İnsanların çoğu sesten ve gürültüden rahatsızdır ama bir an vardır ki her insanda aynı duyguyu uyandırır 'Sessizlik', 'Suskunluk'. Bu his insanda acıların, hüznün, özlemin ve belki de döngüleri anlatır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İnsanların çoğu sesten ve gürültüden rahatsızdır ama bir an vardır ki her insanda aynı duyguyu uyandırır 'Sessizlik', 'Suskunluk'. Bu his insanda acıların, hüznün, özlemin ve belki de döngüleri anlatır.
Aslında bahsettiğin gibi hüznü anımsatıyor. Söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen çok nedenden o söylemler içinde yaşar insanın.
Çıkması gereken ve çıkamayan bu söylemler yerini yadırgar çünkü olması gereken yerde değillerdir. Bu şekilde kişiyi tüketirler, ait olmadıkları yerin sancısıdır bu.
Ait oldukları yerleri kaybetmiş ve kendilerini olumsuzlukların eşiğinde bulmuş onlarca insan tanıdım ve bu insanların çok azı ait oldukları durumu kabullenmiş bunun bir yük olmadığını savunuyorlardı. Bu tıpkı o anı yaşayan, şimdiyi yaşayan ve geleceği yaşamak istemekle aynı şey sayılır. Hatalar birer tohum, kaybedilenler filiz ve kazanılanlar ise bizleriz. İnsan hemen her şeyi kapsıyor. Yükleri, acıları, sevinçleri ve yaşamayı hem de tüm bunlara rağmen yaşamayı kapsıyor. İlginç yaratıklarız biz, hemen her şeye uyum sağlayabilen, kaba göre şekil alabilen ve tüm bunlarla birlikte var olan organizmalarız. Muazzam değil mi?
İnkar çok muhtemel ve en kolayı aslında. O yüzleşmenin getirilerinin farkındalar ve buna hazır değiller. Bu da farklı bir forma sokuyor insanı dediğin gibi eylemleriyle gelen kazanımları ile. Bu ille de iyi olmak zorunda değil, kötüsüyle de.
Varlığımızın getirileri olsa gerek, şartlara indirgenebilen bir yapımız var. Bu şüphesiz güzel.
Cevap
1Cevap
Sesizlik erkeğin haykırışıdır derler
Aci hüzün degil de bıkkınlık olabilir belki
Aslında haykırmayı )
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?