Bazen karşımıza, sürekli kendini öven ama gerçekte hiçbir özelliği ya da başarısı olmayan kişiler çıkar. Bu tür insanlar, genelde kendilerini yüceltmeye çalışırken aslında başkalarının gözünde değersizleşirler. Onlara yaklaşmak bazen zor olabilir, çünkü ego ve kendini beğenmişlik, iletişimi zorlaştırır. Bu durumda, onları nasıl anlamalı ve onlara nasıl davranmalıyız?
Kendini beğenmiş biri, ama hiçbir özelliği olmayan biriyle nasıl başa çıkılır?
Bu tarz insanların ciddiye alınmaması, söylemlerinin duymazdan gelinmesi ve kendilerinin de ısrarla yok sayılmaları gerekiyor. Bunlar boş kibirleriyle başbaşa bırakılmalıdır ve insan o kişilerin karşısında kendisine ve düşüncelerine özellikle saygı duyup sahip çıkmakla mükelleftir.
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Kendini beğenmiş, ancak hiçbir özelliği olmayan biriyle başa çıkmak oldukça zorlayıcı olur oldukça Benim insanlara tavsiyelerim Bu tür insanlarla iletişim kurarken sabırlı, anlayışlı ve kontrollü olmak önemlidir. Bu tür insanlarla mümkün olduğunca az vakit geçirmeye çalışın. Zorunlu olmadıkça iletişim kurmayın. Sohbet esnasında, söylediklerine çok fazla önem vermeyin ve kendi düşüncelerinizi koruyun. Her ne kadar sinir bozucu olsa da, nezaketinizi koruyun bence sakin kalın yani.
Bir insanı tanıması için karakterini tanımlama ve değerlendirme sistemine alır düşünceleri ve duygularını nasıl bir ruha taşıdığını gözlemler ona göre temkinli davranırım ne uzak ne yakın alma verme denge kurmasını bilirim, bir insanı tanıdıkça kendime de tanımlıyorum böylece beni farkındalık yaratıyor. Bunun için gurur duyarım. ✨
Kendi değerinizi bilerek, o kişiye karşı sınırlar koyarak, ortak alanlar varsa bir araya gelme ihtimali olan o ortamlarda bulunmamak ve olumsuz yorumlarını görmezden gelmek. Biraz uğraşmayı seven biri hak ettiği cevabı verebilmeli görmezden gelmek şayet çok can sıkıcıysa. Gerekirse o kişiyi eleştirmeli fakat yapıcı şekilde.
Böyle kişilerle mümkün olduğunca alaka kurmuyorum. Ama mecbur kaldığım zaman da, karşımda o bilmişlik hallerine girmelerine müsade etmiyorum artık.. Ama tabi ki kırmadan ve nezaketimi bozmadan bu katı kuralı uyguluyorum..
Kişisel algılamayı bırakırsanız hayatınız o kadar kolaylaşıyor ki bak sen de diyorsun böyle biri diye onun yaptıklarının seninle ilgisi olmadığını bilince umursamaz oluyorsun