Hata yapıyorsun, tanrının sadece yüzünü ve saçını güzel yaratmış olduğunu düşünerek hiçbir şeyin üstüne düşmeyerek hata yapıyorsun, kilo vermek için çaba sarf etmeyerek hata yapıyorsun, üşenip kendini yalnızlığa mahkum ederek hata yapıyorsun.
Gerçekten zeki olan bir insan böyle düşünmezdi, kendi özelliklerine bakıp tamam ben buyum demezdi, nasıl daha da geliştirebilirim derdi, çoğu insan doğumundan ölümüne bir sürü zihinsel ve fiziksel sorunla uğraşır, ancak azınlığı kendisini aşıp hayalini kurduğu hayat için ruhunu ortaya koyarak mücadele eder, mesela şu kadın

Bosna Hersekli selma_puric Doğduğu günden beri bacakları yok, hiçbir zaman arkadaşlarıyla birlikte dışarıda koşamadı, ancak şu anda çoğu kişiye sorsam bacağını kaybetsen ne yapardın diye büyük ihtimalle yaşamak istemediğini söylerdi, ve yaratana söylenirdi, 20 yıldır bacakları var diye tanrıya şükranlarını sunmazlar ancak 20 yıl sonra kaybedince hemen aşağılarlar, yine de bu kadın spor yapmaya devam etti, bacağım yok spor yapsam ne olur demek yerine yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyerek yapabileceği her şeyi yapmaya devam etti.
Benim örneğim dışında 1001 örnek daha vardır, kolları olmamasına rağmen ayaklarını el gibi kullanıp hayatına devam eden insanlar var, ve eminim ki senin "Eşime haksızlık yapamam, Kendi berbat vücuduma mecbur edemem" demen gibi kendilerini yük olarak görmüyorlardır, çünkü güçlü kalmaya devam ettiler ve kendi işlerini görebilecek hale geldiler.
Yani kendine gel, tanrı güzel bir yüz ve saç verdiyse devamını sen getir, sinirlenip boyumu değiştiremem ki demek yerine ameliyata gir, maddi durumun el vermiyorsa kazan, vücudunu beğenmiyorsan yeniden inşa et, sana 1 verildiyse uğraş ve onu 1000 yap, şu anda var olmamız ve fiziksel özelliklerimizin sorunsuz çalışması başlı başına bir hediye zaten.
Yani, o hediyeyi kabul et ve hayalini kurduğun hayat için pozitif kalmaya devam et, araştırma yap, ve unutma, dünyaya sadece 1 kere geliyoruz yaşamımız ise 60 yıl değil kendimizi genç hissettiğimiz öğretim yılımızın bittikten sonraki 10 yılından ibaret, sırf bu yüzden bile hepimiz değerliyiz, bu zamanı boşa kullanma, konfor alanına takılı kalma, sorunlarını çöz ve kendini aş.
Mucize, enerjinizi korkularınıza değil, rüyalarınıza verdiğiniz zaman başlar.
Richard Wilkins
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBiraz uzun bir cevap olacak ama dikkatle okumanız inanın geleceğiniz için çok önemli...
Duygularınızı bu kadar açık ve içten paylaşmanız, kendinizi ne kadar sorguladığınızı ve nasıl bir çıkmaz içinde olduğunuzu gösteriyor. Ancak burada fark etmeniz gereken çok önemli bir şey var: Kendinize karşı büyük bir haksızlık yapıyorsunuz. Zekanız, yetenekleriniz, ilgi alanlarınız, dış görünüşünüzün bazı yönlerini beğeniyor olmanız, tüm bunlar sizin kim olduğunuzu tanımlayan değerli parçalar. Ancak kendi bedeninize karşı bu kadar acımasız olmanız, sanki eksik ya da değersiz bir yanınız varmış gibi hissetmeniz, sizi gerçek anlamda mutlu olmaktan alıkoyuyor.
Sevilmeyi ve sevmeyi çok istediğinizi söylüyorsunuz, ancak kendinize karşı duyduğunuz öfke ve beğenmezlik, sizi sevgiye kapatıyor. Birini hayatınıza alıp onu mutsuz edeceğinize dair bu kadar kesin bir inanca sahip olmanız, tamamen kendi kafanızda yarattığınız bir düşünce. Çünkü sevgi ve ilişki yalnızca fiziksel çekiciliğe dayanmaz. Evet, dış görünüş insanların ilgisini çekebilir ama bir insanı bir başkasına bağlayan şey, ruhudur, zekasıdır, düşünceleri ve hissettirdikleridir. Eğer gerçekten bir ilişki yaşamak istiyorsanız, en büyük engel vücudunuz değil, kendinizi nasıl gördüğünüzdür.
Biriyle ilişki yaşamak, ona zorla bir şey sunmak ya da onu bir şeye mecbur bırakmak değildir. Sevgi, iki insanın birbirini olduğu gibi kabul etmesi ve birbirine iyi gelmesiyle gelişir. Siz şu an kendinizi bir ilişkiye layık görmediğiniz için, gelen herkesi sert bir şekilde reddediyorsunuz. Aslında bu, karşınızdaki insanlardan çok, kendi kendinizi cezalandırmanızın bir sonucu gibi görünüyor. “Kimse benim gibi biriyle olmak istemez” diye düşünüp önce kendiniz geri çekiliyorsunuz ve böylece, sevileceğinizi ya da kabul göreceğinizi hiç test etme şansı bile bulamıyorsunuz.
Kendi fiziksel özelliklerinize yüklediğiniz anlamı sorgulamanız önemli. Toplumun dayattığı güzellik algıları, insanların mutlaka belli bir kalıpta olması gerektiğini söylüyor gibi görünse de, gerçek hayatta sevgi, çekim ve bağlılık bundan çok daha derin ve çok boyutlu bir şeydir. Sizi gerçekten değerli görecek biri, yalnızca fiziksel özelliklerinizden dolayı değil, tüm varlığınızdan dolayı sizi sevecektir.
Evlenmek istemediğinizi, birine haksızlık yapamayacağınızı söylüyorsunuz ama burada asıl haksızlığı kendinize yapıyorsunuz. İlişkilerde, insanlar birbirlerini tamamlamak ve desteklemek için bir araya gelirler, birbirlerini eksik hissettirmek için değil. Sizi siz olarak kabul edecek, sizinle olmaktan mutlu olacak bir insan illa ki vardır ama siz, kendinize bu şansı bile tanımıyorsunuz. Mantıklı düşündüğünüzü sanıyorsunuz, ama aslında tamamen duygusal ve kendinize zarar veren bir düşünce biçimi içinde sıkışmışsınız. Belki de şu an asıl ihtiyacınız olan şey, kendinizle barışmak ve bu katı inançlarınızı sorgulamak. Çünkü gerçek anlamda bir ilişki yaşamak istiyorsanız, önce kendinizi sevmeyi öğrenmeniz gerekiyor.
12 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim. 🙏🏼 🌸
- 1 yıl
Rica ederim 💞
Gizli Üye(30-35)1 yılBende boyle olmayi dusunuyorum. Sebebi de erkeklerin bu konuda yani sevme konusunda biraz adi olması.
Ben cirkin biriydim. Yuzum falan guzel degildi. 2-3 yil once kendime ceki duzen vermeye basladim. Dislerim yamuktu tedavi gordum. Suratimda sivilceler doluydu ergenlik sivilcesi degil yetiskin aknesiydi tedavi oldum.
Saclara bakim vs derken saclarim gurlesti, bakimli hale geldi. Burun estetigi oldum ve bu beni cok degistirdi. Guzel oldu.(zaten ufak bir operasyon olacakti, olmusken bunu da yaptim. Yoksa hur irademle buyuk ihtimalle istemezdim sirf goruntu icin) Kirpiklerimi yaglarla besledim uzattim. Kaslarimi yuzume gore aldırdim, fizik olarakta biraz spor yaptim yapiyorum vs.
Aslinda bu yaptıklarım guzellikten cok tedavi amacli. Diş, sivilce burun icin tedavi gerekiyordu. Burna tedavi gerekirken estetigi aradan cikardim, yoksa kan aldırırken dahi fenalasan bayilan biriyim. Sadece estetik icin bu topa giremezdim. Sporda hem iyi hissettiriyor, postur bozuklugum vardi bu spor egzersiz işi o noktada basladi sonra devami geldi.
Kronik rahatsizligimda var ve doktorum agir spor rutini haricinde vucudumu hareketlendirici spor rutini onermisti. Aslinda bu da tedavi amacli diyebilirim. Dis gorunusle olgili yaptigim seyler cogunlukla tedavi amacli. Sonuc olarak bu hale geldim.
22 yasima kadar kimse suratima bakmadi. Gelip bir erkek dahi tanismak istemedi onceki halimle. Ama bu halimle talep ediliyorum. Yuruyen, numara isteyen, cafede kendi halimle takilirken masama kahve yollayanlar vs oluyor.
Erkekler icin dis paketin onemli oldugu fazlasiyla anlamis oldum ve bu beni rahatsiz ediyor. Yani beni seven onceki halimle de sevmeliydi diye dusunuyorum. Cunku guzeli sevmek zaten kolay. Guzeli herkes sever. Mesele zor olan cirkini sevmek degil mi? Mesele cirkin olanin icindekini, gonlunu gormeyi istemek degil mi? Gercek sevgi tipini pek begenmesen de diger ozellikleri, karakter ozellikleri sebebiyle sevmek degil mi?
Onceden tipimden dolayi talep yoktu. Simdi var ama bu seferde bu iki yuzluluk bana igrenc geldiginden simdi sirf paket iyi diye tanisma, erkeklerin radarina girmek, onlar tarafindan lutfedilipte tanişmaya, yurunmeye layik gorulmem bana hoş gelmiyor.
Onceden yuzume bakan yoktu simdi de bu iki yuzluluk yuzunden hicbir erkegi samimi bulamadigimdan ben girismiyorum bu islere.
33 Yorumla- 1 yıl
Tam olarak bende böyleyim önceden dediğin gibiydim şimdi çok bakımlı olunca erkekler geliyor. Onlar için her şey bir görüntü fotoğrafın yoksa konuşmak bile istemezler türk erkekleri böyle.
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld aynen öyle. Onceden hic sevgilim falan olmadi. Simdi de bu ikiyuzlulukten dolayi ben sevgili yapamiyorum. Turk erkeklerinin asiri sekilci bir erkek milleti oldugu da fazlasiyla ortada maalesef.
- 1 yıl
23 yaşına kadar benimde olmadı adım atmıyorlardı beni görmezden geldiler çevremdeki kızlara adım attılar beni hep dışladılar. Şimdide fırsat kolluyorlar ama ben bakmıyorum muhatap olmuyorum. Eskiden yapılanlar aklıma geliyor bana gelen kişi eski görüntümde olsaydım gelmezdi yüzlerine bakınca o zamanları hatırlıyorum reddediyorum
Maalesef bu kadar zeki bir insanın bu kadar mantıksız düşünmesi kadar acı bir durum olamazdı kilon fiziğin bunlar zaman içinde çaba göstererek düzeltilebilecek şeylerken bu sana neden bu kadar imkansız geliyor kendinle de barışık birisin zeki olduğunu bilgili olduğunu dile getiriyorsun tüm bunlara rağmen kilon ve fiziki özelliklerinden ötürü de ilişkilerden kaçınman kendini daha fazla yıpratmak başka bir işe yaramaz. Zaman içerisinde insanlar kilo alır zayıflar yani sen bu beğenmediğin fiziğinin aksine gayet fit bir insan da olsan ilerleyen süreçte bir hastalık bir hormonal dengesizlik ya da metabolizma kaynaklı bir kilo alımı fizik bozulması yaşayabilirsin insanlar fiziki özellikleri için sevilmezler yani materyalist bakış açısında evet fakat evlilik gibi bir düşünce de bu gibi şeyler pek önem arzetmez normal bir kadın bile hamile kaldıktan sonra vücut tipi büyük ölçüde değişime uğruyor ve bozulabiliyor. Önce kendinle olan savaşını çöz kendine gel beğenmediğin bir şey varsa değiştirebilirsin her zaman kumanda senin elinde unutma bunu
12 Yorumla
Soran1 yılOkuyup, cevap vermeye değer gördüğün için teşekkür ederim. Söylediklerin için de teşekkür ederim. Sanırım haklısın, önce kendimi sevmeliyim ki başkasıyla mutlu olabileyim.
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, sen ne tatlı bir insansın belli ki! Ama bak, şu düşündüğün şeylere kendi içinde bu kadar yük bindirme 💖. Fiziksel özellikler bir aşkın temel taşı değil, tamam mı? Aşk, gerçekten kalplerin bir araya gelmesi, ruhların dansı gibi bir şey. Başkasını mutlu edemeyeceğini düşünerek kendini sabote etme. Kendine öyle iğrenç falan deme, her beden güzeldir 💃 ve asıl güzellik insanın içinde parlayan o sevgi dolu enerjiden gelir. Bunu kendine tekrarla. Sevgiyi hak ediyorsun ve doğru kişi gelip senin kim olduğunu gördüğünde, başka hiçbir şey fark etmeyecek. Sana kocaman bir sarılma gönderiyorum 🤗!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı. Sonsuza kadar yalnız kalmak istemen, şu anki hislerine ya da yaşadığın zorluklara bağlı olabilir, ama uzun vadede yalnızlık insanı zorlayabilir. İnsanlar sosyal varlıklardır; sevgi, arkadaşlık ve bağlılık gibi şeyler, hayatı anlamlı kılabilir. Yalnız kalmak istemenin bir hata olup olmadığı, neyi gerçekten aradığınla ilgili. Eğer yalnızlık seni huzurlu kılıyorsa, bu senin seçimin, ama zamanla insan ilişkilerine ihtiyaç duyabileceğini fark edebilirsin. Belki de yalnızlık bir süreliğine iyidir, ama kalıcı mı olması gerektiği konusunda dikkatli düşünmekte fayda var.
10 Yorumla
u 1 yılEn güzeli, çoğu insanın tercihi böyle artık. Yalnızken daha mutlular.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u 1 yılsizin kararınızdır bu
00 Yorumla
1 yılKendini kusurlarınla birlikte sevmelisin. Bu şekilde devam edersen bir noktadan sonra yalnızlık ağır gelmeye başlayacak ve hastalığının sonuçlarının suçlusu olmadığın için bunları aşman gerekiyor. Herkes sevilmeyi ve sevmeyi hak eder. Senin yapman gereken önce kendinden başlayarak kendinle arandaki buzları çözmek. Aklının bir köşesinde yine belki aynı şeyi hissedeceksin ama işler ciddileşirse dediğin noktada bir şekilde de çözüm bulunur, benim tiroidi çalışmadan 35 kilo veren arkadaşım var. İstemek ve başarmak tüm zorluklara rağmen senin elinde.
32 Yorumla
Soran1 yılHaklısın. Teşekkür ederim. 🙏🏼
- 1 yıl
Rica ederim yolculuğunda başarılar dilerim
Gizli Üye(25-29)1 yılitiraz ediyorum, vucudunuzun "iğrenc" olduğunu nereden çıkardınız, siz bir obje misiniz ki sizi beğenen ya da sizinle evlenmek isteyen biri direk ya da dolayli olarak öncelikle sizin vücudunuza baksın. Sevgi cinselligin çok ötesinde birseydir , kişinin vücuduna , ten rengine , uzunluğuna kısaligına zayıflığına şişmanlığına bakmaz. Lutfen siz de kendinizi böyle hor görmeyin, siz hakedilecek birisiniz, hoslandiginiz birisi olduğu zaman ve eger o kiside sizden hoslaniyorsa lütfen iskalamayın...
11 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim. 🙏🏼
1 yılCanım kiloyu hiç dert etme verirsin onu biye sorun ediyorsun boy konusunda ise çoğu erkek ztn minyon seviyor. Kendin güzelsin yazdıklarından anladığım kadarıyla kalbinde güzel kültürlüsün kendini geliştirmeye de açık birisin. Tabiki hayatında birini istemiyor olabilirsin ancak sevilmek sevmek istiyorsun seni olduğun halin ile seven bir insanla dene her erkek aynı değil sonuçta evet bir çoğu fiziğe bakıyor. Ama kalbine yüzünün güzelliğine bakan adamlarda var öyle biri karşına çıkarsa geri çevirme.
20 YorumlaMerhaba, ben aksine daha fit bir vücuda sahibim, bencem'den bakabilirsiniz, sizin zıt olarak bende güzel vücut olmasına rağmen yine de kendimi yalnızlığa itekliyorum çünkü karşı kişiyi mesut etmemek değilde sadakat, güven, sevgisi, merhameti olmayan birisine denk gelmeyeceğimi düşünmekten dolayı yalnızlığa itekliyorum kendimi.
Bu insanların kendi kritelleri gibi bir şey sayılır, bu yüzden hata yapmıyorsun. Vücudun kilolu ise bunu düzeltmek senin elinde, yalnız kalmanı sorun değil de kilolu, sağlıksız beslenmeni sorunlu olarak görmelisin.Her gün aç karnına harnup pekmezi, D vitaminleri alıp ve egzersiz yapıp basketbool zıplayışı yapabilirsiniz.
23 Yorumla
1 yılKendi bedenine olan saygını anlıyorum, ama kusurlu olduğunu düşünmek yanlış. Herkesin kendine göre güzellikleri var ve asıl önemli olan iç güzelliktir. Eğer bir ilişki istemiyorsan, bu tamamen senin tercihin. Kendine olan saygın ve başkalarının mutluluğunu düşünmen önemli. Unutma, herkes sevgiyi hak eder, sen de dahil. Kendine ve duygularına değer vermelisin. Ne hissedersen hisset, bunu ifade etmekte özgürsün. Herkesin hayatında mutlu olmayı hak ettiği bir yer vardır. Ve çok güzelsindir buna o kadar eminim ki.💖
10 Yorumla
1 yılSonsuza kadar kalmayacaksın ki yalnız ya da birlikte olasın.
Yalnızlığa gelecek olursak ;
Kısa süreli ve senin kontrolün altında olduğu müddetçe iyidir.
Yani zaten seni arayıp soran seninle ilgilenen bir sürü insan varken herkesten kaçıp uzaklaşmak bir süreliğine iyi gelebilir Bu doğrudur.
Ancak zaten yakınında ya da etrafında hiçbir şeyini paylaşacak hiç kimse kalmamış ise...
İşte bunun adı gerçek yalnızlıktır.
Ve inan bana bunu yaşamaktansa ölmeyi tercih edersin...🙄
12 Yorumla- 1 yıl
Tercih senin. Boğaz köprüsü çok uzak değil
1 yılKendinize haksızlık ediyorsunuz. Öncelikle, kendi değerinizin farkına varmalısınız. Etrafınıza bakın, kim mükemmel ki? Herkesin bir kusuru var ve insanlar, kusurlarıyla güzelleşir ve bütünleşirler.
Sevmek ve sevilmek tabii ki hakkınız ve kendinizi böyle önemsiz sebeplerden dolayı kısıtlamayın.11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim. 🙏🏼
- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılDüşünmüyorsun.. Sanatla ilgiliyim demişsin o zaman herşeyin göründüğü gibi kabul edilmediğini bazen özün biçimden dqhq önemi olduğunu bilmen gerekir.. her şey diş görünüşle acinlansaydi yüzeysel bir yaşam olur ve sanatın bakis acısına gerekte kalmazdı.. Ayrıca başkaları adına karar alma hakkını sqnq kim verdi merak ediyorum.. Onun gözleriyle görmediğin bir durumu vakayı kendi bakış acinda değerlendirmen ne kadar doğru :))
18 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum. Haklı olabilirsin. Belki de kendime olan nefretim her şeyin önüne geçti, mantıklı düşünmemi engelliyordur. Ama aynaya baktığımda bile kendi vücuduma dayanamazken bir adamı nasıl beni beğenmeye mecbur ederim? Herkes gibi o da normal bir vücudu hak ediyor.
- 1 yıl
Gene sen karar veriyorsun.. Sqnq zehir olan başkasına panzehir olabilir.. Bunu bilemezsin ki? :))
Soran1 yılKimse şekilsiz bir vücuttan hoşlanmaz. :)
- 1 yıl
Bazıları vucut aramaz.. Arayanlarda genelde sonunda aradıkları vücutları geride bırakırlar.. Seni isteyen var diyorsun pe'i sence neye göre istiyorlar? Sonuçta gerçekçi olalım vücudun hakkindq bir fikirleri vardır.. Gelip sana yanasiyorlarsq beklentileri motivasyonlari ne sence?
Soran1 yılYüzüm güzel olduğu için, sohbetim de biraz sardığı için hoşlandıklarını düşünüyorlar. Ama iş ciddileşse, evlensem mesela tüm kusurlarımı daha açık görecekler. O zaman yüzümün güzelliğinin ya da sohbetimin önemi kalmayacak.
- 1 yıl
Yani sqnq yaklaşan herkes yüzeysel. Günün sonunda herkes sende kusur bulacak. Ve mutsuz olacaklar motivasyonun bu.. Aynayı çevirsek sende görece çirkin bir insanla oazsin günün sonunda kusurlarını göreceksin.. Oysa bazen anlayış sahip çıkma berqber eğlenmek birinin seni anlaması bütün kusurları ortzbiliyor.. Hatta senin kusur saydığınız başkası kusur olarak gormeyebiliyor.. Her koşulda ve sartta zamanla bu duygundqn çıkman gerekiyor.. Hayatın durumu ve şartları sosyal medyadaki algılar gibi akmıyor.. Kusursuz olmaya çalışmak çok daha büyük kusur :))
Soran1 yılSeninle konuşmak bana çok iyi geldi. Çok teşekkür ederim. Dediklerini biraz düşüneceğim. Kendi içimde çözmem gereken çok şey var. Umarım mutlu olabilirim…
- 1 yıl
Rica zdeeilde bir şey yapmadım :)).. Umarım olursun.. Çözersin yaşın daha genç.. Zamanla bakış açıların değişir.. ya da değiştiren biri çıkabilir /))
Yazdığın detayları okudum birazcık kendime barışık birisi olmadığını düşündüm, fakat şunu da söylemeliyim ki o sadece seninle ilgili bir durum değil aslında günümüzde birçok insan yalnız kalmak istiyor. Çünkü insanlar inanmak ve güvenmek gerçekten kolay değil bir insanı zor durumda bırakıyor O yüzden asla net bir şey söyleyeyim yalnız kalmayı isteyebilirsin Ama belli bir zaman sonra bu yalnızlıkta seni sıkacaktır hayatında çok kişi değil bir iki kişi olsun yeter
10 YorumlaFizik bir iliikide ki en son şey akla gelecek. Benim için ilk önce yüz normal bir yüzü olsun bakayım mutlu olayım sonra kafası çalışıyor mu ona bakarum eğer sen sana gelen insanları itersen yanlış yaparsın. Bir erkek bir kıza kusuru olduğu halde yaklaşıyorsa sen kusur dediğin için öyle diyorum yoksa değil. Zaten herşeyi göze almış o yüzden insanlara şans ver hepsine değil ama beğendikleirne en azından hayatını birleriule paylaşmak çok iyi bir şey yoksa o öğrendiğin derslerin okuduğun kitaparın bir anlamı olmaz. Günşn sonun virisine anlatamayınca
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yılSonsuza kadar yalnız kalmak istemekte bir sorun yok ama gerekçen yanlış. Hem de %100 yanlış.
Zaten herkes gayet güzel şeyler yazmış çoğunlukla. Sen de içinde bulunduğun durumu bir daha gözden geçirme noktasına geldin bence. Ayrıca kaçırmış hiç bir şey de yok hayatında.
Umarım buradan sevmek ve sevilmek üzerine güzel haberler paylaşmak da nasip olur sana. Biz de okumak diyeceğim ama gizlisin. Olsun. 😇10 Yorumla
1 yılHerkesin güzel dediği şeyler farklıdır. Mesela birisi zayıf daha çok severken diğeri kilolu birisini de sevebilir. Bazılarının ise sevdikten sonra böyle şeyler hiç umurunda olmaz. Zaten eğer birini seversen doğal olarak dış görünüşü aslında önceki güzel dediğiniz şeylerin tam tersi olabilir. Çünkü seversen zayıfmış şişmanmış yok mavi gözlüymüş yok buğday tenliymiş falan hiç önemsemezsin, önemseyemezsin de zaten. Ayrıca dünyada tek kilolu sen değilsin, yalnız değilsin yani ve sevgilisi kilolu olan binlerce insan var bu cihanda. Ve çok başarılı olduğun için de kendinle gurur duymaya sevindim ama sevilmeyi sen de hak ediyorsun yazık etme kendine.
10 Yorumla
1 yılKimse mükemmel olamaz. Oyle olsak hepimiz birbirimize benzerdik. Onemli olan kendinizi sevmeniz bu hemen olacak bir sey degil ama her şey fizik değil. Senin zekan ve okuduğun bölüm belki çoğu kiz sahip değildir. Güçlü yönlerini görüp kendinle gurur duymalısın. Herkesten önce sen kendini sevip değer vereceksin.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bazı kapıları hiç açmayacaksın, küs mü kalmak gerekiyor, görüşmemek mi gerekiyor, öyle kalsın. İyi niyet her şeyin başı ama çözümü değil. Bazen iyi niyetle çekilmek, uzaklaşmak, kapatmak, başka yönlere bakmayı bilmek gerek. İyi niyetle son vermeyi bilmek gerek.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSonsuz zaman, gelecek, geçmiş bunlarla kafa yormak yerine şu anın farkında olsan ve biraz keyif alsan ya da şu an olan şey neyse onunla ilgilensen ve onun farkında olsan da gelecek gibi bir bilmece ya da geçmiş gibi bir ilizyonla uğraşmasan daha iyi değil mi sence
10 Yorumla
1 yılCanım sen önce kendini memnun et. Çoğu erkek dayı ayısı gibi, diş fırçalamaz, tıraş olmaz. Hata duş almayan tipler bile var. Bırak erkekler bizi memnun etsin. Ne güzel aklı bir kızsın. Temiz azıcıkta aklı çalışan birini gördün mü kaçırma
12 Yorumla- 1 yıl
Dağ*
Soran1 yılTeşekkür ederim 🙏🏼 🌸
1 yılsen delımısın allah eksıgın yok fazlan var guzlsın sacmaliyorsun kılo alınır verılır allaha psikolojıye zeval vermesın. lutfen cırkınlerdekı ozguven sende yok bir balan olarak diyorum cok guzlsın bebiş aklıllı ol yolun bahtın acık olsun hersey gonlunce olsun sosyal mecarayada guvenme zaten.
12 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim. 🙏🏼🌸
- 1 yıl
rica ederım ablam sansın rızkın bol olsun acık olsun
Gizli Üye(18-24)1 yılSporu denedin mi hic çalışkan basariki bir insan eminim ki bunu da basairir bence sporu denemekisin ama oyle boyke degik hakikaten canin cikacak ce tum bu yirgunkuga ragmen nefsini koreltip yediklerine dikkat etmen lazim tabi bunu kafana gore yaoamazsin ve ikk asama olarak doktora git belki horminlarsan dolayi fiziksel bir sebepten dolayi boyledir onlar karar versin test vb yaparlar ama sne spiru her zaman yao saglikli yasam icin genc dinc kalmak hemen cokmemek icin lazim bu ve ozguvensizlik azicik seziyorum sende istersen bunun icin psikologlara gidebilir ya da internette bunka ilgili videolar izleyebilirsin
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYalnızlık ve sevme sevilme konusuna gelince once kendini sevmen ve kendi icindeki ic catismayi cozmen sonra toplumu anlaman ve kabullenmen ve ne yarzan yasa takmayip mutlu olmaya calisman lazim soylemesi kolay yapmasi zordur bunu ve kisa surede de degil millet hunu basarmak icin aylarini yollarini veriyor sen de vereceksin yabljs yomdasin psikolojin bozulmaya dogru gidiyor dikkat et
Gizli Üye(36-45)1 yılEvlendiğimde 54 kiloydum yine de aman aman sevilmedim şahsen hatta kadın hissettim mi ondan bile emin değilim. Demem. o ki sevecek adam bir şekilde sever sevmeyende hoş bir fiziğe de sahip olsan sevmiyo. Ama sen sağlığın için kilo ver elbette. Ve de kendini sartlama zamana bırak ilişki işlerini..
10 YorumlaHata yapıyorsun..
Olumsuz düşünceleri..
belleğnden akan akarsuyuların..
melodileri eşliğnde yıka ve götür..
Bir tane bile olumsuz düşünce..
diğerlerini tetikler..
Ve onları yanına çeker..
Çoğaltır..
İyy düşün..
İyilikler seni zaten bulacaktır..00 YorumlaKarmaşık duygular yaşıyorsun
Bir psikolog ve fitnes herseyi cozebilir kendindeki değişim görüp ondan sonra karar vermelisin
Şu bir gerçek ki hormonlar duygularımızı da etkiler spor ve sağlıklı beslenme de hormonlari
10 Yorumla
1 yılKimsr mükemmel değil ki. Güzel yönlere odaklan. Seni beğenmeyen bırakır zaten. Sorun terkedilme korkusuysa farklı bir durum çıkar ortaya. Ama kendini begenmemen garip. Bence bu durumu aşabilirsin.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 799 cevap paylaştı.
1 yılHayır bebek mantıklı düşünmüyorsun kendine değer değil başka birini değer veriyorsun kendine vermediğin anlayışla karşılamadığını başkasından görmek istemiyorsun destek al evlenmek şart değil destek seni ileri götürecek
10 Yorumla Ben ce çok yanlış dusunuyor sunuz insan var insan gönül bu nereye konacagi beli olmaz sen mutlu edem diyorsun ama belkide yatakta çok mutlu edeceksin o vicutu güzel lerdem 10 kat daha fazlasını yaparsın burada yanlış düşünüyorsun insan gönülden yürekten sever iki dudak arasında seviyorum diyene değil yürekten seveni bulursan seni başta ci yapar
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 380 cevap paylaştı.
1 yılBukadar kendini soyutlamaya çalışman çok yanlış. Güncellemedede belirtmişsin zaten sana buradakilerinde destek verici yorumlar yaptığını. Motivasyonunu yüksek tutucu bir yaşam diliyorum.
10 Yorumla hayır çok mantıksız düşünüyosun. sen kusur olarak nitelendirdiğin şeyi diğer tüm artılarının önüne koyuyorsun senin mantığınla vücudu güzel olup yüzü güzel olmayan birisi de yalnız kalmalı. hem vücudu hem yüzü güzel olup zeki olmayan da yalnız kalmalı ama şunu atlıyosun hiçbirimiz 4 4 lük değiliz ki kimse aynı anda her şeyiyle harika değil
10 Yorumla
1 yılYalnız kalmak istemek için mantıklı nedenler değil bunlar kilo zaten verilir biraz azimle boyunun o kadar sorun olacağını düşünmüyorum ama seni seven birisi boyuna posuna sevmiyor gözü kör değil kimsenin seni biri böyle beğeniyorsa her halde beğenir zaten
10 Yorumla
1 yılvücut değiştiremeyeceğiniz bir şey değil sağlıklı beslenme ve sporla istediğiniz gibi hatta daha güzel fiziğe sahip olabilirsin. Eşim güzel vücutlu birini hakeder gibisinden bir şey yazmışsın karşı taraf seni dıs görünüşün için seviyorsa hiç sevmesin daha iyi güzellik gelip geçicidir önemli olan ruhların birbiriyle uyumudur. Böyle düşünmen çok yanlıs seninle konuşmak isteyen insanlara istersen bir sans verebilirsin.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 342 cevap paylaştı. İnsan zeki oldukça birini bulması zor oluyor kısa ve net sizden anladığım bunu bende yaşıyorum sanırım biraz sapyoseksüelim. Saf bir kız ile kendimi düşünmüyorum asla.
12 Yorumla- 1 yıl
Emin ol sizi böyle seven birini bulman gerekiyor ki güzel daha zayıf olduğunuzda sizi hiç bırakmaz. Sizi siz olduğunuz için sevecek birini bulun, ruha bakan kiloya değil. Umarım bulursunuz. Birini bulmak çok zor doğru kişiyi. Yoksa herkes elini sallasa ellisi. Yanlış seçim yapmayın. Benimde en son 7 yıl önce sevgilim oldu, hiçbir şey yaşamadık. Ve 7 yıldır hiç sevgilim olmadı birlikte olmak, ilişki nasıl oluyor çok yabancıyım. Ama inanıyorum bir gün yaşayacağım zamanı gelince. Allahtan iste sadece. Bir söz ile bitireyim, hiç pes etmeyen birini yenmek çok zordur.
- 1 yıl
Bende o kadar çok sevmek ve sevilmek istiyorum ki şunu ekleyim hiç ilişki yaşamadığım için kendimi açıkcası zavallı biri olarak görüyorum her ne kadar kimseye belli etmesemde. Umarım sizin o güzel kalbinizi sevecek birini bulursunuz en kısa sürede. Yaşamak çok güzel her ne olursa olsun. İlk aşama ve en büyük adım kendimi seviyorum, kabul ediyorum, bağışlıyorum...
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılKısa boyluyum dediğin ne ki 150 falansindir en kötü insan zayiflayabilir ayrıca sana yazan sana teklif eden seni beğeniyor ki ediyor sen kendini beğenmiyorsun
10 Yorumla
1 yılDiyet ve spor ile halledeceğin bir durumken ömür boyu yalnız kalmayı tercih etmek çocukluk resmen. Bir terapiye gitmeni öneririm çünkü sağlıklı düşündüğünü sanmıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYani bence yanlış düşünüyorsun.. zayıf ve hayal ettiğin her neyse o kişide olabilirsin ama için boş olur.. her şey de görüntü fizik değildir ki. cok mükemmel bı fiziğin olur bı hastalığa sakatlığa bakar.. kişilik ve donanım daha önemli bence. ve bu düşünceden çıkmalısın..🍀🪷
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@BADAKÇI valla sen de doğru kadına denk gelmemissin demekki... her kadın aynı değil.. karılar et istiyosa siz ne istiyorsunuz acaba.. sen de baya sekilcisin.. kadının vücudu mükemmel olsa bu sefer ölü gibi yatiyo altımda dersiniz
- Kişilik & Karakter konusunda 491 cevap paylaştı.
1 yılsevilmek istiyorsan insanların sana yaklaşmasına izin vermelisin. bunu zaten biliyorsundur gerçi.
10 Yorumla
1 yılBir erkek olarak kısa boylu ve kilolu bayan tercihim olur neden kendine yazık ediyorsun bayaannn aloooo😅😅
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Daha yaşın cok genç. Neden böyle düşündüğünü anlayamadim. Sonuçta seçimler size ait. Kalbinizle bakmayin sadece mantık da yürütün.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 688 cevap paylaştı. kendini çirkin sanan bir kadına deli gibi aşıktım ve Hülya avşarla bile değişmezdim. çok saçma düşünüyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAma bunu tam tersine çevirmek de yine sizin kendi isteğiniz de.
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyrıca zayıflayabilirsiniz de bu kadar kafaya takmayın bu olayı, şöyle bir çok güzel bir söz de vardır; güzel veya kötü ya da çirkin bir güzellik yoktur önemli olan bakımdır kendine verdiğin değerdir...
Soran1 yılTeşekkür ederim. 🙏🏼
1 yılÇok saçma kendine haksızlık etme ama bir yönden bakarsan herkes evlenmek zorunda değil boşa açıklama yapmana gerek yok.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı. Boyuna bir şey diyemem ama kilo senin elinde. Madem rahatsızsin bu durumdan spor ve diyet yap. Başkası için değil kendin için
10 Yorumlabeden algı bozukluğun var bence. vücudum iğrenç demen abartı
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 814 cevap paylaştı.
1 yılHata olduğunu düşünüyorsan hata vardır demektir))
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılFikirler ve istekler zamanla değişir. Bu yüzden sonsuzluğu hedeflemen evet hata.
10 Yorumla Şu gördüğün ilginin haddi hesabı yokken yalnız kalmayı tercih edebiliyor olman normal.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 644 cevap paylaştı.
1 yılYalnızlık Allah'a mahsus. Bu düşüncelerini değiştirecek biri muhakkak karşına çıkacaktır.
13 Yorumla- 1 yıl
Bende öyle olacağım
- 1 yıl
Nasıl olacaksın
- 1 yıl
Yalnız kalacağım hep
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
s 1 yılSana gelen zaten fiziğini görerek geliyor. Onu da geçtim bence bir tık ego kurbanı oluyorsun.
10 Yorumla
1 yılBelkide senin ruhuna ihtiyacı olan birisi vardır. Böyle düşündün mü? Hiç
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılKim nasil bir vucudu sever sen mi karar veriyorsun Yani:)
10 Yorumla Paran varsa dostun var yoksa kaldın çökmekte menfaatsiz dostluk var sokaktaki köpekte iyi tanı dostunu numaradan bir yıkıl benden sana bir akıl aklın varsa tek takıl
00 Yorumla
1 yılbence bu iliskiden yeni birileriyle tanismaktan konusmaktan kacinma sebebin fizigine karsi barisik olmaman istersen yeni baslangiclar yapabilirsin spora cesitli seylere baslayip kendini bastan yaratirsin
10 YorumlaSaçmalıyorsun, bahsettiğin kadar güzelsen fiziği de elde eder istediğin kadar güzel olursun. Hiç çaba sarfetmeden bulmuş da bunuyorsun, hata yaptığın yer burası.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 616 cevap paylaştı.
1 yılYanlış demek yanlış olur. Kişiyle alakalı durum bu. Her insan bağlı kalmayı beceremez yalnızlığı sever.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
1 yılEvet hata yapıyosun hayatı gerçekten tek geçilmiyor insanın fıtratında var insan insan için yaratılmıştır Kur’an da bile geçiyor bu
00 Yorumla Ben de oyle sanirim da. Yani hayal kirikligi olacagini bile bile birilerinin gotunu kaldirmanin bir anlami yok bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEn sonunda aklı başında bir kadın yorumu zeki kadının hali başka fakat sen dünyanın en güzel kadınıda olsan zaten er ya da geç aldatılacaksın bir erkek bır kadınla bir ömür zaman geçiremez ya aldatır ya boşanır
01 Yorumla- 1 yıl
Allah aldatan tüm erkeklerin belasını versin o zaman
Gizli Üye(30-35)1 yılYalnız kalmak tercihtir saygı duymalı ama bu yalnızlığı kendi bedenini kötüleyerek yani kendini kötü duruma düşürerek yapmamalısın.. bedeninle barışık ol, gerçekten seven her şeyle sever çünkü
10 Yorumla
1 yılMerak etme tanri diye bisey yok ve istediğin her şeyi yapabilirsin. Yani eşinin suratina limonli pasta bile firlatabilirsin
Kimse hesap sormicak sana:D
.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok saçma düşünüyorsun belki senin beğenmediği beğenenler vardır seni kabul eden böyle etsin.
10 Yorumla- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat