Eş, dost diye bir şey yok ya. hal hatır soran yok. Özel günümüzü kutlayan yok. Yazıklar olsun. Bundan sonra biz de ne kutlar, ne de sorarız. Kaybeden belli.😉 akrabalardan da nefret bu arada. Dayım doğum günümü kutlamadı ve konuşma fırsatı olduğu halde? Yazıklar olsun Yazzzzzııkkk Doğum gününü kutladığım arkadaşım benimkini kutlamadı. Yazıklar olsun. Bir daha nah kutlarım bende Demek ki iyi gün dostuydun sen kızım. Etimden sütümden faydalandın yazıklar olsun Gene yalnızız. Bunu hak edecek ne yaptım ben? Aman yarabbi
Yazıklar olsun kimsede vefa kalmamış. Haksız mıyım?
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Evet, zaman zaman gerçekten öyle hissediyorum. Eskiden ilişkilerde daha çok vefa, daha fazla karşılıklı saygı vardı gibi geliyor. Şimdi ise herkes daha çok kendine odaklanmış gibi. Tabii bu tamamen bir genelleme; hâlâ güvenilir, vefalı insanlar var, ama onları bulmak zorlaştı. Bu yüzden, bazen “kimse de vefa kalmamış” diye düşündüğüm oluyor. Belki de hayatın getirdiği hız ve yoğunluk, insanları daha bireysel bir hale getiriyor. Ancak yine de bu durumun, gerçekten vefalı olanları daha kıymetli hale getirdiğini düşünüyorum.
Belki çok doluydu kafası ve aklındna uçup gitti. Belki arkadaşın son günlerde zor zamanlar geçiriyor. Hemen kasıtlı olarak kutlamadı, kötüsün demek yerine anlamaya mı çalışsak?
Bu konuda hak verebilirim ama sadece iyi ki doğdun demek zor bir şey değil ve özel günler benim için çok önemli. Arkadaşim yazdı doğm günün kutlu olsun diye. Başka arkadaşm yazmadı. Ona bi şey diyemem bende çok yakınlık devam ettirmedm Başkalarıyla. Bi kez kopunca kopuyor. Mesela kardeşimle her doğum gününde hediyeleşiriz. Bu sefer hiçbir şey yapmadı falan en son ben ona yapmıştım. 🥺
Herkesin hassasiyetleri farklı olabilir ama sende biraz anlayışlı davranmaya çalış. Dediğim gibi çok zor dönemlerden geçiyorsa aklına hiçbir şey gelmemiş olabilir. Veya anne babasını kaybetti belki yakın zamanda? Dünya bu her an herkesin kapısını çalabilir ölüm. Senin için doğum gğnün en önemli olaylardan biriyken o senin doğum gününü ii unutmuş olabilir. Veya çok ağır bir hastalığa yakalandı belki? Her an herkesin aklınfa olmak zorunda değiliz
dikkat ek knk güçlü olman lazım zira yalnız kalabilirsin! hemen herkes bencildir, sen gerçek bir insan olabilirsin çoğu insan %95 seviyesinde "sahtetir" akıl almaz manipulasyon görürsün sevgiyi, şevkati bile yuttururlar ama gerçek yüzlerini çok sonra görürsün.
bununla ilgili çok derin ve detay bilgiler var ama burada yazmam doğru olmaz. algılarını ve farkındalığını açık tut diyebilirim ve en önemlisi bu tür karşılaştığın durumlarda kendini "yıpratmaman" çok önemli. onların asıl hedefi seni kötü hissettirmek ve bu sana zarar verir.. bunu bilinçli yapmazlar çoğu zaman.
knk dostun olmaması zaten "yalnızlık" demek o şeytanlar yalnız olanları bilirler.. ve sana yalnızlığını paylaşmak içni gelirler ve yalnızlığın hep zihinlerindedir direkt manipulasyon için sana dostça yaklaşır veya başka şekilde.. o yüzden senin gibi insanların "dostum bile yok" demesi duygusal zayıflık olarak aglılanır o kişiler tarafından. yalnız olabilirsin ama "zayıf" yaklaşımlar asla sergileme.. ama bu insanın duygusal ihtiyacı /zaafıdır. fakat bu şekilde kurtlara "yem" olursun. zayıf olarak dost bulamazsın yani , güçlü olursan istedğin gibi kişilerle karşılaşabilirsin.. yalnızlık diğer insanlar tarafından basitçe şöyle algılanır" trafik kazası geçirmissin organların dışarıda ve kimse seni tanımıyor yalnızsın" çoğu insan sana yardım yerine daha çok zarar vermeyi düşünür.. o yüzden organlarını topla ve ayağa kalk iyi ve güçlü ol (içsel olarak, ruhen) ve o sana zarar vermek isteyen şeytanlar sana sümsüklük yapacaklardır. (güçlüye farklı yaklaşırlar) ama bunu algılaman/far etmen lazım. algıların ve farkındalıağın hep güçlü olmalı.. yani bu sistemde "güçlü olmadan" çıkış maalesef yok gibi. ben olsam senin dostun olabilirdim ama üzgünüm arkadaşın, sevgliin ya da bir tanıdığın değilim..
Ya kanka zaten dostum dediğim insanlar en yaralayanlar oldu yoksa dost gibi gözükenlere bir gün üzüldüm 2. Gün kafayı takmadım. Yani üzüldüğüm yakınlarımdan kazık yemiş olmam Zaten asla güçsüz bir karakter olduğumu düşünmüyorum iyiyim sadece
iyiliğini koru.. fakat sana şunu söyleyim işte "dostum dediğin insanlar" asıl kötüler/şeytan olanlar onlardır.. dediğin gibi dost gibi gözükenler aslında o kadar kötü değillerdir yani yüzeysel zarar verirler ve hayatından bir şekilde çıkar. bu asıl şeytanlar/yılanlar senin olabilecek en derinine yani ruhunun en k ritik noktasına uluşmaya ordan "vurmaya" çalışırlar işte senin "dostum dediğim" aslında nasıl senin profesyonel manipulasyona uğradığının göstergesi yani gerçekten senin "dostun" olduğuna inandırmışlar öyle olmasa şu cümleyi asla kuramazdın "DOSTUM DEDİĞİM" bu senin akıl almaz bir manipulasyona uğradığını gösteriyor ve bunu "en yakınlarının" yapma olasığı çok yüksek olur. örneğin "aile" ne kadar yakınsa risk okadar fazladır.