Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Ruhumu iyileştirmek için önce kendime biraz zaman ayırmam gerektiğini fark ettim. Bazen sadece yalnız kalmak, düşüncelerimi toparlamak yeterli oluyor. Kendimi dinlemek, içimdeki huzuru aramak ve sevdiğim şeylerle vakit geçirmek bana iyi geliyor. Bir de stresli anlarda derin nefes alıp, anı yaşamak, ruhumu rahatlatıyor. Kendimi daha iyi hissetmek için, sevdiğim insanlarla vakit geçirmek de önemli.
Dinsel gidersek. Ben kuranın türkçesini okuyorum sadece ve okurken düşünüp felsefe yapıp duruyorum. Okudukça bir şeylerin sebebini anlamak aslında dünyadaki şeyler hakkında parçaları yerine oturtmak gibi oluyor ve garip bir mutluluk ve huzur veriyor. Tanrı hakkında çok sorgulayan ve düşünen biriyim bu yüzden çelişen fikirlerime cevaplar bulmak ve sebeplerini öğrenmek tatmin edici bir duygu. Diyanetin sitesinde pdf olarak indirip bakabilirsin hem ulaşılır bir şey olması da rahat oluyor. Hayatın neden işlediğini ve amacını bulmaya başladığında ruhun da yavaş yavaş iyileşiyor.
Allah ısrarı sever ve sesini duymak istediklerinin ruhunu boşluğa düşürür ki Senden vazgeçmediğinin göstergesidir Onu bulmanı bilmeni ve sadece ona aşık olmanı ister
Bunun için de ya vedud Esma’sı ile başlamanı içinden geldiğince bunu ard arda söylemeni tavsiye ederim Dene Çok büyük mutluluk sevgi ve huzur bulacaksın
Benim bile inanamadığım şu ki inan sabah 5 teheccüt namazi ile başlayıp bak bu saate kadar sürekli zikir halindeyim (bir cemaate bağlı değilim ) cemmaetlere karşıyım ama istiyorum sürekli kendimi hatırlatması muazzam bisey ve hayyattaki Hersey bana anlamsız yalan ve sahte geliyor o yüzden strese yok sıkıntı yok
Aslında yaptığın diğer eylemlerden yeterli doyumu sağladığında ruhuna da iyi gelen yanları da olacaktır. Özellikle budur, şudur demek çok güç çünkü ruhunun neyden beslendiğini kendi benliğinin arayışında bulabilirsin. Bazen çok şeyde olur bazense hiçbir şey. Ruhun neyi ne zaman istediğine göre şekillenebilir çok şey. Benim ruhuma çok şey iyi gelse de çizimlerimde ayrı bir boyutta gibiyiz.
Spora devam hocam her gün 30 dakika ısınma koşusu ardından 10 dakika yürüyüş ve ısınma hareketlerini yaptıktan sonra 100 metre depar 20 saniye dinlenme bu şekilde 5 defa yapmanızı tavsiye ederim.
Lise son demek umarım gönlündeki alanda ilerlersin, taze beyinlerle sohbet etmekten hep haz almışımdır. Teorik fiziğin ne olduğunu bildiğine emin misin? :)
Videoları izlemek tabiki eğlenceli. Ama davulun sesi uzaktan güzel gelir. İşin içine girince genetiğine göre ya saçın dökülüyor ya da beyazlıyor. Eğer niyetinde fizik bölümü falan varsa, belki aklındaki soru işaretlerini giderebilirim. Umarım aklında fizik bölümü yoktur kendine bunu yapmanı istemem tabi.
Biyolog arkadaşım var, başlangıçta kolay sonradan inanılmaz zorlanmıştı öğrenciliğinde. maalesef fen bilimleri konusunda ülkemiz biraz yetersiz. Mühendislik belki ne dersin? Fizik seçmemene sevindim.
Bence bir sonumuzun olacağını bilerek yaşamak o bilinçle hareket etmek ruhu dinlendiriyor ruh zaten dünyalık dertler ile ağırlaşıyor dünyamızın aniden biteceğini bilmek ruha huzur veriyor en azından bana öyle geliyor
Bunu söylemen beni mutlu etti, müslüman olarak yetiştirildiğim için kuran okudum, incil okudum, direk tevratı okumadım ama eski ahiti okudum. Okumak sadece daha karmaşıklaştırdı olayları benim için
İyiliğimi düşündüğün ve çabaladığın için teşekkür ederim. Ama sende biliyorsun hop diye değiştiremiyoruz dinimizi:) zaten islamda huzur bulsaydım başka kapı aramazdım
Tamam knk sağolasın ama beyhude bu yazdıkların, buraya ben hangi din gerçek diye sormaya gelmedim. Mesela bana neleri yaptığında huzur bulduğunu söyler misin lütfen? :)