Eskiden özlem vardı. Eskiden gerçek samimiyet vardı. Eskiden elimizde çok bir şey yoktu ama yine de gerçek mutluluk vardı.
Televizyonun karşısında deli gibi sevdiğim şarkı çıksın diye beklediğimi biliyorum. Şimdi iki saniye sonra istediğim her şarkıyı dinliyorum.
Ahh o özlemek ne kadar güzeldi. İnsan iliklerine kadar hasreti yaşıyordu. O özlemin sonunda kavuşmak ne muhteşem oluyordu. Şimdi ise hem görüntülü, hem istediğin kadar konuşuyorsun. Önceden bir mesaja iki kontör gidiyordu. Artık ona ne sığdırabilirsen.
Önceden telefonumuz yoktu muhabbetimiz vardı. Şimdi herkesin elinde telefon var ne bir sohbet, ne bir ses.
O yüzden eskiler de o yokluğu yaşayan insanlar güzeldi. Şimdi herşeyimiz var ama eskilerin yok. O yüzden eskiden daha güzeldik..
Eskiden mutluluk olmasının sebebi o zamanlar dünya bu kadar çok kalabalık insan nüfusuna sahip değildi o yüzden nerede çokluk orada bolluk sözüde buradan geliyor zaten. Günümüzden geçmiş olan çağlarda dünyada insan sayısı milyarlarca değildi.
Teknoloji yüzünden yeni çağa felakete doğru ilerliyor.. sadece etrafınıza bakın; çoğu kişi oturarak zamanını geçiriyor, zaman geçsin diye oyunlar oynuyorlar... sistem ne yapmaya çalışıyor? her şey daha kolay, rahat, lüks... bir evde ekmek çöpe atılıyorsa, sokakta fareler çoğaldıysa, marka giysiler, telefonlar... hepsi gösteriş... insanlar niçin yaşıyor? Kendileri için mi.. elalem için mi? Eski günlerimi çok özlüyorum...😶
Suçlu teknoloji. Eskiden aylarca sevdiğinin mektubunu bekleyen kızlar vardı ve erkekler. Şimdi ise bir tuşla yaşadığı herşeyi unutarak engel atan Pelin'ler ve Berkecan'larla kaldık 🤭 Değişmedik bence sadece herşeye ulaşmak çok kolay artık. Vazgeçmek kolay sevmek daha kolay olmuş. Dile pelesenk olmuş sevgi sözcükleri. Bu hafta buna diğer ay ona söyleniyor yeminler. her şey basit oldu. Biz basitleştirilmiş aşklar yaşıyoruz.
En İyi Cevap