Bir hiç olmak çok üzücüdür beyler. İnsanlar hep aranmak ister, dinlenmek ister, hayatta bir kez de olsa önemli olmak ister.
12 Angry Men

Bir hiç olmak çok üzücüdür beyler. İnsanlar hep aranmak ister, dinlenmek ister, hayatta bir kez de olsa önemli olmak ister.
12 Angry Men
Hayatta iki üzücü şey var benim nezdimde biri en çok sevdiğim insanın annem babam evladım gibi şahısların kaybı acısı diğer büyük üzüntü ise gerçekten dibine kadar yaşanmış bir hayal kırıklığıdır üstüne tanımam
Akciğerleri iflas etmiş, nefes alamıyor… Yemek yiyemiyor, konuşamıyor. Uzun zamandır yatakta yatmaktan bedeni çürümüş. Bir diğerinin böbreği iflas etmiş, bir başkasının karaciğeri… Ağrıları hafifletmek için verilen ilaçlar fayda etmiyor, daha güçlüleri ise sağlığına zarar vereceği için verilemiyor. Etleri, milim milim parçalanıyormuş gibi acı içinde kıvranırken hâlâ hayata tutunmaya çalışıyorlar. 'Kurtulursam okuyup doktor olacağım,' diyorlar umutla…
Bütün bunları yaşayan insanlar, tarifsiz fiziksel acılarla boğuşurken; hayatın bu yönünü hiç tatmamış, hiçbir zorluğunu deneyimlememiş birilerinin, 'Psikolojik ve duygusal acılar dayanılmazdır' demesi beni üzüyor. Gerçek acının ne demek olduğunu bir kez daha düşünmek gerek...
Hayatta en üzücü şey, sevdiğin birinin kaybı. O kişiyle yaşadığın anılar ve paylaştığın duygular bir anda yok olabiliyor. Bunu kabullenmek ve o boşluğu doldurmak çok zor. Aynı zamanda, insanlar arasındaki güvenin kırılması da çok üzücü; birine güvenip, hayal kırıklığı yaşamak gerçekten zorlayıcı.
İçsel çürüme.
Söyleyince kulağa çok aşırı geliyor ama en tehlikeli hastalıklardan biri. Çünkü içsel çürüme de dışarıdan her şey çok normal, iyi ve güzel görünmesine rağmen içten özün kararmasıdır. Hastalıklı bir ruhun ahlaksal değeri, doğruluk algısı körelmiştir.
Çürümenin bir diğer kötü etkisi de yanındakine de bulaşır ve yayılımı kolaydır.
Cevap
9Cevap
sağlık sorunu yaşamaktır bana göre.. çünkü insan sağlık sorunu yaşadığı zaman kendini çok çaresiz hissediyor maalesef.. ama sabretmek gerekiyor
Beyinsiz olmak ve bunun farkında olmamak bence ahshs
Birilerinin senin hakkında senin bile haberin olmadan yargısız infaz yapması. Sonra ayıkla pirincin taşını. Bunun için bir sürü zaman harcıyorsun ondan sonra.
Bence hayattaki en üzücü şey, sevilen birinin kaybıdır. Ayrıca, yalnızlık, ihanet veya güvensizlik gibi duygular da insanların hayatında büyük üzüntülere yol açabilir. İnsanların birbirine olan güvenini kaybetmesi, ilişkilerin zedelenmesi ve sevgi eksikliği de oldukça üzücü durumlar arasında yer alır. Hayatın getirdiği zorluklar ve olumsuzluklar, zaman zaman insanı derinden etkileyebilir ve bu da yaşamın en zor yanlarından biri olarak kabul edilir.
Hayattaki en üzücü şeylerden biri, sevdiklerinden ya da aileden ayrı kalmak olabilir. Hepimizin hayatında zor zamanlar olur ama bu süreçlerde birbirimize destek vererek üstesinden gelebiliriz. Aile ve sevdiklerimizle geçirilen zamanın kıymetini bilmek en güzeli
Birileri tarafından gençlik yıllarından alıkonulmak.
Yarım kalmak. Bi seylerin yarım kalması. Bi sey daha var yazmak istemem.
Çok sevdiğiniz kişinin ölmesine tanık olmak öğrenmekle tanık olmak farklı şeyler tanık olmak daha tramvatik tabi her insan yaşıyor abartmaya gerek yok.
Sevdiğin çok yakınındaki insanların hastalanması, yaşlanması ama elinden hiçbir şey gelememesi...
Toplum olarak değerlerimizden uzaklaşmamız!
Sevdiklerimizi kayıp etmemiz!
Hayattaki çoğu şeylerin acımasız olması!
Herkes görülmek ister sevdiği tarafından alma verme dengesi olmayınca işte bu kadar hüzünsel dolu insan çıkıo ortaya
Kaybını söylemek o öldü demek ve onun öldüğünü kabullenmek..
Sanmak düşünsene aslında sandığın şey değil sen sadece zannetmişsin beynin seni kandırmış
Olduğun kişiden hiç istemeyeceğin bir kişiye dönüşmek
İhanete uğramak ve ihanet eden kişinin hayatımı mahfetmesi hala çekiyorum maalesef
Birbirinizi sevdiğiniz halde göz göre göre sevdiğini kaybetmek.
Aileden birinin kaybı ve sevdiğine değer verip umurmasandığın zaman bu ikisi üzücü oluyor
Hiç olmak ve dünyayı görmeden ölmek beni üzen şeyler.
Annenin babanın ve çocuklarının vefatına şahit olmak
Bana göre...
1. Sevdiklerini kaybetmek
2. Birine muhtaç hale gelmek.
Sevdiklerini kaybetmek. Ölüm. Her şeye çare var, ama ölüme yok.
Hayattaki en üzücü şey ölüm karşısındaki çaresizliktir.
İçsel huzuru kaybetmek ve kendini kaybolmuş hissetmek.
Ailenin dağılması.. Eskisi gibi beraber olamayacağını bilmek.
kaybedilen zamanın geri gelmemesi... ve sevdiklerinin olmaması.
Tek bir hayatın var elinde. Onda da istediğin gibi yaşayamıyorsun. Bir gün ölüp gidecez ama yarım kalarak.
Sevdiğin insanın tabutunu taşımak, mezarının başında ağlamak
bence hayatın anlamsız olması, en büyük olan üzücü olaydir
Sevdiğin birini kaybetmek.
Yanılmak
Sağlıksal ve ailevi şeylerdir bence.
+çaresizlik
Anlaşılmamak. Beni en çok üzen şey.
Korku tetiklemesi korkuyu yenememek
Anlaşılamamak ve kayıplar.
zamanın geri gelmemesi
yok geri daha güzel
zeki insanlar niye öyle olsunkine
Sevdiğin kişinin seni o kadar sevmemesi
Hayatındaki en değer verdiğini toprağa vermek.
Paramın bitmesi yemin ederim bitse ağlarım
sevdiklerini kaybetmek
Sağlığını ve sevdiğin insanları ksybetmek
Sevdiklerini kaybetmek bence
Hayal kırıklıkları..
Degersizlestirilmek
Sevdiğin kişilerin ihaneti bence
Sevdiklerini ölümle kaybetmek
İnsanları çok takmak
Adaletsizlik
Çaresizlik
her şey