Tokalaşmak , görüşmek , sevişmek gibi eylemler birden fazla insanın karşılıklı olarak yaptıkları eylemlerdir. Anlaşmak da buna dahildir. O sebeple önce karşımdaki insanı anlamaya çalışırım. Anlayabiliyorsam , kendimi anlatmaya çalışırım. Karşımdaki insanın iletişim becerilerine göre değişebilir anlaşıp anlaşamamam. Karakterinin kötü olması onunla anlaşmama illa ki bir engel teşkil etmez. Anlaşmam gerekiyorsa anlaşmaya çabalarım. Belki benim düşüncelerim onun düşüncelerini değiştirir belki onun düşünceleri benim düşüncemi değiştirir. Belki hiçbir şey değişmez. İletişim de bunun için var. İletişim aslında düşünce aktarımıdır. Sadece sevdiklerimle konuşarak iletişimin amacına ihanet edemem.
Amin... Fakat, toplum içerisindeki konum ve görevlerimiz, muhatap olmak zorunda olduklarımız ve hiçbir şey değilse de maalesef yakın çevremiz konumundakilerden bu genellemeye girenler var... İşin kötüsü, kendilerinin farkında da değiller ve lafz sirayet edemiyor onlara. Görmezden gelmek, mümkün mertebe yok sayıp görmemek gibi çözümlerim var ama her zaman tam bir çözüm olamıyor tabi.
Psikolojik anlamda bakarak söylüyorum, karakter konusunda sorunları olan biriyle anlaşmak çok zordur. Ancak karaktersiz diye adlandırdığımız iki yüzlülülerle anlaşmak zor değildir, eline bin lira para verip bir kilo rakı, biraz peynir, haydari ve birer parça et almasını artan para ile de kendine karakter almasını söyleyerek anlaşılabilir.
-umutsuz -karaktersiz -kalpsiz insanlar benden uzak dursun. Gerçekten böyle insanlara dayanamıyorum. Söze de gerçekten hak veriyorum. Allah kimseyi böyle kişilerle karşılaştırmasın. O kişilerde kendini tanısın ve geliştirsin lütfen. Topluma kendini harika biri olarak kazandırsın ₪
Bayılıyorum şu KS'ye ya. burada herkes karakter abidesi. Acaba diyorum şu pembelilerin özelden şikayet ettikleri vatandaşlar Mars'tan falan mı yaziyor, yoksa bu kadar karakterliden çıkmaz bunlar😂
Mesele de burada zaten. İşine gelmeyenin kapatması yerine açsa da taciz edilmediği toplum yaratabilmek. Kusura bakma ama senin yaptığın yorum kadının o saate orada ne işi vardı ile aynı şey.
Sana bir olay anlatayım mı? Hollanda'da kadın etekle kahve içip bisiklet sürünce eşim dedi ki nasıl etekle bisiklete binmeye cesaret etmiş. O sırada bir ufak bir rüzgar esti ve kadınin eteği kalktı, iç çamaşırı göründü. Dedim ki eşime bak bakalım etrafına kadına bizden başka bakan var mı? Baktı yok dedi. Hah,. dedim kadına o cesareti veren kimsenin bakmayacagini bilmesi.
Kapatmak çözüm değil önlemdir. Cozum açık olsa da kimsenin rahatsiz-taciz etmeyeceği bir toplumdur.
Sitenin arayüzünde herkesin ahlak-karakter bekçisi kesilip arka tarafta kopya mesajlarla onlarca kadına yazmasi ise ikiyüzlülüktur.
Maalesef, ben de onu kastettim işte. Görünürde herkes ahlak abidesi ama görünmeyen yerde ikiyüzlülük diz boyu. Beni çok yordu bu memleketin ikiyüzlü, riyakarligi. Biraz da içimdeki sitemi döktüm yazıya.
Eleştirdigim için teşekkür etme nezaretinden dolayı asıl ben sana teşekkür ederim. 🙏