Bir insanın aldığı en güzel iltifat, onun en çok değer verdiği yönüne dokunan, samimi ve içten bir söz olur. Kimisi dış görünüşüyle ilgili iltifatlardan hoşlanırken, kimisi zekası, karakteri ya da yaptığı işler üzerinden takdir edilmekten mutlu olur. Gerçekten etkileyici bir iltifat, sadece güzel sözlerden ibaret olmaz; insanın kendisini özel hissetmesine ve gerçekten anlaşıldığını fark etmesine sebep olur. Peki, senin bugüne kadar aldığın en güzel iltifat neydi?
Ben iltifatlara çok önem vermiyorum genelde yapılan iltifatlar insanların işine geldiği ya da nefsine uygun olduğu boyutunda yapıyorlar, bugün iltifat edenler yarın başka tavırlar içerisinde olabiliyorlar O yüzden insanların samimiyetini Ben sadece davranışlarına göre değerlendirmeyi doğru buluyorum
Fiziki olarak aldığım ama aynı zamanda da manevi olan iltifat gülüşün güneşin açması gibi insanın içini ısıtıyor ve gözlerin yıldızlar gibi derin ve parlak bakıyor olmuştu.. Karakterime aldığım iltifatlar ise herşeye rağmen neşeli olmam ve herkesin elimden geldiğince yardımına koştuğum iç melek kız veya melek ablam diyorlar.. Arkadaşlarım arasında ise bilge veya şair ruhlu diye iltifat ediyorlar. Tabi ki bu insanların güzel teveccühleri ve kibire değil, insanı daha iyi olmaya sevketmeli😊
İlginç ve bir sürü sürprizler içeren bir kişiliğim olduğunu söylemişti eski bir erkek arkadaşım çok garip bulmuştum ama o bunun çok ilgi çekici olduğunu ve yanımdayken hiç sıkılınmayacak tipte biri olduğumu söylemişti, çok farklı bir iltifat olduğu için aklımda kaldı hep
Babam bi keresinde onun arabasıyla bi yere gideceğimiz gün demişti ki, çok şıksın oğlum, bu araba sana yakışmıyor 🙂 Araç öyle kötü bi araç değil pırıl pırıldır hatta. Çok yükselmiştim o gün çünkü kimi görsem bana iltifat ediyordu ve araçtan araca yürürken bile sokaktan gelip geçen bakıyordu. Öyle günlerim nadirdir, mükemmel bir gündü..
Gözlerin içinden fışkıran her yudum gülümseme, mahiyeti ve mânası yükseklerden gelen İlâhî bir Işık'tır. Bu yüzden, "Mutlak" hakkında "sezgisi" güçlü olan insanların gözlerinden tebessüm hiç eksik olmaz. Bu, aynı zamanda o iyi insanların alamet-i farikası'dır.