En büyük jüri; elalem. 😅 Çok düşünerek ya keyfini, ya da keçileri kaçırırsın. İyisi mi "elalem ne der" gangsterlerine bakma sen. 😎

En büyük jüri; elalem. 😅 Çok düşünerek ya keyfini, ya da keçileri kaçırırsın. İyisi mi "elalem ne der" gangsterlerine bakma sen. 😎

"El âlem ne der, ne düşünür" diye pek umursamam. İnsanlara göre yaşamaya kalkarsam, kendi hayatımı yaşayamaz hale gelirim. Herkesin bir fikri, bir yorumu var ama önemli olan benim ne düşündüğüm ve nasıl hissettiğim. Tabii ki tamamen duyarsız değilim, bazı şeylerde toplumsal dengeyi gözetmek gerekebilir ama sırf başkaları ne der diye kendimi değiştirmek ya da hayatımı ona göre şekillendirmek bana mantıklı gelmiyor. İnsan, başkalarının değil, kendi doğrularıyla yaşamalı.
Elalemi takmıyorum. Hiç umursamam, o ne demiş bu demiş diye yaşarsan kendine dert üretmiş olursun. Bir sorum vardı özel mesajda sorabilir miyim
İşten güçten fırsat buldukça buradayım. Ama rahatsızlık vermek istemem. Tabii istersen bir daha sorularına gelmem hatta bir daha başka bir hesap da açmam. Burdan biriyle tanışmıştim ki burdaki çoğu kız da benle tanışmak ister ama herkesle konuşmam. Kızın adresine her gün mektup gönderiyordum düşünsene her gün kapına romantik bir mektup geliyor:)
Cevap
29Cevap
Hayır tabi ki de ben umursamam kim hakkımda ne düşünmüş ya da beni nasıl tanıyor biliyor umurumda değil. ben sadece kendime bakarım kendi düşüncelerime değer veririm. ama sevdiklerimin düşüncelerine değer veriyorum
Bir de herkes konuşsun şanım yürüsün diyenler vardır onlar için. Ben de desinler diyen gruptayım.
El alem kendine baksın, hiç umrumda değil...
Ben Allah'ın Salih bir kuluyum milletin ne dediğine bakmam kalbimin vicdanimin doğrultusunda hareket ederim gadası 🙃
Bahseder bahseder
Hayatımda hiç elalem konusuna girmedim çünkü umrumda olmadı …
ben okul mühendisi öğrenciydim ve hayatımda en iyi notu almamın hiçbir zaman bir şey ifade etmedi ailem için de benim için de her zaman en iyi notu almadığım müddetce hiçbir şey başarı sayılmadı
Herkes diye bir kavram olmaz
İnsan ne para kazandı ne başarı ederdi ne durumda olur yani insanlarla kıyasladığın zaman kendini her zaman mutsuz olursun insanların dediğini yaptığını bazalırsa mutsuz olursun
Önemli olan doğru nedir doğruyu baz almaK
El alem değil elli alem de konuşsa ben kendimden eminsem el alkışlar alem izlerr 😆😆
Benim hayatım beni ilgilendirir sadece elleri, alemleri değil.😄 Her zaman her şeye bir kulp takan kişiler her yerde var. Ne demişler? Kaliteli insan işine odaklanır, boş insan ise kişilerle uğraşır.✌🏻
Ben kendimi bildikten sonra el âlem ne der umrumda olmaz. Çünkü biri sussa, başka biri başlar ve bu hiç bitmez bir kısır döngü.. O yüzden en güzeli onlara pay bırakmadan sadece kendine bakmak ve gerektiğinde de savunmak..
Yani düşünmüyorum diyen yanılıyor çünkü genetik kodlarımızda elaleme göre şekillendik.
Ama Sıdıka dizisinde sıdıka'nın dediği gibi "elalem izin verirse biraz da ben hayatıma karışabilir miyim?"
Oluyoruz ancak ifademde de belirttiğim gibi genetik kodlarımız da var elalem ne der yani bu tabuyu aşmak çok zor.
Elalem kendi işine baksın yoksa bende konuşacak şeyler bulurum illaki
Değişir.. Her konuda elalem ne der diye düşünemeyiz ama tamamen de soyutlayamayız toplumu, çevreyi.. Kimse kimseyi kandırmasın.. İnsan toplumunda yaşıyorsak, kimi zaman dış mihrakları da düşünmek zorundayız..
Ben, beni bilirim. El alem kendi işine baksın.
Elalemin başka işi gücü yok ki, sahurdan iftara kadar bikbik 😅
Onlar oruç tutmasın o vakit. Oruç tutmak sadece aç kalmak değil. Dedikodu da yapmamalı. İyi insan olmalı.
Hak veriyorum orucu sadece mideyi aç bırakmak sananlar var. Benden uzak
Bu zamana kadar hic oyle dusunmedım hayat benım hayatım kimseyi ilgilendirmiyor, herkes kendi hayatına baksın
Bazi noktalarda toplumsal Ahlak kurallari vardir. Illa ki herseyi takmazsin ama bazi noktalarda düşünürsün yani.
Bunu annemede anlatabilsem keske kadin elleme ne der diye yasiyor resmem😒
Aslında hiç birimiz umursamaz gibi görünüyoruz ama hepimiz umursuyoruz
Eskiden bir 5 sene önce evet umursardım
Artık değil
Elalem şeyimde olmaz, hayat benim hayatım : ))
Hiç umurumda olmaz.
Bildiğim doğrudan hiç bir zaman vazgeçmedim.
Umrumda değil, 1 kere geliyorum dünyaya onda da kendimi kısıtlayamam. :D
Bazı durumlarda takarım
Çok da fifi der geçerim
Ben kendimi bildikten sonra ve kendimden emin olduktan sonra kimin ne söylediği umrumda değil. Ağzı olan konuşuyor
Umursamamaya çalışıyorum
Evet beyinsiz elalemin ne dediğini fazla umursuyorum sanırsam
Hayatta umursamam ama inadına da haraket etmem
Umursarım. Hep beni konuşsunlar. 🤣
Adı üstünde el işte , banane. 😃
Pek umrumda olmazlar
Hayır uzun yıllardır umrumdışı
Hiç biplemiyorum.
El âlem olmuş bana ne
El alemin canı cehenneme
Hayır ben el aleme göre yaşamam
Valla benim hayatımı elalem mı yaşıyor ben mi yaşıyorum. Elalem benim bokumu yesin. Kimseye göre şekillenmem.
Eskiden umursardım da sonradan çok takmadım öyle
Hayır umursamıyorum :D
Bazen evet bazen hayır
Öyle bir düşüncem yok kafam güzel..
Sosyal canlıyız, illa ki umursarız.
El kim oluyormuş
Ay umursuyorum bazen
Bazen
Pek umurumda olmaz
Zerre umurumda değil
Hayir, umursamam
Banane ya kim ne derse desin