Bir insanın gerçekten iyi biri olup olmadığını anlamak bazen zaman alabilir çünkü herkes en başta en iyi halini gösterir. Ancak samimiyetini, dürüstlüğünü ve karakterini belli eden bazı detaylar vardır. Mesela, çıkarı olmadığında da aynı şekilde davranıyor mu, zor zamanında yanında olabiliyor mu, başkalarına nasıl davranıyor? Gerçek iyilik, sadece sözlerde değil, eylemlerde kendini gösterir. İyi biri, karşılık beklemeden iyilik yapar, empati kurar ve zor zamanlarda destek olmayı bilir.
Peki, sen bir insanın iyi biri olup olmadığını en çok hangi davranışından anlarsın?
Bir insanın gerçekten iyi biri olduğunu nasıl anlarsın?
Herkes iyi bir insan olabilir ama herkes değer vermez. Kendine değer veren kendine seven insan başkalarında değer verir sever, alma verme denge kurmasını bilen kişidir. Kendi değerini bilen kaliteli bir birey içsel duruşundan belli olur ama tanımak için zaman alır.
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Bir insanın gerçekten iyi biri olup olmadığını anlamak, karmaşık ve zaman alıcı bir süreçtir İnsan doğası gereği karmaşık varlıklar olduğundan, tek bir davranış veya özellik üzerinden kesin bir yargıya varmak zordur Ancak bir kişinin iyi niyetli ve dürüst olduğunu gösteren bazı ipuçları ve davranış kalıpları vardır. Tutarlılık ve Dürüstlük Sözünde Durma İyi insanlar, verdikleri sözleri tutarlar ve güvenilir bir şekilde hareket ederler. Dürüstlük: Doğruyu söylemekten ve dürüst olmaktan çekinmezler. Yalan söylemekten ve manipülasyondan kaçınırlar. Tutarlı Davranışlar Farklı durumlarda ve farklı insanlarla tutarlı bir şekilde davranırlar. Kişilikleri ve değerleri sabittir. Empati ve Şefkat Başkalarının Duygularını Anlama: Başkalarının duygularını anlama ve onlara empati gösterme yeteneğine sahiptirler.
Bir insanın iyi biri olup olmadığını tam olarak anlamak ne yazık ki çok zor.. Ama benim için ilk izlenim çok önemlidir.. Bir insanı tanımadan önce gözlemlerim.. Konuşması yorumları bana nasıl bir insan olduğu konusunda yol gösterir.. Ben insan hakkında huzursuz oluyorsam mutlaka altından bir şey çıkıyor.. Bazen de insanlar kendilerini o kadar karekter sahibi gibi gösterirler ki aslında karektersiz insanın tekidir.. Mesela bir örnek vereyim karekterli insanlar sevgilim dediği insanın sevgilisine yakın davranmaz.. Sevgilisi olan insan için kankası onay almaya çalışıyorsa da böyle bir şeye dahil olmaz..
Tanıdıkça, iletişim kurdukça ve o kişi için fedakarlık yaptıkça anlarım. Eylemleri ve cümleleri arasındaki dengesi, zor zamanlarda yanımda olması, mazlum insanlara ve hayvanlara merhametli davranması, güven ve dürüstlük duygusunu sonuna kadar hissettirmesi ve pozitif açık ve net olması benim nezdimde iyi bir insan olduğunu gösterir.
Bence hicte kolay değil bu... insaniz ve farkli insanlar yaninda farkli davranilina bilinilir... önemli sifat ise... merhametli olunmazi, vicdanli olunmali ve sevgi dolu olunmali bunlarida zamanla yaşarak öğrenilir... nimete kiymet verip hayvanlara ve cocuklara değer vermeli aslinda kisacik saygi dolu olmali gibi...