Hayatın anlamı, pek çok insanın zaman zaman düşündüğü, üzerine kafa yorduğu bir konu. Kimi insanlar hayatı daha yüzeysel yaşarken, kimileri derinlemesine sorgular. Bu sorgulama genellikle kişisel deneyimler, yaşanılan zorluklar veya hayatın belli bir aşamasına gelindiğinde başlar. Kimisi için hayatın anlamı, mutluluk ve başarıya ulaşmakken, kimisi için anlam, içsel huzur ve anlamlı ilişkilerde bulunur. Hepimizin hayatın anlamı hakkında farklı düşünceleri olabilir.
Evet bazen sorguluyorum neden sürekli uyuyup uyanıyoruz ne gerek var bunu yaşamaya diyorum bazen bazen de Allah'ın yarattığı her şey güzeldir sual olmaz
Hayatın anlamını sorguluyor, bir çok anlam yüklüyorum. Anlam yüklediklerimden, anlamsızlıklarıyla bütünleşiyor. Hiçbir anlama tabi olmadığını fark ediyorum. Varsa da bu benim anlayışımın çok üzerinde olurdu. Belki de bir anlama ihtiyacı da yoktur, bir anlam arayışı için değildi dünyaya gelişimizin sebebi. Yaşam ve ölüm, bu kadarızdır.
Şu hayatta yapılacak en akılsızca şey hayatın anlamını sorgulamak bence. Çünkü cevap yok, ânı yaşamak ve vakti geldiğinde gitmekten başka. Hayat amaç edinerek yaşayınca daha katlanılır bir hâl alıyor..