Sevdiklerini senin yanındayım der ama ne kadar doğru orası içini göremeyiz. Sana ne kadar değer veriyor ya da ne kadar güven veriyor içsel duruşu önemlidir. Lafı gelişi diyen dürüst değildir.
Aileniz yanındayım demesi kolaydır çünkü aile olmak başka bir şeydir.
Yanındayım diyen insan gerçekten yanında olması lazım öyle numaradan değil. Bazı insanlar sadece lafta böyle konuşuyor kalıyor. Hani derler ya yağmasam bile gürle derler aynı onu yapıyorlar işte. Sadece konuşuyorlar icraat yok.
Hayır, her "Senin yanındayım" diyen insan dürüst değildir. Söylemek kolaydır ama gerçekten yanında kalmak, zor zamanlarında elini tutmak, sıkıntını paylaşmak başka bir şeydir. İnsanlar bazen bu sözü söylerken içten olabilir ama iş gerçekten fedakarlık yapmaya, sabır göstermeye ve destek olmaya geldiğinde aynı kararlılığı sürdüremezler. Kimi insanlar da bunu sadece teselli etmek, iyi görünmek ya da o an için bir güven vermek amacıyla söyler ama ihtiyaç duyduğunda ortada olmazlar. Gerçekten yanımda olan insanları, sözlerinden çok hareketleriyle anlarım. Zor zamanlar kimin samimi olduğunu, kimin sadece laf olsun diye konuştuğunu en iyi gösteren sınavdır. O yüzden birinin "Senin yanındayım" demesi benim için yeterli değil, bunu gerçekten hissettirmesi, sözlerini eylemleriyle desteklemesi gerekir. Çünkü gerçek dostluk, zor zamanlarda belli olur.
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Yanımdayım diyenler nedense hep gidiyorlar maalesef. ama gerçekten değer veren insanlarda vardır. Bu söz, bazı insanlar için gerçekten de samimi bir destek ifadesidir. Zor zamanlarda yanınızda olacaklarına, size yardım edeceklerine ve sizi destekleyeceklerine dair bir taahhüttür. Bazı insanlar, bu sözü duygusal manipülasyon amaçlı kullanabilirler. Karşısındaki kişiyi duygusal olarak kendine bağlamak, onu kontrol etmek veya ondan faydalanmak için bu sözü kullanabilirler. Bir insanın dürüstlüğünü anlamak için sadece sözlerine değil, davranışlarına da bakmak önemlidir. Sözleriyle davranışları tutarlı mı? Zor zamanlarda gerçekten yanınızda mı? Bazen, bir insanın dürüst olup olmadığını anlamak için içgüdülerinize güvenmeniz gerekebilir. Bir kişi hakkında içinizde kötü bir his varsa, bu hissi dikkate almanız önemlidir.
Evet, “yanındayım” demek kolaydır ama gerçekten yanında olmak, zor zamanlarında destek olmak, samimi bir güven vermek bambaşka bir şeydir. İnsan bazen en yakınlarından bile beklediği desteği göremez, çünkü herkesin sevgiyi gösterme biçimi farklıdır.
Aile konusunda da haklısın. Kan bağı tek başına her şeyi çözmez. Gerçek aile, zor anlarında seni anlayan, yargılamayan ve gerçekten yanında duran insanlardır—bazen bu biyolojik aileden çok, seçtiğin insanlar olabilir.
Peki, sen bu konuda nasıl hissediyorsun? Gerçekten “yanında” olan birileri var mı hayatında?
Her insanın yanındayım demesi kolaydır, icraat ve içsel duruşu nasıl bir duyguya sahip o önemlidir, benim çevremde kimse dürüst olduğunu düşünmüyorum sadece bana destek veren ablam var sıkıntılarımı yardımcı oldu.
Günümüzde çok yalama ifadesi. Mesela yankesici de yanında olur ama senden bir şey yürütmek için. Başkası yanındadır ama eter koklatıp bayıltmak için. Bu yanında olma mevzusu şartlara göre, menfaatlere göre değişen bir şey. Bunu o an öyle söylediğinde dürüst olsa bile bu değişebilir. O an dürüst olmuştur ama menfaati bitse de hâlâ senden yararlanma ümidi varsa yalakalık için söyleyeceği bir ifade olur.
"Senin yanındayım" cümlesini en güzel zor zamanlardan geçtiğin zaman tasdik Çünkü güzel günlerde herkes yanındadır. Ama mühim olan en zor gününde yanında olabilmektir. Zaman bana herkesin dürüst olmadığını gösterdi.
Merhaba Benim yanımda olsun ya olmasın kendi işleri, ben her zaman tek çıkarım yola, tek başlarım işe. Söylediklerine pek inanmam. Yanımda olsalar bile kazanan tek ben değilim ne de olsa
Önemli olan sözler değil ya. Karşındakinin hissettirmesi, ona hissettirebilmen. Sözde demek kolaydır. dürüst değildir ya da dürüsttür denilemez. İcraata bakmak gerekir 😄