herkes adamlık dersi veriyor iyi biri olduğunu söylüyor ve herkes mağdur !
Peki ders kime?
herkes adamlık dersi veriyor iyi biri olduğunu söylüyor ve herkes mağdur !
Peki ders kime?
Bence “adamlık” ve “karakter” kavramları, temelde insanın özünü, değerlerini ve duruşunu tanımlar. “Adamlık” genelde dürüstlük, sorumluluk ve başkalarına saygı gösterme gibi erdemlerle ilişkilendirilir. Yani bir insanın kendi sözlerine ve davranışlarına sadık kalması, ne olursa olsun doğruyu yapması bir nevi “adamlık” olarak görülür.
“Karakter” ise bir kişinin uzun vadede sergilediği tutumların ve değerlerin toplamıdır. Birinin karakterini anlayabilmek için, sadece bir anlık davranışına değil, zaman içindeki tutumlarına ve karşılaştığı zorluklarla nasıl başa çıktığına da bakmak gerekir.
Bu iki kavram, aslında birbirini tamamlar. “Adamlık” bazen daha kısa vadeli, anlık bir şey gibi görünebilir, ancak gerçek karakter zamanla şekillenir ve insanların birbirine karşı nasıl davrandığını, hangi değerleri benimsediğini gösterir. Bu yüzden “adamlık” ve “karakter”, insanın içindeki doğruluğu ve samimiyeti dışa yansıtan çok önemli kavramlar.
Düşüncelerin çok kıymetli hepsine katılıyorum ancak böyle insan bulmak oldukça zor herkes bu modda ama alakası bile yok
Bu konuda herkesi eleştirenler aslında kendi kusurlarını örtüyordur orası kesin bir şey. Adamlık zaten karakteri oturmuş olgun kişiye denebilir. Biri yoksa diğeri de olamaz eksiklik vardır. Özellikle bu konuda herkesi eleştirenler yoğun eksiklik taşıyordur.
Sana katılıyorum adamlık ve karakter birbirini tamamlayan unsurlardır aslında biri olmadan diğeri olmaz. Bence insanları eleştirmek en kolay şey önemli olan kendin deki eksiği giderebilmek ya da kabullenebilmek insan hangi vasıfları taşıyor kendi daha iyi bilir
Evet katılıyorum, ama işte kendileri dışında herkes kusurlu herkes eksik 🙂. Aynaları bir tek kendilerine kırık
🙂🙂🙂
Bu yüzden böyle insanları hayatımız da barındırmıyoruz ben önce den önem vermezdim böyle tiplere cahil falan derdim ama alakası yok bence herkes gelişebilir ben sorun istemiyorum hayatım da peki sen?
Ben tahammül edemiyorum maalesef elimden geldiğince uzak durup muhatap olmuyorum benden uzakta gelişsinler.
Bence de uzaktan daha iyiler bazıları... d
Evet öyle, uzaktan daha sevimliler orada kalabilirler
Peki bir yorumun daha sonuna geldik 🙂
Başka bir yorum da görüşmek dileğiyle...🌼
Görüşmek üzere, kendinize iyi bakın 💐
Eic için teşekkür ederim 💐.
Bu senin hakkın dı 🙂🙂🙂
Yaa sağolunn😊💐
Sende saol iyi hafta sonları... d
Size de 💐
Cevap
1Cevap
Sözde var ama pratikte kimsede yok
maalesef haklısın
karakterli olmalı insanlar
Adamlık ve karakter olgun insanların işidir
Kesinlikle öyle olgunluğa erişmek kolay değil ama bunu biliyorum!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar