Eskilerin güzelliği, genellikle basitlik ve samimiyetle ilişkilendirilir. Teknolojinin daha az gelişmiş olduğu, insan ilişkilerinin daha sıcak ve daha samimi olduğu zamanlar olarak hatırlanır. O dönemlerde yaşanan mutluluklar, zorluklarla mücadele ederken bile bir arada olmanın verdiği güçle daha anlamlı hale gelirdi. "Eskiden mi güzeldik?" sorusu, zamanın ruhunu ve değişen yaşam koşullarını düşündürür. Belki de eskiden daha az endişe taşıyor, daha basit yaşamlar sürdürüyorduk. Bu da bize mutluluğun daha sık konuk olduğu bir hayat sunuyordu. Hayatın karmaşıklaşması, teknolojinin her alana girmesiyle birlikte insan ilişkileri de değişti. Dijital dünyanın getirdiği kolaylıkların yanı sıra, yüz yüze iletişimin azalması, samimiyetin ve içtenliğin yerini sanal ilişkilerin alması, "eskiden daha mı güzeldik" sorusunu akıllara getiriyor
Eskiden çoğu şey daha güzeldi. Gerek arkadaşlık, gerek samimi muhabbetler olsun daha çok akar giderdi ve insanlar daha birbirine karşı duyarlıydı. Şimdi sosyal medya yaygınlaştığından beri kimse kimsenin varlığını hatırlamıyor. Storylerden insanların yaşadığını, iyi olduğunu biliyoruz.
Cevabı önce vereyim: Eskiden güzeldik. Hangi nesle sorarsan sor hep der ki "ahh çocukluğumuz çok güzeldi", "nerede o eski bayramlar" vs. Tamam toplum olarak kötüye gidiyor olabiliriz, bazı saygı değerlerimiz kaybettik ama bence asıl sorun sadece bu bu değil. O zamanlar çocuktuk, onlar da çocuktu. O yüzden bize ve eskiden güzeldi diyen o kişilere güzel geliyor. Bayramda bir heyecan olurdu. Toplanan şekerler, paralar heyecanla sayılırdı. Şimdi biz o büyükler olduk ve yerimizi başka çocuklar aldı. Şu an bayramlar onlara güzel. onlar da büyüyecek ve eskiler güzeldi diyecek. Bu bir devir daim. Eskiden her şey bize güzel gelirdi. Şu anda da güzel şeyler oluyor, mutlu oluyoruz ama o anların farkına varamıyoruz maalesef
Belki de ne eskiler güzeldi ne de biz daha güzeldik. Olan tek şey, hatıraların zamanla şekil değiştirip bize daha sıcak görünmesiydi. Çocukken sokakta oynarken hissettiğimiz özgürlük mü güzeldi, yoksa o anları şimdi özlemek mi? Belki de hayatın sorumlulukları yokken her şey daha kolaydı. O yüzden güzel geliyordu. Şimdi teknolojiyle her şeye ulaşabiliyoruz ama bir dosta dokunmanın yerini tutmuyor hiçbir şey. Demek ki mesele zaman değil, hissettiklerini anlamak ve düşünmek olduğunu düşünüyorum. O yüzden güzellik ne geçmişte ne gelecekte; tam şu anda, kalbimde gizli.
Sadakat bir seçim değil, karakter meselesidir. İhanetin bahanesi olmaz.
Eskiler daha güzeldi yapmacik insanlar yoktu cikarsiz iliskiler vardı şimdi kimin eli kimin cebinde o bile belli belirsiz özellikle o saf duyguyu çok ozluyorum saf olusumu, biseyin farkında olmadan yaşayabilmek gerçekten çok guzeldi. çok isterdim o zamanlara donebilmeyi hem gerçek ask daha fazlaydı o zamanlarda bir kadın bir erkeğe nazlaniyorsa başka bir kıza değil de hâlâ sevdiği kadınının peşinde koşardı şimdi öyle mi? ya da birisiyle konuşmaya basliyorsun "boydan foto gelirmi? , nQde gelir mi "diyorlar ben bu nesilden değilim olmayacam da.