Bir insanın hayatına dokunmak, onu etkileyen bir şey yapmak, onun yaşamında bir iz bırakmak anlamına gelir. Bu, çok büyük bir eylem olmak zorunda değildir; bazen küçük bir jest, bir konuşma ya da bir destek bile başkasının dünyasında önemli bir fark yaratabilir. İnsanlar birbirleriyle kurdukları ilişkilerde, söyledikleri sözlerde ve yaptıkları davranışlarda sürekli bir etkileşim halindedirler. Kimse, başkalarının hayatına dokunmaksızın geçmez.
Bir insanın hayatına dokunmak sizin için ne anlama gelir?
Bu eylem kendi hayatıma anlam katmanın dolaylı etkisi olurdu. Bunu bilerek yaşayacağım hayatta, gerçekleşen ölümde kulağa güzel geliyor. Doğrudan etkisi ise kendi hayatıma dokunarak nasıl yaşıyor olduğum, olurdu.
Bazen bir çikolata bir oyun ile bir çocuğun gülüşüne vesile oluyorum.. Bir hal hatır sormakla bir yaşlıyı, bir hastayı mutlu ediyorum.. Mazlumun derdine maddi manevi derman olmaya gayret ediyorum.. Ve ben bunları bir karşılık için değil de, vicdani bir eylem olarak yapıyorum... Hayatlara ne kadar güzel dokunursam, benim de hayatım o kadar güzelleşiyor. ..
Onu güldürecek ve motive edebilecek belki çoğu insanın yanlış olarak değerlendirdiği fikirlerinden caydırabiliyorsam olumlu anlamda benim için hayata ciddi manada dokunuştur.
Sitenin kalitesini yükselten bir soru olabilir nadiren karşılaşan birisi olarak buna eminim. Bence birisinin hayatını olumlu etkilemeye yönelik olarak yapılan tüm davranışlar değerli. Heleki yardıma ihtiyaç duyan birisine mentorluk, sponsorluk yapmak çok önemli. Açıkcası benim için DC deki Bruce Wayne gibi olmak demektir.
Bunu çok seviyorum, düşüncesi bile muazzam hissettiriyor ama altında bir narsisizm de yatıyor benim için. İnsanları eğitmeye, üst insan tanımıma uymayanları hor görmeye programlanmış gibiyim. Çok açık sözlü oldum.