Ben alçak sesle konuşuyorum doğal halim bu, çok önceden bir kaç kişi insanlar bana kısık sesle konuşuyorsun falan derlerdi onlar duysun diye hafif sesimi yükselterek konuşuyorum. Ama genelde insanlar beni duyuyor normal konuşuyorum. Aile genetikle alakalı olduğunu düşünüyorum, kişinin karakteristik özellikleri böyledir. ☺
Gayet sakin ve tane tane konuşurum. Genelde duyanlar sakinleştirici ve huzur verici olduğunu dile getiriyor. Yüksek sesle, bağıra bağıra konuşanlara da inanılmaz derecede kıl oluyorum. Resmen baş ağrısı sebebi.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Ben genellikle normal tonlarda konuşurum yüksek ses ile konuşup kimseyi rahatsız etmek istemem çünkü Yüksek sesle konuşmak, özellikle kapalı veya sessiz ortamlarda (kütüphane, sinema, toplu taşıma) diğer insanları rahatsız edebilir. Sürekli yüksek sesle konuşmak, iş yerinde veya evde stres ve gerginliğe neden olabilir. Bazı kültürlerde yüksek sesle konuşmak, saygısızlık veya kabalık olarak algılanabilir. Başkalarının konuşmalarını yüksek sesle kesmek veya bastırmak, saygısız bir davranış olarak kabul edilir. Sürekli yüksek sesle konuşmak, ses tellerine zarar verebilir ve ses kısıklığına neden olabilir. Yüksek sesli ortamlarda bulunmak uzun vadede işitme sorunlarına yol açabilir. Yüksek sesle konuşmak, tartışmalarda gerilimi artırabilir ve anlaşmazlıkların büyümesine neden olabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Genelde alçak sesle konuşurum, çünkü sakin ve dengeli bir iletişimi tercih ederim. Bağırarak ya da yüksek sesle konuşmak bana gereksiz gelir, önemli olan sesin yüksekliği değil, söylediklerinin anlamıdır. Karşımdaki insanın beni dikkatle dinlemesini isterim, bunun da en iyi yolu sakin ve net bir şekilde konuşmaktır. Tabii gerektiğinde sesimi yükseltmem gereken anlar olabilir ama genel olarak ses tonum sakin ve kontrollüdür.