşam sürmesine yardımcı olur. Değişim, kişinin hayatında yeni kapılar açar, potansiyelini keşfetmesine ve hedeflerine ulaşmasına imkan tanır. Toplumsal değişim, adaletsizliklerin giderilmesine, eşitlik ve insan haklarının sağlanmasına katkıda bulunur. Değişim, bilimsel keşiflerin ve teknolojik yeniliklerin önünü açar, toplumun refahını artırır. Değişim, çevresel sorunlara çözüm bulunmasına, doğal kaynakların korunmasına ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakılmasına yardımcı olur.
Kendimden değil de genel olarak süreçten bahsetmek istiyorum;
Şöyle ki; zaman bizim için mücadele ve Yoğunluk içinde geçerken, kısacası rutin bir hâlde yaşayıp giderken genelde büyük değişimler yaşanma ihtimali düşüktür.
Ne var ki, bazen büyük zorluklar karşısında insan kendini yetersiz hissedebilir, bu belki kişinin hayata karşı bazı bakış açısını ve mücadele yöntemini değiştirmesi gerektiğine bir işarettir. Belki mücadele hayatında yaptığı bazı hataların geri dönümüdür.
Bâzen büyük olaylar gerçekleşirken, detaylarda boğulması sonucu gelen bir işaret ve bazende tam tersi olarak tabiri caizse; "filler tepişirken ezilen karıncaların da hesabının yapılması kişiden istenebilir hayat yolculuğunda"
Belki kişi hayat içinde birilerini haksız yere zihninde veya kavlî olarak eleştirmiş olabilir, bunun yansıması olarak "eleştirdiğiniz şey başınıza gelmeden ölmezsiniz" hadis-i Şerif'i mucizevi bir şekilde insanların hayatında öyle bir tezahür eder ki;
Kişi en büyük konuştuğu yerden vurulur.
Eleştirdiği şeyin başrolünde olur.
Kişi zaman içinde bunu bâzen fark edemeyebilir ancak bu, kişi için âdetâ "yürüdüğü yolun tersine dönmek" kadar büyük bir değişimdir.
Asıl değişim benim için şudur ki "yumurtanın içten kırıldığı" diye tabir edilen, farkındalığın ve zihinsel uyanışın bir belirtisi olan içten gelen uyanıştır ki bu genelde dış faktörlerin etkisinde kalmayacak kadar güçlü bir inanç, farkındalık, özünde olmayı beraberinde getirir.
İnsanlar ne der diye yaşamayı terk edebilecek kadar özünde yaşamak...
Çünkü bugün ne yazık ki insanlar için en büyük sınırlayıcılardan biri genel olarak budur. Aslında bu Rabbimizin bizden kaçınmamızı istediği Riya değil midir?
Değişimler karşısında bâzen kişi aşırı şüpheli düşünceler ile gelişmelerin gölgesinde kalabilir ki, akranları, yakınları yol almış, fark açmıştır kendisine..
Değişimler biraz zorlu olabilir ama sürece ve sürecin yegane sahibine, Rabbimize güvenmek gerekir, bu değişim bizden ne istiyor, ne götürüyor? bunun ufak bir muhasebesini yapıp, bizim için çizilen helal ve haram sınırlarını gözetip bu minvalde yol almak gerekir. Kırmızı çizgiler olarak bunları belirlersek tecrübe ile sabittir ki oluşabilecek farklı sonuçlar da bize çok zarar vermeyecektir. Çünkü sürecin sahibi ile, Rabbimiz ile zıt düşmüş olmayacağız.
Onun yardımı ile aramıza sınırları kendi elimizle döşemiş olmayacağız :)
Kendi tekâmül yolculuğumuzda oyalanmayıp, hayat amacımızı gerçekleştirmek hepimize nasip olsun diyelim sevgili ruhlar! :)
En sonda belirttiğim onun yardımı ile sınırları kendi elimizle döşemiş olmayacağız kısmı mânen şöyledir
"Süreç içerisinde Kararları alırken harama bulaşmayarak, onun sınırlarını ihlal etmeyerek, kendi elimizle Rabbimizin rahmet, şefkat ve yardımı arasına tuğla örmemiş olmak"
En son hayatımda her şey tamamen değiştiğinde, sanki eski benle yeni ben arasında koca bir çizgi çekilmiş gibi hissettim. Bazen bir insan, bazen bir olay, bazen de sadece zamanın akışı her şeyi altüst edebiliyor. Ne kadar hazırlıklı olursam olayım, bazı değişimlere yakalanmamak imkânsız. Ama bir şeyi fark ettim, her büyük değişiklik önce sarsıyor, sonra güçlendiriyor. Belki de bazen kaybolmak, kendimi yeniden bulmam için gerekliydi.
Aslında her acı olay bir kırılma noktasıdır ve her kırılma insana farklı bakış açıları kazandırır. İnsanı olgunlaştırır, güçlendirir ve kişi farklı bir açıdan hayata bakmaya başladığında hikayesi zenginleşir. Benim hayattaki kırılma noktalarım böyle oldu.
Cevap
21Cevap
Bu sene içinde çok büyük değişimler olacak gadası
Gerek sağlık açısından gerek yaşam kalitesi açısından çok büyük değişimlerim olacak
Benim ilk başta 6 yaşında oldu maalesef sonra 12 yaşında iken annemin felç geçirdi ve kız kardeşim ile birlikte baktık , p günler de geçti elhamdülillah derken 18 yaşında kız kardeşim epilepsi hastası olduğu için farklı bir imtihan geçirdik , bundan iki yıl önce ise olumlu bir şekilde hayatımız değişti bugün kız kardeşim ve oğlu ile kartopu oynadık , eniştem ile de arkadaşlar korkmayın Allah elbette herksi ebedi bir şekilde kötülükle sınamaz
Benim sevdiğim iki yazarı sayesinde bakış açısı duruşu ve düşüncelerim değişti bu yazarların kitaplarını okumadan önce hayat yaşantılarımla ilgili hiç bir şey farkında değilim mutlu olmayı bilmiyordum, kitapları sayesinde 'uyanış' yani beni ruhumu uyandırdı. Aradan yıllar geçti tabii maddi durum sıkıntılarımı uzun süredir yaşadım hâlâ da var ama şükür içindeyim bunu da atlatacak.
Evlendikten sonra. Yeni bir hayat ve ayrı bir ev.
2001 de degişti bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmadı
Bir hafta önce ama bir sevdiğim abiden uzak kalmak iyi olmadı. Bazen her şeyin maddiyat olmadığını anlıyor insan böyle durumlarda.
Bu sene çok şey değişti, daha da çok değişecek hayırlısıyla.
Öyle çok büyük bir değişim olmadı. Zihnen biraz olmuş olabilir.
Geçen sene değişti Perşembe akşamı da galiba yine ama o belli değil
Son bir kaç senemi kapsayan 30 yaş aydınlanması geldi , iyi ki de geldi.
Hayata gözlerimi açtığım zaman hayatım tamamen değişti
4.5 sene önce yeni bir işe başlamamla beraber
2014 yılından beri hayatim hep degisik bir türlü düzen kuramadım hiçbir konuda
Uzun zamandır aynı, birkac sene once degisiklik olmustu
Yakin zamanda insanlarin yuzde 99 sevmiyordum simdi alayini sevmiyorum artik bencilim.
Değişmedi olduğum yerde saymışım
15 yıl önce oldu.
Birkaç gün öncesinde çok şey değişti
Henüz değişmedi değişcek yakındır.
Kendi evime geçince..
2022 de başladı büyük değişim
Yakın zamanda
2024 Mart 'ında güzel bi değişiklik oldu
Merhaba,
Temmuz 2024'te! 😅
Hayatımda hiç değişme olmuyor
İlkokulda