Sevgililer Günü, genellikle aşkı ve sevgiyi kutlamak için bir fırsat olarak görülüyor, ancak bu günün ticaretle olan bağlantısı giderek güçlendi. İnsanlar, birbirlerine hediyeler alarak ya da büyük kutlamalar yaparak sevgilerini gösteriyorlar. Ancak bazen, bu günün gerçek anlamı ve duygusal derinliği, tüketim çılgınlığının gölgesinde kalabiliyor. Gerçekten sevgi mi kutlanıyor, yoksa sadece toplumsal bir beklenti mi yerine getiriliyor?
Gerçek anlamda sevgiyi kutlamak, bir günle sınırlı kalmalı mı, yoksa her gün sevgi gösterisi yapılmalı mı?
Sevgililer Günü’nde gerçekten sevgi mi kutlanıyor, yoksa sadece tüketim çılgınlığının bir parçası mı haline geldi?
Birbirine seven insana her gün sevgililer günü. Hediye şart değil. Uzun bir ilişkide sevgilimden her sene hediye almasını beklemezdim. Hatırlaması yeterli.
Bence Sevgililer Günü, tamamen tüketim odaklı hale gelmiş bir gün. Gerçek sevgi, bir güne sığdırılamaz; çünkü sevgi, günlük küçük jestlerde, samimi bir bakışta, içten bir sözde gizlidir. Sevgiyi göstermek için pahalı hediyelere veya abartılı kutlamalara gerek yok. Bu gün, daha çok ticaretin kazanç kapısı haline geldi. İnsanlar hediye almak zorunda hissediyor, çünkü toplum bunu dayatıyor. Oysa gerçek aşk, bir güne bağlı değildir. Sevdiğin kişiye her gün değer vermek, ona zaman ayırmak, yanında olduğunu hissettirmek en büyük sevgidir. Sevgililer Günü değil, sevgi dolu günler önemli.
Sevgililer günü diye bir şey yok aslında bu sadece batı özentisi ve papaz günü
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
tüketim çılgınlığı tabi ki de. ben gerçekten sevgi kutlandığını düşünmüyorum çünkü öyle olsaydı o zaman insanlar her gün kutlardı ya da her gün sevdiklerine anlam katardı. ama maalesef ki sırf daha çok ürün satmak.. para kazanmak için sevgililer günü diye bir ün icat etmişler.. bazıları da sırf bu günü bekliyor bir şeyler almak bir şeyler yapmak için. ama insan istediği zaman yapar zaten içinden gelmesi yeterlidir bunun için. ama işte insanımız popüler kültürü daha çok seviyor anlaşılan.
Gerçekte var olan sevginin bir günü basite indirgenmemeli, her gün özel gün olarak belirtilip ya da belirtilmeyip kutlanabilir. Her şey gibi popüler kültürün dayatıları burada da kendini gösteriyor gibi. Yapılmasa eksik kalınacak, yetersiz olunacak sanılıyor. Oysa seven sevdiğine özel olduğunu hissettirmek için bir gereksinime ihtiyaç duymadan yapsa, ulusal bir güne gerek kalmazdı.
Bos ve gereksiz buluyorum 18 yıldır hiç şubata denk getirebildigim bir sevgilim olmadı zaten olsa bile ne yapacağımı bilmiyorum seven sevdiğine her zaman hediye alır illa sevgililer gününde bişey alınmasını saçma buluyorum
İnsan değerli olduğunu hissetmek istiyor. Konu hediye falanda değil. Bana mezardan çiçek toplayıp getirmesi bile yeter. Burada önemli olan düşünmesi. Ben hediyeleşmeyi gereksiz bulmuyorum. Gayet güzel bir olay.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sevgililer Günü’nde gerçekten sevgi mi kutlanıyor, yoksa sadece tüketim çılgınlığının bir parçası mı haline geldi?