Bir insanın hayatına dokunmak, onun için bir şey yapmak ve hayatında bir iz bırakmaktır. Bunun için büyük bir eyleme de gerek yoktur. Bazen ufak eylemler çok derin manalar taşır.

Bir insanın hayatına dokunmak, onun için bir şey yapmak ve hayatında bir iz bırakmaktır. Bunun için büyük bir eyleme de gerek yoktur. Bazen ufak eylemler çok derin manalar taşır.

Hayatım boyunca en çok sevdiğim işlerden biri oldu bu da. Bir sulu boya fırçası tanesi darbesi kadar bile iyi bir iş bıraktıysam ne mutlu bana eğitim ve öğretimlerimle. Böyle hissettiğim ve hatta hissettiren çok oldu ki bundan sonra da hep olacaktır vücut ve akıl sağlığı oldukça diyeyim çok şükür.
Efenim, ben sizin bu sorunuza, güzide ülkemizin bir birinden değerli ve "gıymatlı" atasözlerinden olan "Bir dokunur, bin ah işitir" sözünden istifade ederek cevap vermeyi kendimce daha münasip görüyorum. Size bu "bin ah işitme" meselesinden ufak bir kuple sunayım.
Genelde "Ah, ah anam ah!" diye inleyerek gelen birine "Gel bakayım." dediğimde ilk tepki şu olur. "Acıyacak mı?"
Yahu birader, sen bana gelene kadar "Anam çok acıyor, yandım, bittim, ölüyorum!" diye bağıra bağıra geldin. Şimdi ben bakayım deyince niye "Acıyacak mı?" diye soruyorsun? Demek ki sen yalan bağıra bağıra geldin, öyle mi?
"Tamam, dokun ama acıtmadan tamam mı?"
Tabii ya! Sen gelene kadar feryat figan et, ben bakacağım zaman "Acıtmadan dokun!" He, sen kendine, canına nasıl isterse öyle davran, ama sıra sana gelince hassasiyet istiyoruz, öyle mi? Peki…
Tamam, o zaman dokunmadan göster bakalım, neyin var?"
Bunlar ne?
Onlar Tütün..
Tütün mü? Ne işi var tütünün bu yarada?
He, onu babam döktü, serpti, ekti.
Peki şunlar ne? Peçeteye benziyor san ki?
He peçete. Onu da anam bastı, sardı iyi emer diye.
He bildim şu reklamdaki fil gibi her şeyi emen peçetelerden.
Peki diğer şey ne?
O; Diş macunu...
E şimdi, birader, sen de bu kadarcık yaraya DOKUNURKEN Sana anan baban sülelen acımamış...
İnsana dokunmak her zaman bu kadar ah vah ettiren bir mesele olmaz ama işte… Bazıları biraz fazla hassas! 😅
Bir insanın hayatına dokunmak benim için çok şey ifade ediyor, ve bu duygunun insana kattığı değer ve mutluluk kesinlikle paha biçilemez ne yaptığının pek bir önemi yoktur yani illa çok büyük bir dokunuş olması gerekmiyor.. ben olumlu olan her dokunuşun özel olduğunu düşünüyorum hayatımızda kendimize yapabileceğimiz en iyi şey karşılıksız yapılacak şeylerin maneviyatıdır... İyi bir insan olmak çok zor değildi aslında ama iyi insan olarak hayatına kötü insanlar katıp kötülüklerini görmek üzücü olabiliyor...
Bu tip insanların bile düşünceleriniz üzerinde olumsuz hiçbir etkisi olmaması gerekiyor bildiğimiz doğrulardan şaşmadan devam etmek önemli...
Bir insanın hayatına dokunmak benim için gerçekten özel bir şey. Küçücük bir destek, bir söz ya da bir iyilik bile birinin hayatında büyük bir fark yaratabiliyor. Bunu bilmek, hissetmek insana tarif edilemez bir huzur ve anlam katıyor. Bazen farkında bile olmadan birinin moralini yükseltmek, ona umut vermek ya da yolunu aydınlatmak paha biçilemez bir duygu. Hayatta geriye gerçekten ne kalıyor dersen, dokunduğumuz hayatlar ve bıraktığımız izler diyebilirim.
Cevap
21Cevap
o insanın yanında olmak demek
Farkında olmadan bu kendimi feda edebileceğim bir tutkudur bende birinin hayatına dokunmak zaman zaman. Dolayısıyla bunu doğru zaman ve yerde kullanmak bu enerjiyi israf etmemek elbette önemli...
Ancak dozunu kaçırdığım bir şeydir genelde
Bir insanın hayatına dokunmak eğer onda eksik olan bir şey varsa, ya da hayatına dokunduğum zaman hayatına dokunduğun insanın faydalı olup olmadığımı onun herhangi bir derdi olduğunda ona merhem olup bakarımına bakarım
İyi ki tanımışım seni diyorlar ya samimi olarak ya da bugün senin sayende gülümsedim işte bence bu sözler her şeye değer. Ne güzel birilerinin yüreğine, hayatına dokunabilmek.
Bazen sadece yanında durmak , bazen tek bir kelime etmek ve umutlarını yeniden yesertmek , bazen onunla aynı yollardan geçtiğini hissettirmek olabilir pek çok yolu var. Özenli davranmak bile yeter.
Hayatıma dokunuldu hem de çok güzel bir şekilde ☺️ ve dokunanın kıymetini ömrüm boyunca unutmayacağım. Yollarımız bir gün ayrılsa da hayatıma dokunan kişi olarak kalacak kalbimde ☺️
Ölmek üzere olan birini hayata döndürmek kadar mutlu ediyor beni, birinin hayatına olumlu dokunabilmek.
Birinin hayatına ancak o benim hayatıma dokunduysa dokunurum değiştiririm. Diğer türlü boşa harcamam emeğimi.
Genelde hayatına dokunduğum insanların hayatı pek iyi olmuyo
Merhaba,
O insana yardımcı olmak, korumak kollamak, sahip çıkmak, hakkını savunmak! 😅
Tekrar ayağa kalkmasını sağlamak güzel bir duygu aynı zamanda tehlikeli de. İçinden ne çıkacağını bilemiyorsun. Merhamet dahi ölçülü olmalı, seni hep hüsran olur
O kişiye rehberlik etmek , yardımcı olmak, hayatında olumlu değişiklikler yapabilmek.
Bu bende pek cok manaya gelebilir. Bunu kelimelere dökemem.
Kimin hayatına dokunduğum önemli ne kadar hak etti nelere iyi geldiğim önem taşır
tm da onun hayatına nasıl dokuncağını kimse bilmiyo!
Iyi anlamdaysa mutlu oluyorum kötü anlamdaysa üzülüyorum. Pek anlami yok, birisinin hayatına dokunmam kolay kolay
Öğrencim okumaya geçtimi sanki bir yaşama can vermişim gibi hissediyorum... İnsana heleki çocuğa bir şey katmak ona dokunmak çok değerli
Çok büyük bir mutluluk
Dokunmaya bağlıdır çok sebebi vardır..
Kendi ruhuna dokunma gibi naif ve ince
Başka filmlerde konuk oyuncu olmak gibi...
Beni mutlu eder
Pek bir manaya gelmez
Onu mutlu edebildiysem huzurlu olurum
Hoş bir şey.
İncitmemek
Tebliğ etmektir
Gökyüzü
Lutfen bana yaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?